Kreftene holdt ikke helt ut for halt Vaulen
(15.05.18) Vaulen ledet til det var syv minutter igjen, men tapte for Klepp.
Sisco Mick ga Vaulen ledelsen to ganger, men Klepp overtok spillet den siste halvtimen mot et slitent Vaulen.
Vaulen var dermed syv minutter unna fra å overnatte på andreplass på en rekordjevn tabell.
2–3
KLEPP
Sisco Mick (Randeberg)
23 min

25 min Jarle Madland
Sisco Mick (Moe)
47 min

83 min Sebastian Jåtten

88 min Sven Andre Kyvik
15. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 65 – Serie – Dommer: S Sellathurai (Årvoll)

3. Kevin Røiseland Molstad

Eric Ordaz, Anders Mæhle og Erlend Høllen Sjøen kom inn for Endre Lien, Daniel Vatland og Kristian Gaard. Samtidig gikk Fredrik Stray Tjaum ned i midtforsvaret igjen. Ole Wick Henriksen var tilbake i troppen, men var ikke 100% etter sykdom og startet på benken.
Thomas Surdal Arnesen og Gabriel Økland Retallack var også tilbake fra forfall sist.
Kristoffer Muri var tilbake i troppen, forsvarsspilleren har vært travel med jobb etter nyttår og har lite treningsgrunnlag.
Vaulen var uten Kristian Gaard (forfall), Daniel Vatland (jobb), Daniel Lie (ferie), Jørgen Helland (offshore), Bo Lothe (eksamenslesing), Daniel Krigsvoll (eksamenlesning) og Alexander Surdal Nilsen (bryllupsreise).
På skadelisten fant man Audrius Mirauskas (skade/syk), Sivert Erland (kragebein), Sander Oaland (kne), Chris Andr
é Mannes (kne) og Morten Nygård (kyssesyke).
Med alle forfallene hentet man opp nok en spiller fra juniorlaget i
Kevin Røiseland Molstad som er back.
Vaulen (4–4–11): Eric Ordaz – Idar Røed Randeberg, Anders Mæhle, Fredrik Stray Tjaum, John Herman Ås – Oskar Moe, Even Sandøy Nærum, Erlend Høllen Sjøen, Vegard Natland – Ceu Lian Khar – Sisco Mick.
Lagene byttet side før avspark slik at Vaulen spilte opp mot klubbhuset og sola.
Rolig start på kampen og første tilløp til en sjanse kom etter syv minutter da Idar Randeberg slo 45 mot Vegard Natland, men under press fikk han ikke rettet avslutningen mot mål fra fem meter.
Vår første corner kom etter 13 minutter, Klepp fikk unna og på kontringen satte Ingebreth Mossige like utenfor.
Oskar Moe var nær ved å spille fri Sisco Mick etter 17 minutter, men keeper fikk kastet seg inn foran beina på vår spiss.
Klepp med avslutning på mål etter 20 minutter da en heading fra 10 meter gikk rett på keeper Eric Ordaz.
Vaulen tok ledelsen etter 23 minutter. Igjen var det høyreback Randeberg som kom ned til linja og slo 45. Denne gangen gikk ballen til Sisco Mick som fra syv meter plasserte under en grønn og inn i nettmaskene. Deilig for vår unge spiss å endelig komme på scoringslista etter mange gode kamper i det siste.
Før avspark ble Gabriel Økland Retallack byttet inn for en skadd Anders Mæhle. Gabriel tok backen, mens Randeberg ble plassert inn som stopper.
Hvor lenge var Adam i paradiset? Klepp svarte kjapt med en flott goal signert Jarle Madland etter 25 minutter.
Fredrik Stray Tjaum kom så i dommerens bok for munnbruk minuttet etter.
Fikse kombinasjoner på venstre av Vaulen, men Ceu Lian Khar vridde skuddet fra 20 meter over i det 32. minutt.
Det hadde vært en jevn kamp spillemessig. Klepp var kanskje enda mer fysisk robuste enn et ungt Vaulen som på sin side spilte fin teknisk fotball.
Even Sandøy Nærum kom så for sent inn i en takling og fikk dermed sitt fjerde gule kort for sesongen. Det betyr karantene i neste kamp som er borte mot Varhaug.
Klepp kom fra dypet og avsluttet etter 38 minutter, men bursdagsbarnet Eric Ordaz vartet opp med en god redning da han fikk gitt til corner.
Sisco Mick førte så frem i et forrykende tempo, men ballen mot en fri Ceu Lian Khar ble for upresis. Ceu ville hatt klar bane der etter 40 minutter.
Klepps Tommy Espenes fikk gult kort for holding etter 42 minutter. Det påfølgende frisparket fant Fredrik Stray Tjaum i boks, men skuddet ble blokkert. Vegard Natland kriget på returen før til slutt Even Sandøy Nærum skjøt hardt, men rett på keeper.
Nye sjanser for Vaulen i det 44. minutt. Vegard Natland fightet foran mål, restene gikk til Sisco Mick som skjøt like over.
Like etter kom Ceu Lian Khar rundt på kanten, men ingen var på innlegget som gikk på tverrs av femmeteren
Dermed gikk man til pause på stillingen 1-1. Vaulen vant nok omgangen på poeng, men 1-1 var fair enough.

