Rekken brutt
(15.08.05) Vaulens lange rekke uten tap hjemme ble brutt i kveld da SIF vant 2-0.
De oransje ga seg derimot ikke uten sverdslag og var uheldige da dommeren ga SIF et gratis straffe, noe som drepte kampen.
SIF: Tok skalpen på Vaulens 19 kamper og 23 måneder uten hjemmetap. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
0-2
SIF
30 min
Martin Gilhuus (Dag Å. Strøm)
53 min
Odd Helge Bygnes (straffe)
15. august - Hinna - Tilskuere: 100 - Serie - Dommer: Frode Enge Hovdal (KFUM)
18. Johnny Erga
Vaulen uten Bjarte Rannestad og Ronny Hauge.
Vaulen: Tom Arne "Campos" Bø Pedersen - Robert Hovland, Alexander Landsnes, Sverre Gjuvsland, Stein-Ivar Andersen - Stian Husvæg, Thomas Idsø, Eivind Staurland, Jarle Eike, Anders Idsø - Tom Stian Sunde.
Det ble en tett og jevn start. SIF hadde satt utpå mange store spillere og det ble mye kriging.
Vaulen på sin side brilljerte tiltider med sitt broderi ala Idsø-brødrene og Eike på midten, men særligt effektive fremover var man ikke.
Tom Arne Bø Pedersen ble satt på et par prøver i starten, men var på rett plass. Vaulen kom ikke til så mange muligheter, Tom Stian Sundes heading fra 16 meter gikk utenfor.
Så en stor sjanse etter 12 minutter til SIF da Rolf Magne Olsen slo en høy ball inn i feltet, men Knut Hammer Larsen måtte se sin stupheading ble reddet av Tommen.
CAMPOS: Kampprogrammet er så tett om dagen at Tom Arne Bø Pedersens mor ikke hadde ikke rukket å vaske drakten til Tommen. Dermed måtte han finne frem trøyen han hadde i Dana Cup 94. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Etter 26 minutter gikk et innlegg fra høyre på tverrs igjennom hele feltet. På motsatt stod Dag Åsmund Strøm, men det harde skuddet gikk via en mann til corner.
Så etter 29 minutter ble Tom Stian felt på 25 meter. Altså hold for Stein-Ivar Andersen som siktet inn på krysset, men det knallharde skuddet gikk like tilside.
SIF gikk så opp i angrep og fikk corner. Strøm slo inn til Martin Gilhuus i feltet som med hodet fikk kriget ballen over linjen.
MÅLET: Vaulen kommer ikke opp i duellen og Gilhuus header inn 0-1. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Nevnte Strøm hadde nok et bra skuddforsøk etter 33 minutter, men Tom fikk gitt til corner.
Etter 42 minutter forserte Stian Husvæg fremover, men ble stygt kroppstaklet av Odd Helge Bygnes. Fortjent gult kort.
HUSI: Vaulens unge lovende Stian Husvæg mot SIFs veteran Knut Hammer Larsen. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
I pausen kom Magne Christiansen inn for Sverre Gjuvsland som slet med beina sine. Dermed omrokkerte man Stein-Ivar inn som stopper, mens Magne tok venstrebacken.
Anders Idsø prøvde venstrefoten etter 48 minutter, men måtte fortvilet se at ballen gled like utenfor.
SIF var farlige på dødballer og Bygnes headet et corner like utenfor etter 52 minutter.
Så episoden det bil bli snakket om på Vaulen i kveld. En SIF-spiller kom innover boksen, Alexander Landsnes tok klart ballen i sin takling, men dommeren pekte utrolig nok på straffemerket!
Odd Helge Bygnes steppet opp og satte ballen sikkert i mål til 0-2.
Etter dette målet dødde kampen hen, selv om Strøm var farlig på sitt frispark etter 56 minutter.
Robert Hovland fikk så sitt fjerde gule kort for sesongen da han frustrert gikk vel sent inn i en sklitakling.
