Rekken brutt
(15.06.17) Vaulens 10 kamper lange rekke uten tap tok en ende torsdag.
Halvveis i første omgang lå man under 2-0. Jørgen Helland tente Vaulen igjen med 2-1, men da Tjaum ble utvist etter 52 minutter ble det tungt.
PS: Tar man med seriekampene i fjor høst var rekken uten tap på 14 kamper.
AUSTRÅTT
2–1
Eirik Stokka (Yngve Hagen)
10 min

Yngve Hagen 24 min

31 min
Jørgen Helland (Natland)
15. juni – Iglemyr gras Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: Kjetil Solhaug (Viking)

27. Lars Skjelbred Nygaard

For Vaulen er dette vår tredje siste kamp før ferien og bunken snus. Kommer man så langt uten tap?

Troppen er nå klar. Keeper Endre Lien står over, men spissen Daniel Lie er tilbake i tjeneste.
Daniel Vatland, Audrius Mirauskas, Kristian Gaard og Anders Dale er fremdeles ute.

Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Miran Serdarevic, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Olav Hovstad, Alexander Surdal Nilsen (C), Jørgen Helland
– Espen Sivertsen, Daniel Lie, Ole Wick Henriksen.
En endring siden sist da spissen Daniel Lie kom inn for Andreas Jonassen, det betød at Helland gikk ned i hullet bak spissen.
Det skulle bli en fuktig affære på Iglemyrs gode gressbane, regnet startet nemlig å hølje ned kvarteret før avspark.
Starten var rolig og det meste foregikk på midten. Etter seks minutter ble vi snytt for et klart corner, ellers var det lite å skrive hjem om.
Et corner fra Ole Wick Henriksen ble så bokset unna etter 9 minutter.
Isteden tok Austrått ledelsen i det 10. minutter etter at et innlegg fra høyre gikk mellom keeper og forsvar. Kommunikasjonsproblemer førte til at man nærmest stoppet opp slik at Austråtts Eirik Stokka plutselig smøyg seg gjennom og tuppet ballen tilside for en utrusende keeper.
Målet vekket Vaulen noe og Ole Wick Henriksen knallet avgårde et tungt skudd fra D'en utenfor boksen. Keeper fikk strukket opp armene i tide og parrert til corner. Det påfølgende corneret fra samme Wick Henriksen gikk ut til Alexander Surdal Nilsen som klemte av på direkten, men vel utenfor etter 16 minutter.
Austrått var ikke ufarlige etter 18 minutter da Kenneth Grøtteland var kjappest i løpsduell med forsvaret, han løftet over keeper, men også målet.
Ëspen Sivertsen blåste så et forsøk over fra 16 meter midtveis i omgangen, før Eric Ordaz så kontrollerte et Austrått-skudd i nettveggen.
2-0 målet var underlig. Et knallhardt frispark signert Yngve Hagen etter 24 minutter flakket noe voldsomt, keeper fikk tyngden på feil bein og så ballen gå inn midt i mål fra 25 meter. Vi så ikke at ballen endret retning i noen spillerne, men ballen fikk en syk bane.
Så et bra forsøk av Jørgen Helland med venstra, men keeper fistet over. Corneren fant Daniel Lie i boksen, men utenfor i det 25. minutt.
Eivind Eriksen hos Austrått fikk gult kort etter 26 minutter.
Et Alexander Surdaø Nilsen skudd tok i en blå etter 28 minutter og gikk til corner som igjen Miran Serdarevic headet utenfor.
Vaulen hadde hatt et bra trøkk og fikk fortjent en redusering etter 31 minutter. Man spilte seg fri på venstre og Jørgen Helland dro seg innover i boksen før han fra hjørnet av femmeteren klinket ballen oppunder nettaket. For en deilig scoring som kom etter aggresivt press høyt i banen.
Vaulen hadde et voldsomt grep om det nå med et press som blant annet ga to cornere. I forsøk to etter 34 minutter ble Miran Serdarevics skuddforsøk fra 10 meter blokkert.
Ole Wick Henriksen tok så et tidlig frispark og ballen gikk like over Daniel Lie på femmeteren etter 36 minutter.
Ørjan Bergum ble så felt på gunstig hold, men Ole Wick Henriksen polte høyt over etter 39 minutter.
Vi hadde vært så nære balanse i regnskapet. Isteden kunne Austrått ha økt til 3-1 etter 40 minutter Joakim Tonstad Pedersen var nær ved å skli inn et innlegg på andre stolpe. Det hele endte med corner.
Like før hvilen sendte Junet Ahmed Hassan avgårde et skudd som tok fart på den sleipe banen, vår keeper Eric Ordaz måtte strekke seg nede i hjørnet for å redde.

