Buøy ga Vaulen et kultursjokk
(15.08.02) Etter mandagens festforestilling fikk Vaulen kultursjokk mot Buøy. Et litt dødt hjemmelag så ut til å mangle det lille ekstra og til tider lignet laget på en pantomineteatertrupp.
Buøys bulldoserfotball knekket koden med en 4-5-1 formasjon som Vaulen aldri klarte å bryte igjennom.
13
BUØY

41 min Kjetil Knudsen

55 min Ronny Roaldsen
Jan Egil Salvesen (Aasland)
75 min

83 min Knut Hammer Larsen
15. august – Hinna stadion Tilsk: 100 – Serie – Dommer: J Ølberg (Voll)

–>

Avskjedskampen til Tom Arne Bø Pedersen før han nå drar i militæret. Ellers ryktes det om at Tore Haugvaldstad vil stå neste kamp da Bjarne Hov ikke er tilgjengelig!
Tungt forfall fra Stein Ivar Andersen denne gangen.
Vaulen (4–42): Tom Arne Bø Pedersen – Kjetil Aasland, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Øystein Winsnes – Eirik Ekholdt, Jarle Eike, Alexander Landsnes, Anders Idsø – Inge Martin Hinna, Pedro Salgado.
Vaulen startet bra i medvinden. Før tilskuerne hadde funnet den riktige ståstillingen slo Jarle Eike igjennom Pedro Salgado på høyre kanten. Pedro så opp og søkte Inge Martin Hinna i klar scoringsposisjon foran mål men uheldigvis ble ballen litt upresis.
Vaulen eide kampen i starten, men angrep inn mot midten ble lett stoppet av Gaute Johanessens kompakte lag. En av Vaulens farligste sjanser i denne perioden var det backen Kjetil Aasland som stod for med ett tungt skudd som strøk tverrliggeren.
Buøy tok ledelsen rett før pause da dommeren blåste mot Vaulen etter en jevn duell mellom Eike og Knut Hammer Larsen på midtbanen. Et høyt frispark ble sendt inn i feltet, og tilslutt var det Kjetil Knudsen som headet inn 1-0.

Tiltross for at det var en nerve i kampen, hadde første omgangen vært en smule søvndryssende noe som muligens påvirket dommer Johan Ølberg som burde hatt utvist en Buøyspiller tidlig i andre omgang. Formspilleren Pedro Salgado var alene igjennom da han ble holdt igjen av Buøys Asle Molven. Dommeren dømte frispark, men han må nok hjem å sjekke regelboken sin foran neste kamp.
Buøy hadde langt fra funnet opp kruttet med sin kraftfotball, men det fungerte og vel så det. 0-2 ble det etter 55 minutt, igjen etter en dødball. Buøy hadde vunnet et kast på høyresiden og flere blå og hvite ble flyttet opp i feltet. Nok en gang var det i luftrommet dem skulle lykkes og Ronny Roaldsen stanget inn ball nummer to bak Tommen Pedersen.

Med Stein Ivar Andersen fraværende hadde Tore Haugvaldstad bare to utespillere på benken, det første byttet kom etter 58 minutt da den defensive midtbanespilleren Kim Henriksen kom inn for Alexander Landsnes. Med det ble Eike flyttet opp i en offensiv midtbane rolle, mens Anders Idsø overtok venstre siden. Syv minutt senere kom også Jone Holgersen innpå for Inge Martin Hinna, her ble Eirik Ekholdt flyttet opp som spiss mens Holgersen startet i høyre midtbaneposisjon.
Da det var ett kvarter igjen skulle endelig Beachboysfansen få seg noe å glede over. Vaulen hadde fått frispark rett innpå Buøys banehalvdel. Alle trodde Kjetil Aasland skulle måke en høy ball inn og håpe på ett mirakel, men i steden slo han en flat ball til Jan Egil Salvesen som sto alene på 20-22 meter. Han vendte om og klistret ballen oppe i krysset, ett mål som må karakteriseres som ren Hommersåk magi!
Tore Haugvaldstad kommanderte sine tropper fremover, og ett lavt og hardt innlegg fra Anders Idsø fant Jone Holgersen på andre stolpe, men godeste Jone klarte ikke å stokke beina.
Buøy punkterte kampen syv minutt før slutt da dem omsider fikk ett straffespark. Dommeren så ikke noe ureglementært inne i boksen, men etter hvert oppdaget Ølberg sin assistentdommer viftende på linjen. Etter litt konversasjon pekte så dommeren på straffemerket, og Knut Hammer Larsen hadde ingen problemer med å sette inn 3-1.
I slutten kom Inge Martin Hinna innpå igjen og han var nær redusering da han kom i en fin avslutningsposisjon rett foran mål etter en fin finte på 16-meterstreken. Uheldigvis ble Hinna blokkert akkurat i det han skulle skyte.
Buøys obligatoriske røde kort kom rett før slutt. En fryktelig takling av Rolf Sverre Østerbø på Vaulen kaptein Jarle Eike. Vi får håpe at dommeren takler denne episoden på en voksen måte. 3 kampers karantene er ikke for strengt!
Vaulen hadde ett massivt press i slutten, men det skulle ikke være dagen for Vaulen som tapte midtbanekrigen. Buøy fikk kampen inn i sitt spor, dermed tok Buøy revansj for tapet i vår.
Forhåpentligvis var dette bare ett feilskjær fra Vaulen som har to lange reiser til nordfylket neste uke.