Herlig seier
(15.05.12) Vaulen slo i kveld Tasta 3-0.
Stian Lima åpnet ballet like før pause.
To perler fra Ragnar Vasshaug i andre omgang ga strandguttene en komfortabel seier.
Christian Tollefsen rapporterer fra Vaulenbanen.
MØTTE GAMLE KJENTE: John Sanne kom til Vaulen fra Tasta i vinter.
3–0
TASTA
Stian Lima (Schei)
45 min

Ragnar Vasshaug (Sanne)
60 min

71 min

15. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 41 – Serie – Dommer: Kjell Arne Lundin (Viking)

37. Torstein Soma

Kjetil Hundhammer mønstret et sterkt lag mot Tasta.
Vaulen (4–3–3): Danny Pinho – Eirik Mæland, Jarle Eike, Marius Fossmark, Stian Lima – Ragnar Vasshaug, Thomas Idsø, Magne Christiansen – John Sanne, Gaute Schei, David Berg.
Gode spilleforhold på nydelige Vaulen Beach Arena i kveld. De trofaste tilskuerne var som vanlig møtt opp.
Hjemmelaget fikk æren av å starte med avspark, altså ingen gjestfrihet å spore i kveld.
Det første kvarteret av kampen viste hjemmelaget at dem hadde skumle hensikter mot Tasta, man ville skikkelig vise seg fram.
Man kom til noen småsjanser i starten ved både John Sanne og David Berg. Sistnevnte hadde i dag tatt plass på venstrekanten ettersom Eivind Ovedal fikk en smell helt på tampen av treningen i går.
Tasta på sin side hadde et ufarlig corner etter ti minutter.
Minutter senere vartet hjemmelaget opp med et fint angrep hvor det meste gikk på skinner. Uheldigvis gikk skuddet til Ragnar Vasshaug kontant i tverrleggeren og ut!
Vaulen fortsatte å styre kampen. Både David Berg og Ragnar Vasshaug kom til noen småsjanser, men Tastas keeper ble ikke satt på de helt store prøvene.
Rundt halvveis i omgangen kom dagens første "Delap-innkast" signert John Sanne. Marius Fossmark fikk stusset ballen videre, men Magne Christiansen fikk ikke særlig kraft på headingen som gikk halvmeteren over målet.
De neste ti minuttene ble veldig like åpningsminuttene hvor Vaulen hadde mye ball og styrte det meste, men de største sjansene uteble.
Kampen var i ferd med å bikke 40 minutter da Tasta fikk en stor mulighet, men avslutningen gikk til side for mål. Det hadde jo vært typisk da hjemmelaget hadde styrt det meste og hadde hatt ballen desidert mest!
Men man skulle få lønn for strevet i absolutt siste minutt av første omgang, hvor Gaute Schei etter litt klabb og babb fikk kriget seg til et skudd omtrent midt på mål! På returen kom målsniken Stian Lima og hamret inn 1-0 til stor jubel for både lagkameratene og fansen!
Tasta fikk bare tatt avspark før dommer blåste for pause.
De første ti minuttene skjedde det ikke noe særlig. Det innrømmes at undertegnede ble litt forstyrret av all praten som gikk om både Premier League, Play Off-finalen i Blue Square Premier mellom York og Luton til helga, look-a-like med Ståle Solbakken, Gazza osv... Drøsen satt virkelig løst på VIPen i dag. Man kan si jeg ble litt revet med!
Så etter snaue 55 minutters fotball på Vaulen Beach Arena kom en Tasta-spiller alene mot Danny Pinho. Heldigvis kom han inn litt for skrått på mål. En god Vaulen-keeper var fint ute og gjorde det nærmest umulig for Tasta-spissen da avslutningen gikk langt over.
Rett etterpå stilte en behjelpelig Stian Falnes opp da  en Tasta-spiller fikk krampe. Etter litt stopp i spillet med bøy og tøy ble kampen blåst i gang igjen.
Plutselig fikk Ragnar Vasshaug kjempetreff fra omlag 20-25 meter, et kremmerhus av altakaren, etter å ha blitt spilt fint igjennom av John Sanne.
Trener Kjetil Hundhammer gjorde et bytte få minutter etter 2-0. Are Sander Meling erstattet Gaute Schei på topp.
Tjue minutter før slutt la Ragnar Vasshaug på til 3-0. Nok en gang etter pasning fra John Sanne.
Kampen var så og si punktert, nå måtte man bare stå på i sluttminuttene for å få en etterlengtet smultring!
Det klarte man ved å gjøre det enkelt bak slik at man unngikk billige pissemål som man har fått i starten av årets sesong.
En god lang klarering i beste Wimbledon-klasse er undervurdert konkluderte både Rune Larsen og jeg oppe på den såkalte ekspertterrassen.
Christer Husvæg kom så inn for Magne Christiansen da man hadde passert 80 minutter, David Berg gikk da ned som indreløper og Husvæg tok sin vante plass på venstrekanten.
Rett etterpå ble dagens beste mann Ragnar Vasshaug erstattet av Koperviks store sønn Sven Ole Høvring.
Etter 86 minutter kom et dobbeltbytte hvor Christian Berg kom inn for John Sanne og Erik Bård Bråtveit kom inn for Marius Fossmark.
Kampen ebbet ut i en solid 3-0 seier. Stemningen var meget god i garderoben etter kampen. Det er bare å glede seg til fortsettelsen!
Neste kamp er borte mot Austrått torsdag 24. mai, og neste hjemmekamp er 31. mai mot Buøy.
Christian Tollefsen
DAGENS MOR
Moren til Gaute Schei var på plass til dagens kamp. Hun roste hjemmesidene til Vaulen og var innom minst en gang til dagen hjemme i Sogn & Fjordane.