Bergum berget Vaulen
(12.06.24) På overtid av overtid med ti mann utligner Vaulen til 2-2 og tar ett livsviktig poeng. Vaulen i en ny 3-5-2-formasjon, som gradvis ble mer og mer 5-3-2 utover.
FGI ledet to ganger, men på overtid i begge omganger utligner Vaulen etter dødball. Dermed har Vaulen fortsatt ikke tapt mot FGI.
2–2
FORUS & GAUSEL

16 min
Ask Hundhammer Christiansen
Lars Berge 45 min

74 min Hicham Billa
Ørjan Bergum (Gundersen99) 95 min
12. juni – Vaulenbanen Tilsk.: 40 – Serie – Dommer: M T Jess (Staal)

23. Patrick Osei

For første gang har man tre lag fra samme bydel i samme 4. divisjons avdeling. Så litt ekstra svung over denne, selv om man har en rekke andre klubber som ligger nærmere oss i avstand enn Forus & Gausel.

Noah Beisland er ferdig med studiene og vender hjem til Express i Grimstad. Mohammad Odai Al-Azaizi har valgt å gå tilbake til Hinna. Tommasco Cicogna har returnert til Italia. Daniel Øverland dro nordover uken før.
Magnus Liene Ness og Elias Myklebust Mathiesen har vært ute en stund med skader.
Sondre Isene, Vegard Natland, Anders Polland Vik er trolig ute for hele sesongen.
John Petter Gilje sliter også med en skade og er usikker.
Det var gledelig å se Noah Beisland i aksjon sist da han fikk et innhopp, men han er en student som vil dra hjem må.
Vaulen har jo flere studenter som har tatt sommerferie.
Man er nok nede på stålet her og situasjonen ville altså ha vært verre på lørdag. Det er ventet at B-laget vil trø hjelpende til frem til sommerferien. Kittisak Bunprasert nærmest fløt oppå banen for B-laget sist og ventes å bli med i troppen her, men kan ikke kampen etter. Det er også snakk om at Torbjørn Ankerheim og Eirik Moen vil bidra på A-laget fremover.

Fotballens episenter
På herresiden har Hinna bydel størst sportslig suksess med tre førstelag i fjerde divisjon. Tar man med innflytterne fra Eiganes, Viking, forsterkes dette.

Eiganes og Våland (25 389) | Vidar (3)
Finnøy kommunedel (3 424) | Finnøy (6), Fogn (7)
Hillevåg bydel (20 733) | SIF (4), Jarl (5), Siddis* (5), Tjensvoll (6), Paradis¤ (6)
Hinna bydel (23 809) | Forus & Gausel (4), Hinna (4), Vaulen (4), Viking^ (Elite)
Hundvåg bydel (13 395) | Hundvåg (5), Buøy (5)
Madla bydel (22 318) | Madla (3), Sunde (5)
Rennesøy kommunedel (5 260) | Mastra (5)
Storhaug bydel (18 547) | Brodd (3), Storhaug (6)
Tasta bydel (15 991) | Vardeneset (4), Tasta (5), Pol (6)

Sørmarkå spiller i Sola kommune.

* Spilte i starten på Kvernevik. Nå tilholdssted på Siffen.
¤ Spilte tidligere på Storhaug, spiller nå på Siffen.
^ Opprinnelse fra Eiganes.

Vaulen (352):

Første omgang
Vaulen hadde utrolig nok aldri tapt et offisielt møte med Forus & Gausel (3-0-0), men var store underdogs her.
Et deja vu fra gårsdagen da lagenes B-lag spilte under lignende forhold med kraftig vind. Vaulen tapte myntkastet og måtte spille motvinds i første omgang.
Vaulen mønstret i en 3-5-2 hvor breddeholderne ble til backer defensivt.
De oransje startet bra. Ørjan Bergum og Daniel Aarstad stod relativt høyt i starten og ga oss stor duellstyrke på midten samtidig fant man hverandre godt.
Etter fem minutter slo Melvin Lystad inn via linja og traff en motspiller uten å få corner. Aleksander Gundersen99 påpekte dette og fikk tilsnakk fra dommeren.
Første tilløp for FGI kom etter et brudd hvor de vant en corner. Serven fra venstre var nær ved å blåse inn i vinden, men David Chokheli fikk slått ut videre til kast etter 11 minutter.
I en lengre periode beleiret nå Forus & Gausel oss og etter 16 minutter tok dem ledelsen. Det var vel et skudd fra venstre som traff Ask Hundhammer Christiansen foran kassen. Han fikk til god kontroll før han satte inn 0-1.
Nå bølget det litt frem og tilbake. Daniel Aarstad hadde et skudd et par meter tilside, mens Forus hadde et vristskudd som strøk utenfor stolpen. Aleksander Gundersen99 la så pent inn fra venstre, men ingen i boks angrep ballen etter 19 minutter.
Så opp mot halvtimen var det rimelig hendelsesfattig med mange stopp i spillet, deriblant for en skade på Aleksander Gundersen94 som hadde fått en arm i ansiktet.
Forus & Gausel hadde dog initiativet, men Vaulen var nå så dype at dem var vanskelig å trenge igjennom.
Så etter 33 minutter løftet Aleksander Gundersen99 inn et frispark fra venstre. Ballen ble halvklarert og Daniel Aarstad var nær ved å få løpt inn returen.
Ask Hundhammer Christiansen hadde en gylden sjanse for bortelaget like etter da han satte like utenfor fra blankt hold.
Bendik Aarstad prøvde seg så fra 25 meter sentralt, men ballen curlet utenfor stolperota.
Inn i overtiden ble Ørjan Bergum spilt alene gjennom, men en beinparade av keeper ga corner.
På bølge to av corneren hektes Audrius Mirauskas ute på høyre. Aleksander Gundersen99 slo inn og Audrius Mirauskas kom nære på. Ballen ble blokket ut i boksen hvor Lars Berge klemte til på direkten. Ballen føyk inn i nettet til 1-1.
En sittende Berge ble omringet av medspillere og det stod 1-1 to minutter på overtid.
Man kunne faktisk ha tatt ledelsen like etter da keeper langt ute til siden klarerte en ball rett i hodet på Daniel Aarstad. Ballen landet inn i feltet, men Audrius Mirauskas kom ikke til skudd på det åpne målet.
Dommeren blåste av for pause fire minutter inne i overtiden. Vaulen hadde ligget godt defensivt, men det hadde stort sett vært langt frem når man kom til kontringer. Utligningen og tanken om medvind ga allikevel god tro foran andre omgang.

