Møter Buøy i dag
(15.10.06) Vaulen snudde 0-2 til 3-2 mot Buøy!
Christian Lyse scoret to mål og tok dermed igjen Tom Stian Sunde på toppscorerlisten.
Anders Idsø scoret også og feiret seg til pizzapris!
INGEN SKAM Å SNU: Christian Lyse snudde det for Vaulen og ble matchvinner.
3-2
BUØY
29 min
Amadou Noah
32 min
Kjetil Knudsen
Christian Lyse (Holm)
65 min
Anders Idsø
70 min
Christian Lyse (T Idsø)
82 min
15. oktober - Hinna - Tilskuere: 66 - Serie - Dommer: Andres Krogedal (Ganddal)
19. Tom Stian Sunde -> 89 minutter
15. Ronny Hauge <- 11 minutter (-> 57 min)
18. Ørjan Olsen <- 45 minutter
119. Henning Frode Holm <- 45 minutter
111. Klaus Lie <- 57 minutter
8. Jone Olsen <- 89 minutter
3. Simon Storebakken <- 89 minutter
Stian Refvik, Magne Christiansen og Andreas Fløgstad stod alle over med suspensjon Anders Dale, Stian Lima og Alexander Landsnes stod over med skader.
Vaulen (3-5-2): Eric Ordaz - Robert Hovland, Stein-Ivar Andersen, Kjetil Aasland - Johnny Erga, Thomas Idsø, Eivind Staurland, Anders Idsø, Ole Bjørn Bredesen - Tom Stian Sunde, Christian Lyse.
Vaulen i ny 3-5-2 formasjon hvor B-lagets Ole Bjørn Bredesen og Johnny Erga tok kantene.
Vaulen startet kampen bra med mye spill gjennom midten.
Allerede etter ett minutt hadde man en gigantsjanse som startet med et langt innkast fra Kjetil Aasland. Christian Lyse fosset ned venstesiden, dro seg litt inn før han tuppet den foran kassen hvor Johnny Erga kom i hundre, men keeper Torstein Soma var nede på "Tjorven" sitt forsøk nede i høyre hjørne.
Etter 11 minutter hadde Anders Idsø et lekkert forsøk på å vri ballen i lengste hjørne fra 30 meter, men ballen dalte ned en tomme bak krysset.
Ole Bjørn Bredesen slet med et vondt kne og måtte gi seg, inn kom Ronny Hauge.
Nå var det en lang periode uten mye action foran mål, men Vaulen var det førende laget.
Så etter 29 minutter tok Buøy ufortjent ledelsen. En stikker ble slått ned på høyre hvor Amadou Noah løp i fra Vaulenforsvaret. Skuddet gikk i høyre stolperot, trillet langs linjen før den snek seg inn på motsatt stolpe.
Mål kan endre kamper og mens Buøy fikk nye krefter virker Vaulen lamslått. Like etter målet kom Kjetil Knudsen helt fri igjennom mot keeper Eric Ordaz, men Eric reddet flott.
Så etter 32 minutter doblet Buøy da Stian slo en ball langs venstesiden til Kjetil Knudsen som fikk det til å se enkelt ut på sin scoring.
Amadou Noah terroriserte Vaulen med sin fart og kontret Vaulen i senk, etter 34 minutter var Ordaz igjen en reddende engel.
Trenerne så at noe måtte gjøres og la om til 4-4-2 med Ronny Hauge ned på backen.
En ny gigantsjanse fulgte for Vaulen etter 41 minutter, men Børge fomlet med ballen i det avgjørende øyeblikket.
Vaulen virket helt knekte og etter 44 minutter var det Noah som kom fri igjen, men heldigvis skjøt han like utenfor venstre stolpe.
Vaulen gjorde to endringer i pausen. Ørjan Olsen erstattet Ordas i mål, mens Henning Frode Holm kom inn for Erga.
Henning gjorde seg raskt bemerket med en komisk episode etter 48 minutter. Eivind Staurland hadde gått ned med skade og Stein-Ivar Andersen sparket ballen mot sidelinjen for å få stopp i spillet. Cæsarstjernen hadde ikke oppfattet situasjonen og satte i gang en kjempespurt for å rekke ballen som var på vei ut. Pustende og pesende etter det tunge løpet kastet han seg etter ballen, men måtte se ballen trille ut til ellevill jubel fra fansen.
Vaulen viste andre takter i andre omgang og var i førersetet.
Etter 57 minutter måtte Ronny Hauge gi seg med en strekk i leggen. Inn kom Klaus Lie til sin debut.
Henning Frode Holm kom til Vaulens første skudd på mål i andre omgang etter 62 minutter da han fikk ballen fra Thomas, men skuddet gikk ufarlig inn til keeper.
Så løsnet det for Vaulen etter 65 minutter. Stein-Ivar Andersen la inn fra venste,
Christian Lyse fikk tuppet ballen videre til Henning Frode Holm på høyrekanten. Et presist innlegg mot andre stolpe fant hodet til lille Christian Lyse som headet inn 1-2. "Var det vondt?"
Trener Ole Søyland til Christian Lyse, som uvanlig til han å være headet inn en goal.
Målet satte ytterligere fart i Vaulen, men Buøy kom til en ny farlighet etter 68 minutter da Henning Nilsen tredde igjennom Noah som møtte overmakten i Ørjan Olsen.
Etter 70 minutter utlignet Vaulen etter en stor enkeltmannsprestasjon. Anders Idsø mottok ballen på 25 meter, ble kroppstaklet men fikk med seg ballen fremover før han klinket til på halvdabben og dunket ballen oppe i venste hjørne.
Tradisjonen tro for siste serierunde dro Andi av seg drakten og kastet den fra seg. Dommer Krogedal ga gult kort til Andi som bare viste tommelen opp til dommeren og gliste.
Det kunne ha blitt mer etter 72 minutter da Anders leverte en fantastisk stikker til Christian Lyse, men han klarte ikke å lobbe over Soma.
Etter 74 minutter fikk Buøys nummer 5 gult kort etter en stygg takling på Tom Stian Sunde.
Buøys Henning Nilsen var farlig nær etter 78 minuter da han utnyttet en feilpasning, men skuddet gikk like utenfor venstre stolpe.
Snuoperasjonen ble komplett etter 82 minutter. Anders Idsø slo en høy ball over til Thomas Idsø på høyre. Skuddet på helvolley ble blokkert og havnet på 8 meter hvor Christian Lyse nådeløst smalt ballen i høyre hjørne!
Et langt frispark fra Kjetil Aasland etter 84 minutter fant Tom Stian Sunde, men headingen gikk like utenfor høyre stolpe.
Thomas Idsø fikk gult kort etter 87 minutter etter en takling.
Tiden løp ut for Buøy og Vaulen foretok to bytter mot slutten for å senke tempoet. Jone Olsen kom inn for Lyse, mens debutant Simon Storebakken kom inn like etter for Sunde.
PIZZAPRISEN
Dagens prestasjon blir belønnet med pizza fra Hinna Bistro!
Big Mac og Tommen satt i dagens jury. "Pizzaen går til Anders Idsø for det flotte målet og for at han trosset dommeren og kastet trøyen i sin feiring," fortalte jurymedlem Big Mac.
INNKAST FRA WINST
"Hiva ankelen på sjøen."
Øystein Winsnes kom til kampen på krykker og skruer i foten. Til trøst hadde alle a-lagsspillerne med en løk samt en Evertondrakt som de overleverte til Winst.
"Dette er det bare til å grine av," sa en rørt Winst, før han la til; "Det Zlatan gjør med appelsiner gjør jeg med løk."