Nesten igjen
(15.08.14) Vaulen scoret først og sist, men Sola vant kampen 3-2.
Vaulen spilte til godkjent mot den suverene serielederen og skal ha for ikke å gi opp i dag heller. Man reduserte nemlig rett før slutt og hadde noen fine muligheter på overtid for et sjokkresultat.

2–3
SOLA
Ole Wick Henriksen (Shamohammad) 3 min

35 min
Lars Thomas Hummervoll

71 min
Lennox Kanu

79 min
Olav Magnus Eik Espedal
Amar Kotlica (Wick Henriksen)
90 min

28. Thomas Idsø
Thomas Monsen Haugland var spilleklar for Vaulen. Fredrik Stray Tjaum stod over med suspensjon, mens Gutama Ahmed Haji stod over.
Vaulen har hatt et godt tak på Sola hjemme og hadde ikke tapt for dem siden 2003.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Erlend Mohus, Morgan Gramstad, Anders Idsø, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Daniel Hadland, Thomas Monsen Haugland, Ole Wick Henriksen – Amar Kotlica.
Godt med folk på Vaulenbanen denne sensommerkvelden. Serielederen Sola har stø kurs mot 2. divisjon og Vaulen hadde ikke vunnet på fire kamper. Norsk Tipping hadde derfor satt Vaulen til 3,00 i odds selv om de oransje ikke hadde tapt hjemme mot Sola siden 2003.
Vaulen gikk respektløst ut fra start. Erlend Mohus skaffet corner fra høyre. Ole Wick Henriksens serve mot første stolpe ble headet ut til kast fra Emil Mikalsen. Erlend Mohus kastet tilbake til Milad Shamohammad som på direkten løftet inn foran kassen. Ballen spratt gjennom feltet til Ole Wick Henriksen som plutselig stod fri på fem meter. Han plasserte under Burundis landslagskeeper Janvier Ndikumana til 1-0 etter tre minutter. For en start!

