Hogne stjal overskriften
(15.08.21) 16-åringen Hogne Heggheim scoret to mål i debuten da A-laget spilte sin første kamp på 528 dager.
Storhaug scoret på sine to straffer før avspark og forsvarte seg godt slik at det ikke ble den målfesten man hadde sett for seg mot 6. divisjonslaget.
22
STORHAUG

0 min Aksel Hoff (straffe før kamp)

0 min Brim S Eskeland (straffe før kamp)
Hogne Heggheim (Hebnes)
11 min
Hogne Heggheim
55 min
15. aug – Vaulenbanen Tilskuere: 20 – OBOS – Dommer: PI Wolski (Hinna)

31. Daniel Nicol <– 68 minutter

33. Titi Nyarko –> 31 minutter (< 64 min)

28. Donnelle Garsjø –> 64 minutter

34. Elias Fallgren –> 68 minutter

26. Torger Kommedal –> 83 minutter

15. Lars Berge –> 85 minutter

19. Jama Moallim –> 89 minutter

22. Mathias Strunck Gundersen –> 89 minutter

Av spillernytt vet vi at Vegard Natland er langtidsskadd med en kneskade. Idar Røed Randeberg har trent med laget i vår, men har nå reist utenbys for å studere.
Casper Tjøstheim er ferdig med militæret og kommer tilbake på feltet uke.
Edvardas Kupsys er i covid-karantene, men er klar neste uke. Even Kvame skadet armen på torsdagens trening.

I kamptroppen var det hele tolv A-lagsdebutanter. Ni er egenproduserte spillere. Snittalderen er 21,4 år, hvor ni er tenåringer.

Vaulen startet med fem debutanter i Kastet, Brokka, Hebnes, Heggheim og Nicol, samt med syv potensielle debutanter på benken.
Vaulen (4–3–3): Marius Kastet – Ørjan Bergum, Vegard Føyen, Aleksander Idland, Sondre Brokka – Eirik Reiestad, Martin Wathne, Henning Rimereit – Daniel Nicol, Hogne Heggheim, Jonathan Hebnes.

Storhaug satte begge sine straffer slik at det stod 0-2 da Hogne Heggheim skulle ta avspark i A-lagets første kamp siden mars 2020.
Vaulen kunne ha redusert allerede etter fire minutter da et legg fra høyre gikk på tverrs av femmeteren, men Hogne Heggheim fikk akkurat ikke strukket ut tåa langt nok.
Hogne Heggheim åpnet kontoen etter 11 minutter i sin debut. Et legg fra siden ble headet i mål av den lille spissen, et vel teknisk utført hodestøt av 16-åringen.
Det regnet både katter og hunder slik at det var vanskelig å få notert noe, men en helt grei start av Vaulen. Ros til de aller yngste, 2004-modellene Brokka, Hebnes og Heggheim, som stod frem og tok ansvar.

Av de nye som vi ikke har sett tidligere la vi merke til høyrekanten Daniel Nicol. En meget underholdene spiller å se på, men han førte ballen mye slik at Storhaug-spillerne hadde en stygg tendens til å hogge han ned. Etter 14 minutter ble Nicol liggende en stund, men han kom seg til slutt på beina.
Hogne Heggheim var frempå igjen etter 25 minutter, men denne gangen ble det blåst for offside. Uten linjemenn i denne turneringen er det ikke lett, men det var visst et pausetema i garderoben disse avgjørelsene.

Martin Wathne pådro seg en smell og ville av banen. Inn etter 31 minutter kom Titi Nyarko, debutant også det. Titi, som jobber i klubbens FFO, markerte seg etter 37 minutter da han sendte avgårde et skudd det ble gitt retur på. Jonathan Hebnes fulgte opp, men forsøket hans ble reddet.
Inn i overtiden var Daniel Nicol på et nytt raid, skuddet ble gitt til corner.
Det var noe av det siste som skjedde før dommeren blåste for halvtid.
Ros til de omlag 20 tilskuerne som hadde trosset regn og vikingkamp. De hadde sett en omgang hvor Vaulen førte det meste, men Storhaug lå godt og forsvarte seg slik at det var vanskelig å skape store sjanser.
Ingen bytter fra Vaulen i pausen.
Litt rar start på andre omgang hvor Vaulen trengte tid på å komme i gang, Storhaug var nemlig best de første ti minuttene.
Så var han der igjen! Hogne Heggheim headet inn på ny etter 55 minutter. Nærmest en kopi av det første målet, selv om keeper denne gangen fomlet noe.
Vi har merket oss Hogne Heggheims fremgang. I vinter og vår var han ofte back eller kantspiller for juniorlaget, men etter å ha blitt omskolert til spiss har han virkelig blomstret. Han minner litt om Veton Berisha i stilen da han jobber utrettelig på topp. God på hodet er han tydeligvis også!
Titi Nyarko førte frem etter 58 minutter, han plasserte nede til høyre, men ballen gikk stolpe ut! Daniel Nicol fikk returen kjapt på seg og satte ballen utenfor.
Så var det tid for flere bytter og flere debutanter. Donnelle Garsjø erstattet Titi Nyarko etter 64 minutter, Titi har jo slitt en del med skader og holder nok ikke så mye lenger ennå.

Få minutter senere kom Elias Fallgren inn for Daniel Nicol.
Så er det nesten et kvarter hvor vi ikke har notert noe. Vaulen hadde da ballen stort sett hele tiden, men Storhaug hadde parkert bussen og Vaulen fant ikke ut av det. Aleksander Idland prøvde å tre igjennom noen stikkere, men det ble aldri sluttprodukt ut av det.
Man gjorde også en taktisk vri ved å bytte posisjon på indreløper Reiestad og stopper Føyen her.
Debutant Torger Kommedal kom inn for Henning Rimereit på midten etter 83 minutter.
Nok en debutant kom inn et par minutter senere, Lars Berge erstattet tomålsscoreren Hogne Heggheim.
Berge skulle presentere seg raskt, da han kom inn i boks, men skuddet dundret utenfor krysset etter 87 minutter.
Etter 89 minutter fikk også Mathias Strunck Gundersen og Jama Omar Moallim sine A-lagsdebuter. Ut gikk backene Bergum og Brokka.
Jama Moallim kriget på en ball og foran mål ventet Lars Berge som pirket inn ballen etter 93 minutter. Igjen sa dommeren offside og det skulle derfor ende med 2-2.
En grei treningsøkt av A-laget hvor dem fikk øvd seg på å føre kamper. Så spørs det på onsdag om det blir avansement. Om man slår Tjensvoll er man videre som gruppevinner, mens uavgjort ikke vil være nok.

Vi fulgte kampen på vår twitter, evt. sjekk ut vårt livesenter.