Tredje strake: Fant flyten
(15.05.08) Etter en hendelsesfattig første omgang med mye spill på midtbanen løsnet det etter sidebytte. Stian Husvæg kom inn og man fikk flyttet spillet lengre opp på banen. Stian Husvæg ordnet ledelse, før Are Meling trygget ledelsen.
To mål foran spilte Vaulen med selvtillitt og det var en fryd å se på, 2. omgang var årets beste.
2-0
SANDNES ULF 2 2
Stian Husvæg (Espen Klette)
56 min
Are Meling (Magne Christiansen)
64 min
15. mai - Vaulenbanen - Tilskuere: 60 - Serie - Dommer: Johan Hansen (Sandved)
26. Stian Refvik
Daniel Lie stod over etter rødt kort sist. Kenneth Dahle var på ferie. Jarle Eike, Robert Hovland og Marius Fossmark sliter ennå med skader. Stian Falnes var tilbake etter sykdom og gikk rett inn på topp.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Espen Klette, Tore Søraas, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Bjarte Rannestad - Stian Falnes, Are Meling.
Vaulens første halvsjanse kom etter to minutter da Are Meling slo en presis ball langs bakken til spisspartner Stian Falnes som kom seg inn i boksen bare for å bli blokkert da han la til rette for skudd.
Vaulen trykket på og Espen Klettes heading med bakhodet på Anders Idsøs corner gikk over etter 4 minutter.
Sandnes' spiller nummer 15 fikk gå urovekkende fritt frem etter eks minutter, før han fra 16 meter testet Ørjan Olsen som fikk slått over.
Are Meling var sterk i boksen minuttet etter og sandnesgauken fikk bare halvklarert, ballen havnet ute hos Bjarte Rannestad som skjøt et par meter utenfor venstre stolpe.
En horribel ball feil vei av midtbanespiller Magne Christiansen fant plutselig en hvit spiss på vei igjennom etter 12 minutter, heldigvis fikk han en litt lang touch og keeper-Olsen slengte seg frem i ballbanen.
Like etter driblet Alexander Surdal Nilsen seg på tvers før han la over til Anders Idsø som prøvde seg med strak vrist, kanonkulen gikk dessverre rett inn til keeper.
Stopper Tore Søraas fikk seg en smell i venstre lår og måtte ut for ising etter 14 minutter. Etter et par minutter med behandling skar Tore grimaser og kom inn igjen.
Vaulen fikk så to nye skudd blokkert, før Alexanders forsøk glidde igjennom feltet, men havnet utenfor.
Sandnes Ulf 2 kom svært nær etter 22 minutter. De oransje fikk ikke klarert og Ørjan Olsen måtte strekke seg, ballen trillet på langs av mål før Anders Idsø fikk slått ballen ut til corner.
Nytt kluss i egne rekker etter 26 minutter førte til at keeper kom på halvdistanse, heldigvis ble Sandnes stresset såpass at de ikke fikk utnyttet situasjonen. Isteden kontret strandguttene og til slutt var det Stian Falnes fra skrå vinkel på venstre som prøvde seg uten å få fart på kula.
Stein-Ivar Andersen spilte godt i dag og etter 28 minutter fant han Alexander Surdal Nilsen som prøvde seg med en volley, men forsøket ble blokkert.
Allikevel gode tendenser av Vaulen som beholdt roen i spillet til tross for at de veltrente Adeccoreservene løp mye.
Alexander Surdal Nilsen slo så flott inn til Bjarte Rannestad på motsatt, men igjen kastet en motspiller seg inn og blokkerte med kroppen.
Dommeren overså en del frispark og det var til tider ampert på banen.
Magne Christiansen trikset ballen ned til seg selv før han fyrte av fem meter over etter 35 minutter.
Alli kom så på et frekt raid før han ble tatt ned på 18 meter rett foran mål, men dommer Johan Hansen vinket underlig nok spillet videre.
Førtito minutter nå og Magne Christiansens frispark til venstre fra en 40 meter fant Alexander Surdal Nilsen som stusset rett inn i armene til keeper.
Dermed ebbet første omgang ut med 0-0. Sandnes var et brukbart lag og den mest kjente spilleren var kanskje Jamil Fearrington med fortid i FC København?
Stian Adamsen Husvæg kom inn på topp for Stian Falnes i pausen.
Massivt oransj press etter 49 minutter og til slutt var det Stian Husvæg som headet ned til Are Meling som vendte om på bra hold, men volleyen gikk langt tilside.
Stopper Tore Søraas klarte ikke mer etter 50 minutter og måtte gi seg, inn kom venstreback Erik Hildén. Dermed roterte man i det bakre leddet, Stein-Ivar gikk inn som stopper, mens Stian Lima gikk over på høyreback.
Det var ikke ufortjent at Vaulen tok ledelsen etter 56 minutter. Espen Klette slo en lang ball opp fra midten til Stian Husvæg som rev seg løs på høyresiden av boksen, fra 14 meter skjøt han via keeper og i mål til 1-0! Herlig for Husi som har slitt så voldsomt med skader og sykdom den siste tiden.
Sandnes Ulfs Robert Tveit mistet hodet like etter og gikk i en stygg takling på Husvæg, dermed gult kort.
Et langt slått frispark fra Ørjan Olsen ble stusset videre av Are Meling inn i boksen, Bjarte Rannestad og Stian Husvæg ble ikke enige og det endte med corner etter 64 minutter. Magne Christiansen slo inn corneret fra venstre til Are Meling på andre stolpe som bakhodet inn oppe i vinkelen. Kjempemessig og fjær i hatten til Vaulen som trente på cornere på onsdagens trening.
Are Meling møtte et oppspill etter 73 minutter og la ut til høyre hvor Alexander Surdal Nilsen slo hardt og kontant inn i feltet til Stian Husvæg som måtte dukke noe, dermed gikk ballen i bue og landet oppå nettaket.
Jamil Fearringtons innlegg fra høyre etter 76 minutter landet faktisk oppå tverrlegger, ballen ble holdt i spill før en hvittrøye skjøt utenfor fra 16 meter.
Vaulen spilte underholdene fotball og spillerne våget nå.
David Møller kom inn for Alexander Surdal Nilsen i et taktisk bytte etter 80 minutter. Magne Christiansens lure frispark etter 88 minutter gikk forbi Are Meling og til Anders Idsø som dukket opp, men kippen fra seks meter strøk over tverrlegger.
Anders Idsø kjørte tofotsfinter på venstre før han la inn på hodet til Espen Klette som headet mot mål fra fem meter, men keeper fikk en hånd på ballen.
Minutter på overtid fikk nok en Ulf-spiller gult kort. Magne Christiansen tok frisparket kjapt og slo flatt opp mot Stian Husvæg som kom forbi venstrebacken, men en utrusende keeper gjorde vinkelen liten.
To minutter på overtid kom Stian Husvæg i boken til dommeren for en tøff duell på midten av banen.
Bjarte Rannestad fikk seg så et kakk og Stian Refvik hadde kledd av seg da dommeren blåste av kampen.
Dermed ble det den tredje strake seieren for Vaulen som henger bra med i toppen.
Neste kamp er allerede på tirsdag hjemme mot Staal Jørpeland. Møt opp klokken 19.00 på Vaulenbanen!