Sola lå dypt og satset på kontringer og langballer i korridorene til sine hurtige spillere Kanu og Eriksen. Etter syv minutter kom Morten Eriksen fri på høyre, det skumle innlegget fra kort hold ble reddet til corner av keeper Eric Ordaz.
Debutant Thomas Monsen Haugland testet skuddfoten etter 12 minutter, men ballen spratt inn til keeper Ndikumana.
Det var en artig kamp hvor det bølget frem og tilbake.
Vegard Maldal var nær å heade inn en corner etter 14 minutter, mens i motsatt ende ville Vaulen og Kotlica ha hands på keeperen som holdt ballen helt på kanten av boksen.
Kittinan Kaeophus innlegg fra høyre ble headet utenfor av Lars Thomas Hummervoll etter 19 minutter. Så fistet Eric Ordaz innlegget til Morten Eriksen i farlig terreng, men Hummervoll fikk ikke omplassert seg hurtig nok på andre stolpe.
Vegard Maldal fikk gult kort for gjestene etter 23 minutter.
Nå var det mye Sola. Tom Erik Maldal skjøt meteren utenfor etter 26 minutter. Anders Idsø fikk unna en corner like etter før Ordaz reddet Lennox Kanus lave skudd etter 28 minutter.
Thomas Monsen Haugland fikk gult kort etter 31 minutter for en litt for tøff takling. Solas Kittinan Kaeophu kom i dommerens bok like etter.
Tendenser av Vaulen da Amar Kotlica skjøt et flatt skudd utenfor etter 34 minutter. Thomas Monsen Haugland var aggresiv i presset og brøt bra like etter. Han slo ut til Daniel Hadland på høyre og var selv nær å innlegget foran mål.
Sola utlignet ut av intet. Det var litt misforståelser i de bakre rekker og Lars Thomas Hummervoll kunne frekt hæle inn fra 12 meter etter 35 minutter.
Jimmy Jonevrets offensive innkast fant foten til Amar Kotlica etter 37 minutter, han tverrvendte og sende den centimetre utenfor.
Sola slo så et kort corner til Lennox Kanu, men keeper Ordaz fikk unna.
Balltap på midten etter 41 minutter. Stopper Anders Idsø fikk til en viktig blokkering på Morten Eriksens forsøk.
Lennox Kanu var nær å score på en corner etter 44 minutter, men Ordaz var kjapt nede i hjørnet.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Et taktisk bytte i pausen da offensive Ceu Lian Khar kom inn for backen Jimmy Jonevret. Daniel Hadland falt ned på venstreback.
Sola var best i starten av omgangen og Vaulen kom til få sjanser. Etter 49 minutter burde Morten Eriksen ha scoret da han kom alene gjennom etter at Sola kontret et mislykket Vaulen-frispark, heldigvis satte han ballen meteren utenfor.
Amar Kotlica utfordret i boks etter 52 minutter og fikk trillet den over til Ole Wick Henriksen på motsatt, men skuddet ble blokkert.
Alexander Surdal Nilsen kom inn for Thomas Monsen Haugland etter timen. Kotlica falt ned i mellomrommet, mens Surdal Nilsen ble spiss.
Vaulen var nok bedre i dag enn mot Vardeneset. Et utrolig aggresivt press som starter i angrep var nær å gi resultater da både Khar og Surdal Nilsen var nær å stjele den fra en nonchalant Maurice Ross i Sola-forsvaret.
Amar Kotlica tok et kjapt frispark etter 63 minutter. Alexander Surdal Nilsen forsøkte å bredside den i bue over keeper, men lobben ble litt for kort.
Nå spilte Vaulen på seg mer og mer selvtillit. Sola kunne ha straffet Vaulen etter 66 minutter, men keeper Eric Ordaz gikk ned i spagaten og reddet med foten på Hummervolls skudd fra 16 meter.
Ole Wick Henriksens corner fra venstre etter 67 minutter dalte ned til Alexander Surdal Nilsen etter noen dueller, men han traff ikke helt på det akrobatiske forsøket.
Det var en herlig nerve i kampen. Kampen lå og vippet. Det var også stor temperatur og dommeren måtte roe gemyttene.
Sola hadde nok en resultatløs corner etter 69 minutter før Eric Ordaz vartet opp med en verdensklasseredning da Tom Erik Maldal klemte av etter 70 minutter.
Serielederen begynnte å bli frustrerte og Sola-spillerne kranglet med hverandre. Maurice Ross kom blant annet med noen skotske gloser.
Amar Kotlica mente så han ble snytt for straffespark etter 71 minutter, isteden tok Sola ledelsen ved Lennox Kanu som scoret fra 25 meter noe mot spillets gang.
Amar Kotlica kom så til et hurtig skudd etter 74 minutter, men for sentralt mot mål og keeper hadde ingen problemer.
Solas Olav Magnus Eik Espedal fikk gult kort etter 77 minutter.
Vaulen slipper inn litt for lette mål. Så også etter 79 minutter. Et langt utspill fra keeper Janvier Ndikumana falt heldig til Olav Magnus Eik Espedal som kunne sette den over keeper.
Nå hadde Sola fått en boost og samme Eik Espedal skjøt i nettveggen etter 82 minutter. Vetle Hellestø skjøt så via en oransj til corner etter 84 minutter. Lennox Kanu tråklet seg gjennom på det korte corneret og la ut til Eik Espedal som skjøt over etter 84 minutter.
Jon Nessa gjorde comeback etter skade og kom inn for Ingvald Sandvik Halgunset etter 85 minutter. Anders Idsø gikk dermed opp på midten.
Vaulen løftet seg mer opp i banen etter dette. Så etter 89:30 reduserte man! Ole Wick Henriksen slo inn på andre stolpe hvor Amar Kotlica headet inn 2-3!

En heftig sluttspurt fulgte. Ole Wick Henriksens frispark 20 meter ute til venstre gikk via en hvit til corner. Keeper Eric Ordaz kom frem og Ole Wick Henriksens serve var nær å finne han, men keeper Janvier Ndikumana vant duellen og begge keeperen ble liggende oppå hverandre!
Fem minutter på overtid holdt hele Vaulen pusten igjen da Vaulen fikk frispark på 18 meter litt til høyre for mål. Anders Idsøs skudd gikk for å plassere, men skuddet gikk i muren. Ballen havnet i beina til Ceu Lian Khar, men han fikk ikke ladet kanonen.
Dermed endte det med tap 3-2. Godkjent av Vaulen som neste runde har Viking 2.