Mange vondter hos Vaulen. Vegard Natland måtte holde kroppen gåendes i pausen, mens John Herman Ås kastet inn håndkleet. Ole Wick Henriksen, som var syk forrige uke, erstattet Ås slik at Natland trakk ned på backen.
Det tok ikke lange tiden før Vaulen igjen tok ledelsen. Keeperen fikk ballen tilbake etter en kort slått femmeter. Oskar Moe stresset i presset og ballen ble slått rett i han, keeper overfalt nesten Moe, men ballen falt til Sisco Mick som enkelt kunne sette i åpent mål. To mål av Sisco Mick, men mest ros må gå til Oskar Moe som jobbet utrettelig.
Stor sjanse for Ceu Lian Khar etter 56 minutter, men han ble vinket av for offside. Sisco Mick var den som stod i offsiden, men han var kanskje delaktig i spillet da han nærmest hoppet over ballen. Uansett ble sjansen reddet av keeper.
Mange sene dueller av Klepps spillere og Bård Stangeland fikk gult etter 59 minutter.
Ikke ueffent forsøk av Ole Wick Henriksen etter 61 minutter da han vridde et langskudd like utenfor etter en flott opprulling.
Vaulen burde vel ha økt til 3-1 etter 63 minutter da Fredrik Stray Tjaum spilte fri Ceu Lian Khar alene mot keeper, men Klepps keeper gikk ned i spagaten og reddet før returen gikk utenfor.
Nytt gult kort til Klepp. Denne gangen var det Hugo Waaland som nærmest overfalt Ole Wick Henriksen bakfra. Ole ble liggende en stund og måtte gå av før han kom innpå igjen ikke så lenge etterpå.
Selv om Klepp ikke skapte så mange store sjanser så satt de i førersetet. Vaulen var ikke like hissige i presspillet og ble mer og mer baktunge.
Det var også gutter mot menn. Klepps spillere var mye seint inne og lagde frispark og kunne vel ha gitt enda mer kort?
Thomas Surdal Arnesen kom inn for Erlend Høllen Sjøen etter 72 minutter. Fin innsats av Erlend i sin første seriekamp fra start, men med tynt treningsgrunnlag var kreftene i ferd med å gå ut.
Samtidig ble Ceu Lian Khar noe motvillig trukket ned på defensiv midtbane.
Oskar Moe ble så felt på 16 meter på vei igjennom i det 77. minutt, men fikk ikke noe. Like etter fikk Ole Wick Henriksen gult kort for hands.
Nesten bare Klepp her nå og det ble 2-2 etter 83 minutter. Sebastian Jåtten dunket en suser opp i nærmeste kryss fra 25 meter.
To minutter senere kunne dem ha tatt ledelsen, men samme Jåtten satte utenfor.
Vaulen hadde noen tilløp på kontringer, men den siste presisjonen manglet.
Ole Wick Henriksen hadde så to skudd fra midten i løpet av minuttet før Klepp kontret inn 2-3 da Sven Andre Kyvik headet inn etter 88 minutter.
Et slitent Vaulen hadde kollapsa.
Like etter reddet Vegard Natland nærmest på strek.
Fredrik Stray Tjaum hadde nå blitt flyttet frem som spiss, mens Ole Wick Henriksen lå bak og slo lange baller.
På overtid var Ceu Lian Khar nær å slå keeper på en 50-50-ball, men keeper kom først.
Kristoffer Muri årsdebuterte så da han erstattet Moe etter 91 minutter. Dermed enda mer fysikk samt muligheten for lange innkast på tampen.
Vaulen ga seg ikke og til og med keeper Eric Ordaz kom frem på et corner etter 94 minutter, men det ville seg ikke for Vaulen som nå skal til Varhaug i neste kamp. Den kampen går trolig fredag 25. mai, men hjemmelaget har ytret ønske om å flytte kampen.

DAGENS BEACHBOY

Vaulens beste spiller var tomålsscorer Sisco Mick som vant gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.