Andre omgang
Et uendret Vaulen kom til en brukbar sjanse etter 47 minutter da Aleksander Gundersen99 rundet flott ute på venstre. Han kom seg helt rundt, men avslutningen fra skrå vinkel gikk i nettveggen.
I kjølen var det faktisk tilskuere som kom tilbake nå etter å ha tilbragt pausen i bilen for å varme seg!
FGI hadde fortsatt mye ball og vinden hadde vel også løyet noe. Dem kom stadig til småsjanser på både cornere og frispark.
Så etter 57 minutter kom plutselig Ask Hundhammer Christiansen helt alene igjennom. Han løftet forbi keeper Chokheli, men måtte se at ballen strøk utenfor.
Eirik Moen kom så inn for Thomas Strand-Grude som hadde signalisert tidligere at han ville av for noe.
Vaulen var kyniske og da Audrius Mirauskas gikk i veien for et tidlig tatt frispark fikk han gult kort etter 59 minutter.
Innbytter Billa kom så til et skudd, men Chokheli fikk flott slått over. Bendik Aarstad fikk så inn en viktig blokk på corneren.
Mer Forus & Gausel da Holmebakken Salte satte like utenfor fra høyre etter 66 minutter. Like etter hadde dem også en skummel flat ball som utrolig nok gikk igjennom hele femmeteren.
Nicolai Moi Sene kom inn for Audrius Mirauskas. Det betød at Daniel Aarstad ble flyttet opp som midtspiss, mens Nico tok over på vingbacken.
Ny farlig dødball for bortelaget etter 70 minutter da dem på 18 meter kunne slå inn. Frem og tilbake der før Chokheli fanget ballen som ble headet inn tilbake foran mål.
Vaulen fikk ikke unna og havnet under etter 74 minutter da Hicham Billa fikk skutt opp i krysset fra 15 meter sentralt. Chokheli var riktignok på den, men kunne ikke avverge mål fra den tidligere vaulenspilleren.
Ved stopp i spillet pekte så dommeren på Aleksander Gundersen og ga han gult kort for hans "reaksjon tidligere".
Moi Sene startet så en lovende overgang, men ble lagt i bakken av Hundsnes som fikk gult kort etter 77 minutter.
Så skulle Kittisak Bunprasert få sin A-lagsdebut da han kom inn for Daniel Aarstad etter 78 minutter. Kitti har jo nylig gjort comeback for B-laget.
Melvin Lystad fikk tilsynelatende gult kort etter 82 minutter selv om det ikke har blitt oppført i den offisielle statistikken.
Nå hadde plutselig FGI god tid her. Vaulen forsøkte å kaste frem mer folk og Melvin Lystads skudd etter 84 minutter var ikke helt ueffent.
Samtidig åpnet det seg opp bak og Chokheli leverte en god redning etter at vi hadde rotet det litt til.
Opp mot full tid skapte vi lite. Så gikk Kittisak Bunprasert ned på 22 meter sentralt, men dommeren mente det ikke var kontakt og lot spillet fortsette. Aleksander Gundersen94 var uenig i dette og pådro seg sitt andre gule kort for munnbruk. Dermed måtte Vaulen spille resten av overtiden med ti mann.
Vaulen fikk til det trykket man håpte på i overtidsminuttene og det var stadige tilløp. Da man vinner corner etter 94:20 spør spillerne dommeren hvor mye som er igjen, svaret var at man var tjue sekunder på overtid av overtid. Så man hadde fått fortsette da man var i angrep og vant en corner.
Aleksander Gundersen99 slo corneren inn fra venstre. Man hadde pakket femmeteren og på to meter headet Ørjan Bergum ballen inn via tverrliggeren til 2-2!
En utrolig deilig goal og like etter avspark blåste dommeren av kampen.