Vaulen ble for puslete fremover med bare en spiss og manglet alternativer i sitt angrepsspill da man ikke kom igjennom SIFs sterke stopperpar, Bygnes og Stig Hammer Larsen.
TOMMY: Tom Stian Sunde måtte kjempe mot mange tjuvtriks fra Odd Helge "Håndselånse" Bygnes. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Så etter 65 minutter et nydelig Vaulenangrep som startet fra midten. Jarle og Thomas lekte seg før de slo ned til Anders på venstre, innlegget gikk til Tom Stian på 16 meteren som sendte videre til Robert Hovland som hadde kommet opp. Den kjappe sideforflyningen i spillet ga Robert bra rom til å skyte, men ballen gikk i nettveggen oppe med krysset.
Temperaturen steg ytterligere da SIF fikk holde på med sitt brutale spill uten at dommeren reagerte. Først gikk en angriper i med knottene i magen til Tommen, dommeren blåste frispark, men var ikke interresert i gi gult kort.
Så en sandwichtakling av Jarle som fikk en smell i hodet, men her ga dommeren ikke en gang frispark. Vaulens Anders Idsø fikk derimot gult kort etter 75 minutter for armbruk på en spiller som var på vei igjennom.
ANDI OG ROLLI: Mange tette dueller i dagens kamp. Her vinner Anders Idsø en duell mot Rolf Magne Olsen. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Etter 78 minutter prøvde Richard Bjerga seg fra 35 meter med en suser mot krysset, men Tommen fikk fistet over til corner.
Anders Idsø som har slitt med en vond ankel måtte gi seg etter 82 minutter og inn kom Anders Schøyen som skulle vise seg å bli et friskt pust.
Tre minutter senere kom Øystein Winsnes inn for Eivind Staurland som jo også har sine helseproblemer. Winsten tok backen, mens Magne tok den defensive midtbanerollen.
Etter 86 minutter var det vel Rolf Magne Olsen som fyrte avgårde en kanon, ballen gikk i tverrlegger og ned på streken. På returen headet Thulin over.
Vaulen våknet nå til og fikk et par fete muligheter på slutten.
Først på et bra overlegg fra Thomas etter 87 minutter, men Anders Schøyen som fikk rom på andre stolpe fikk ikke plassert skuddet mellom stengene.
Om Schøyen sover godt i natt skal være uvisst for to minutter senere fikk han et nytt legg fra høyre, denne gangen var det Robert som slo inn, men igjen fikk ikke Schøyen ballen mellom stengene.
Helt på tampen fikk Jarle også en halvklarering på 16 meter, men han fikk ikke stokket beina og det ble et lefseskudd.
PIZZAPRISEN
Til hver hjemmekamp settes det opp en pizzajury som kårer dagens prestasjon. Vinneren får en pizza fra Hinna Bistro!
I dag satt Ronny Hauge i juryen og pizzaen gikk til Jarle. "Jeg gir pizzaen til Jarle for da han fintet Rolli opp på tribunen i første omgang," var den saklige begrunnelsen fra Ronny.
JØØLI: Jarle var frekk i dag og ble belønnet med pizza for den herlige dragningen som sendte Rolli opp på tribunen. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
INNKAST FRA WINST
Satanistsutrå Winst har i det siste vært såpass misfornøyd at han har tatt oppnedkorset i egne hender. I dag spilte han de siste fem minuttene og utmerket seg med en herlig dribleserie.
"Alt var bedre før, men de siste minuttene i dag var jo bra," forteller djeveldyrkeren Winst som legger til at SIF står for Stavanger Innkjøps Forening.
"Jeg likte forøvrig Bents formasjon på tavlen før kampen, den lignet faktisk på et oppned kors!"
Den hårfagre savnet forøvrig mor til Jøøli på tribunen. "Jeg gir alltid litt ekstra når mor til Jøøli er i nærheten. Poddien og Svein blir liksom ikke det samme," avsløres det fra Adm. Løk.
DJEVELENS VERK: Øystein Winsnes.