Stygge siffer da alt raknet
(15.05.24) Vaulen var gode i starten og tar også ledelsen to ganger. Serielederen holdt et høyt tempo og Vaulen var tidvis svimle bakover på banen. Så på 3-2 får VBK en straffe og Daniel Olsen protesterer på seg rødt kort. Straffen reddes, men det blir tyngre og tyngre utover med ti mann.
VARDENESET
8–2

9 min
Daniel Øverland (Gundersen99)
Gutama Haji
11 min

11 min Aleksander Gundersen99 (Lystad)
Morten Eriksen
14 min
Ceu Lian Khar
43 min
63 min
Samir Habibi
69 min
77 min
Sebastian Braserud
81 min
94 min
15. mai – Vardeneset KG1 Tilsk.: 120 – Serie – Dommer: K Tjemsland (FIL)

Forhåndsomtale
Endelig begynner man å komme over det verste skademarerittet. En to uker lang kamppause har gjort godt. Her har man fulltallig tropp og man er ikke så langt fra å stille toppet lag.
Vi legger merke til at Roy Andre Dyrdal er tilbake mellom stengene. Både Aleksander Gundersen 99 og Tommasco Cicogna starter for første gang.
Alekander Gundersen 94 er klar etter sin fem kampers karantene han dro med seg fra forrige sesong og starter på benken.
Noah Beisland er på gang, men skal bygge seg opp skikkelig for å unngå en ny smell. Ingen Audrius Mirauskas her, Erik Vogel, Patrick Osei, Brage Brattbakk og Jonas Sivertsen
er heller ikke med
Sondre Isene, Magnus Liene Ness, Vegard Natland, Anders Polland Vik og Elias Myklebust Mathiesen vet vi er ute med skader.
Om du bor i eksil kan du streame denne kampen på DirekteSport eller via TV2 Play.

Seriemøter mot Vardeneset
Klubbenes A-lag har møttes i serien 27 ganger. Vaulen har vunnet fem ganger - alle på hjemmebane.

2021 (Halv sesong) 1-4 L Berge

Vaulen (433): Roy Andre Dyrdal – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Daniel Øverland, Daniel Olsen – Melvin Lystad, Aleksander Gundersen, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Tommasco Cicogna, Daniel Aarstad.

Første omgang
Topp mot bunn og Vaulen hadde aldri vunnet borte mot Vardeneset, men laget man stilte her var nok det sterkeste for sesongen og det var et håp om en overraskelse.
Disse klubbene kjenner hverandre godt. Fem hos Vardeneset har spilt i de oransje draktene, mens Daniel Olsen hos Vaulen er ekte VBK-gutt.
Nydelig vær og med 26 grader var det deilig for de 120 tilskuerne å sitte i skyggen på tribunen.
Det var en åpen start på kampen. Først reddet Roy Andre Dyrdal et frispark fra Ceu Lian Khar i korthjørnet, før VBK-keeper Marius Kastet kastet seg over både ball og Gundersen før han landet med halve kroppen over 16-meterstreken.
Vaulen hadde et bra trøkk og et skudd og et skudd fra Daniel Aarstad ble slått til corner. Serven fra høyre gikk over hele feltet, ventende på bortre stod Daniel Øverland som sendte et kremmerhus i motsatt krok. Om den var innøvd så var det ekstremt presist.
Vaulenspillerne kunne feire over å være foran allerede etter 9 minutter.
Vardeneset tok så avspark og det hadde ikke gått et halvt minutt før det stod 1-1. Vaulen fikk ikke headet unna en høy ball. Ceu Lian Khar dreide en kunststykke av en ball over på hodet til Gutama Haji som headet inn.
Avspark og ti pasninger i eget lag over 30 sekunder så stod det 2-1 til Vaulen. Vakker brodering av Vaulen hvor Melvin Lystad fant Aleksander Gundersen som skjøt nede i kroken.
En ellevill kamp dette, men hvor lenge var Adam i Paradis?
Et langt kast hvor Dyrdal glipper ballen ender med to blokkeringer. Vaulen får kontroll igjen og skal spille seg ut, men en klarering går rett i ryggen på en motspiller og et voldsomt kaos oppstår før til slutt Morten Eriksen får klemt inn kula etter 14 minutter.
Sinn i kok etter kvarteret da Mathias Rønsberg fikk gult kort, Vaulen mente nemlig at han tok ball.
Vardeneset styrte nå mer etter den kaotiske starten hvor Vaulen hadde vært bra. Etter 19 minutter ga Dyrdal en skumme retur på et frispark.
Etter en drikkepause halvveis var Vaulen frempå igjen da Melvin Lystad steg høyt til værs, men headet Gundersens frispark vel tilside etter 27 minutter.
Like etter fikk John Petter Gilje gult kort for et høyt spark.
Bedre periode av Vaulen dette. Melvin Lystad fikk ikke nok kraft på en ny heading etter frispark før Daniel Aarstad fikk sitt skudd blokkert. Kastet fomlet også litt med ballen da Cicogna jagde etter 39 minutter, men han rakk ikke bort til den løse ballen.
Vertene tok ledelsen for første gang i kampen etter 43 minutter. Det var spill opp langs venstre før Ceu Lian Khar slo flatt forbi en utrusende keeper. Våkent av Ceu, men kanskje burde Dyrdal ha stått på streken der?
Da dommeren blåste av for halvtid så hadde Vaulen hengt greit med, men uten særlig spill på midten følte man seg aldri helt trygge da det var mye frem og tilbake.

