Store stå
Vaulen uten sting
(15.08.03) Det ble en forblåst affære på Varhaug stadion denne kvelden hvor alt ble avgjort de første fem minuttene.
STORE STÅ: Ravndal brødrene fikk liksom ikke overblikket og stablet seg opp i høyden.
VARHAUG
3-1
Gøran Håland (Morten Jelsa)
4. min
Jan Ove Hobberstad
5. min
Gøran Håland
70. min
90. min
16. Ruben Johnsen
Vaulen var nær pangåpning etter kun tre minutter da Thomas Idsø gjorde forarbeidet for Arne Dalehaug, men fra kloss hold ble det bomskudd i vinden. På det påfølgende Varhaug angrepet ble det mål til hjemmelaget. Morten Jelsa gjorde forarbeidet til Gøran Håland som enkelt løp rett igjennom Vaulen forsvaret og laget 1-0.
Ikke før Vaulen hadde tatt avspark så ble det 2-0. Alexander Landsnes satte i gang et rykk i egen boks da det smalt i lysken, Jan Ove Hobberstad plukket enkelt opp ballen og skjøt sikkert i mål.
Dette var en marerittstart for Vaulen. Landsnes som har slitt med lyskestrekk hele uken måtte ut og går trolig glipp av neste kamp. Inn kom den 16-årige kretslagspilleren Kim Erlend Kvalsund, som fikk sin Vaulendebut. Samtidig overtok Stein-Ivar Andersen kapteinsbindet.
De kjappe målene i mot virket nok ikke bra på de oransje som virket usikre. Man tok feil valg og klarte ikke å skape noe spill. Varhaug skapte et bra press i medvinden og hadde en rekke sjanser. Først et raskt tatt frispark til en spiller på løp inn i boksen. Vaulen forsvaret var ikke forberedt, men keeper Eric Ordaz rykket ut og gjorde vinkelen mindre slik at skuddet gikk utenfor. Etter 18 minutter fant en krosser en tilsynelatende offside plassert Morten Jelsa, Vaulen keeperen var derimot raskt nede og reddet headingen.
Det kom lite fra Vaulen. Skuddet til Arne Dalehaug, etter samspill med Anders Idsø, forsvant ut mot hjørnet. Eirik Ekholdt snappet og sendte ballen i retur til Arnaldo, men denne gangen gikk skuddet utenfor.
Gøran Håland var drivende god for Varhaug og etter 36 minutter var han igjennom igjen. Han forserte ned høyresiden, men medspilleren fikk ikke ut hodet på den harde krossen rett foran mål.
Kim Erlend la ikke noe imellom og etter 39 minutter fikk han gult kort for en felling i farlig posisjon rett utenfor 16 meteren. Vaulen våknet til litt rett før pause, Stian Husvæg ble spilt fritt igjennom, men skuddet ble for løst. En Varhaug forsvarer var også kun centimeter fra selvmål da han knallhardt slo ballen til corner på yttersiden av målstolpen.

Ingen bytter ble foretatt i pausen, men Eirik Ekholdt byttet fra ving til spiss med Stian Husvæg.
Den sterke vinden og den humpete banen gjorde sitt til at det ble mange dårlige mottak og pasninger i denne kampen. Men med medvind i ryggen startet Vaulen omgangen veldig bra. Et solid press førte til en rekke halvsjanser, men det ble sjelden veldig farlig. Bjarte Rannestad våknet til og la an til skudd etter et langt raid, men ballen ville ikke inn. Isteden snappet en hardt arbeidene Arne Dalehaug opp returen og tok dagens peneste finte før han fyrte av mot første stolpe. Ballen gikk ut i feltet igjen til Rannestad som denne gang skjøt over.
Varhaug prøvde seg med en del kontringer, men Ordaz var der og leverte en rekke flotte redninger. Etter 57 minutter fikk Anders Idsø ballen i feltet, han trikset den opp før et volleyskudd gikk utenfor. Midtveis i omgangen byttet man Kjetil Aasland inn for Husvæg, Andersen ble flyttet opp på kanten og Aasland tok høyre back.
Spikeren i kista kom etter 70 minutter da Gøran Håland gjorde det maksimale ut av en høy, løs ball ut i feltet etter et corner. På skrått hold fra syv-åtte meters hold klemte han til på helvolley. Ballen gikk som et prosjektil i luften og inn på første stolpe til 3-0.
Vaulen manglet sting fremover, man prøvde derfor å skape mer ved å legge om til 4-3-3. Ole Bjørn Bredesen kom også innpå for Bjarte Rannestad og tok kanten, mens anvendelige Steni gikk inn sentralt. Så etter 77 minutter fikk Kim Erlend sitt andre gule kort etter nok en felling utenfor 16 meter boksen. Verken det første eller andre kortet kom etter spesielt stygge taklinger og det var en særdeles streng avgjørelse.
Tiltross for bare tre i forsvar, klarte Vaulen å skape sjanser. Ole Bjørn Bredesen vendte flott om i boksen etter 82 minutter, men skuddet gikk rett i klypene til VIL-keeperen. Man prøvde seg også med en rekke langskudd, men siktet var ikke det beste denne august kvelden.
Fem minutter før slutt fikk Daniel Lie prøvd seg da han erstattet Eirik Ekholdt og rett før slutt slo Oli igjennom en flott høy ball til Dani i feltet. Den unge spissen prøvde å lobbe over keeper på en berøring, men ballen gikk like over tverrligger. På overtid fikk Vaulen seg et fortjent trøstemål da Anders Idsø fikk skuddrom fra 18 meters hold, ballen gikk hardt gjennom nettet nede i det venstre hjørnet til 1-3 som også ble sluttresultatet.