Det var fortsatt mye oransj i starten av andre omgang. Ole Wick Henriksen hadde blant annet to frisparkforsøk. Først slo han hardt inn mot første stolpe fra siden og keeper måtte storme frem og bokse unna. Så skjøt samme mann over fra god posisjon etter 49 minutter.
Etter 52 minutter stoppet dommeren spillet og gikk bort til linjemann for å konferere. Tilbake på banen ga han direkte rødt kort til Fredrik Stray Tjaum.
Det hadde skjedd noe mellom Tjaum og Grøtteland utenfor spillets gang som få så, visstnok skal det ha vært snakk om en krokfot.
Det ble protestert fra flere oransje, deriblant Vegard Natland som måtte roes ned av lagkamerater.
Et gult kort ble utdelt til en vaulenspiller som i følge dommerkortet var Eric Ordaz.
Under med ti mann måtte man fortsette å angripe, man fortsatte vel med en slags 3-2-3-1.
Andreas Jonassen erstattet Espen Sivertsen på høyrekanten etter 56 minutter.
Vaulen hadde nå nærmest naturligvis mistet det store trøkket, men man hadde ennå bra presisjon så helt ufarlige var man ikke.
Vaulen etterlot store rom defensivt med kun en naturlig stopper på banen. Det var tiltider motorveier for Austrått.
Etter 62 minutter avsluttet Austrått skummelt utenfor.
Vaulen på sin side hadde en corner etter 63 minutter hvor man hadde godt trøkk i boksen.
Motsatt skjøt Austrått i stolpen, ballen traff så Ørjan Bergum og gikk inn til keeper etter 64 minutter.
Olav Hovstads skudd endret retning og ballen hadde retning mot Daniel Lie i boksen, men keeper kom skliende ut og holdt i fast grep foran vår spiss.
Omlag 40 tilskuere så at Eirik Stokka skjøt like over for hjemmelaget etter 69 minutter.
Vaulen var så småfarlige på etterdønninger av et frispark etter 73 minutter, men det ville seg liksom ikke helt.
Ole Wick Henriksen løftet så et høyt frispark inn i boksen, Daniel Lie fikk headet mot mål, men keeper hadde full kontroll og holdt i fast grep.
Det virket som om det var på dødballer man skulle gjøre det.
Sigurd Gjerde Arnesen kom så på et udetektert løp etter 79 minutter, han fikk stå helt fri på fem meter, men headet over!
Andreas Jonassen fikk slått inn fra kant etter 80 minutter, men keeper var ute i feltet og fanget like før Daniel Lie.
Motsatt var Eric Ordaz raskt nede og reddet en markkryper til corner.
Midtbanespiller Sivert Erland kom inn for Jørgen Helland etter 81 minutter. Samtidig gikk vel den gamle spissen Alexander Surdal Nilsen opp på topp.
Nå var det helt Texas da Vaulen tok større og større sjanser.
Etter 87 minutter la Olav Hovstad et frispark tilbake til Miran Serdarevic som bredsidet utenfor fra åtte meter!
Svære Serdarevic ble nå forøvrig stående fremme, mens en helt utslitt Ole Wick Henriksen vel var stopper som stod og slo opp.
Joakim Tonstad Pedersen fikk gult kort for Austrått.
Tre minutter ble lagt til. Minuttet på overtid ville Vaulen ha straffespark da keeper Simon Gjerdevik Hana kastet seg inn i ryggen på Daniel Lie som gikk ned i boks.
En rystet keeper ble liggende med et kutt i neseregionen, mens Vaulen ytret sin mening til dommeren igjen.
Man droppet i gang kampen igjen nesten to minutter senere.
Austrått fortsatte å lage frispark rundt boksen. Etter 94 minutter fikk man et forsøk på venstre for trøyeriving. Ole Wick Henriksen slo inn og Alexander Surdal Nilsen headet over, men linjemannen hadde allerede blåst mot Vaulen for aktive hender.
Nittifem minutter nå og en aller siste sjanse for Vaulen på et nytt fripark. Nå gikk også keeper Eric Ordaz frem. Man løftet frem og ballen ble halvklarert i boksen, men det ville seg ikke og tapet var et faktum.
Eric Ordaz må ha fått et gult kort til etter kampen for han står med to gule og dermed utvisning. I dommerrapporten er det krysset av for protest fra bortelaget.