Andre omgang
Aleksander Gundersen (94) kom inn for Tommasco Cicogna i pausen. Det antar vi var et planlagt bytte da italieneren sies å ikke holde særlig mye lenger.
Daniel Olsen klarerte så med knoken og ballen føyk heldigvis utenfor eget mål til corner da den kunne ha gått hvor som helst.
Brudd av Vaulen hvor Daniel Aarstad fosset ned mot linja før han gikk overende. Vaulen hadde en sak og ropte om straffe, men dommeren likte ikke kritikken og ga gult kort til Daniel Olsen for munnbruk etter 54 minutter.
Thomas Strand-Grude kom inn for Melvin Lystad etter 55 minutter.
Så mer rot fra Vaulen på et utspill som blir brutt før man lager straffe ved Daniel Øverland som får gult kort.
Før man får tatt straffen snakker dommeren med assistentdommeren som kunne melde at Daniel Olsen hadde sparket i en vannbøtte. Dermed Daniels andre gule kort og utvisning!
Huff, Vaulen kunne hatt straffe selv, så her gikk alt i mot oss.
Den var ny og utrolig ødeleggende for Vaulens sjanser med ti mann.
Ceu Lian Khar tar straffen, men Roy Andre Dyrdal redder mesterlig nede i kroken slik at det fortsatt står 3-2!
Etter 63 minutter blir det 4-2 allikevel da et legg over mot venstre finner Morten Eriksen som kom seg foran sin oppasser og setter.
Fra vondt til verre da Gilje og Strand-Grude ikke blir enige om hvem som skal føre ballen. Det ender med balltap like utenfor boks og Samir Habibi straffer oss med 5-2 etter 69 minutter.
Aleksander Gundersen (94) var sterk som seg løs nede på linja, men skuddet fra skrå vinkel ble reddet.
Motsatt var det skummelt da keeper kom langt ut og var på mellomdistanse, men skuddet gikk utenfor.
Dobbelbytte da Moi Sene og Bendik Aarstad kommer inn for Gundersen (99) og Mathias Rønsberg etter 76 minutter.
Nytt komimål slippes inn etter 77 minutter. Samir Habibi blir tomålsscorer.
Mohammad Odai Al-Azaizi kom inn for Daniel Aarstad etter 79 minutter.
I denne perioden hadde Nicolai Moi Sene et par skuddforsøk før og etter byttet.
Det var ikke lett med ti mann og det hadde raknet nå. 7-2 kommer etter 81 minutter ved Sebastian Birkeland Braserud. Det var hurtig spill i boks og Vaulen kom aldri oppi.
Gundersen (94) fant så Odai Al-Azaizi, men han fikk ikke avsluttet på 16-meter.
Even Kvame kom inn for Gilje etter 85 minutter, mens Lars Berge erstattet Øverland.
Flott redning av Dyrdal før et innlegg ble stusset like over etter 89 minutter.
Fire minutter på overtid setter Morten Eriksen inn nådestøtet med hodet etter at det ble tråklet noe voldsomt av tekniske VBK-spiller i forkant.
8-2 var en del i overkant kampen sett under ett, men VBK var et godt lag som virkelig slo seg løs og da slet man med å henge med.