14. Stian Lima -> 87 minutter
15. Bjarne Hov
16. Øyvind Vollen
Trener Bent Lie var fortsatt på ferie og Robert Hovland var sjef. Vaulen ut i 4-4-2 formasjon. Bø Pedersen - Andersen, Hovland, Gjuvsland, Hauge - Christiansen, Staurland, A Idsø, T Idsø - Dagsland, Husvæg.
Det var en tam og kjedelig første omgang. Regn og vind gjorde det ikke lystigere.
Sverre Gjuvsland og Magne Christiansen prøvde seg fra distanse, men skuddene gikk enten utenfor eller rett på keeper.
Halvveis i omgangen fikk Christophe Dagsland skutt fra 16 meter, men Åkra blokkerte.
Så etter 29 minutter tok Åkra ledelsen på sin første sjanse i kampen. Glenn Helge Thomsen fikk gå upresset mot mål og fra drøye 20 meter dunket han ballen oppe i krysset.
Elendigheten fra Vaulens side fortsatte. Ballen gikk tregt og inspirasjonen manglet. Så to minutter på overtid fikk Vaulen corner med Thomas Idsø fra venstre. Ballen stusset via noen hoder på første før Sverre Gjuvsland stanget inn 1-1 fra kort hold.
I pausen gjorde Vaulen en taktisk vri da Magne og Stian byttet plass. Med vinden i ryggen startet Vaulen endelig å spille slik vi liker å kjenne dem. Man tok mer tak og kom til sjanser.
Både Christophe og Magne prøvde seg med lobber, men traff ikke helt.
Så etter 62 minutter kom Henning Frode Holm inn for Magne Christiansen.
Minuttet senere kom Christophe igjennom i midten, men skuddet fra 16 meter gikk like over krysset.
Vel halvspillt i omgangen fikk Stian Husvæg gult kort og like etter ble han byttet ut for Eirik Ekholdt.
Så etter 70 minutter tok Vaulen ledelsen. Vaulen fikk frispark ute på høyresiden fra vel 20 meter. Åkra stillte opp en slurvete mur og Anders Idsø skjøt ballen lavt nede i nærmeste hjørne!
I LEDELSEN: Andi blir gratulert av lagkameratene.
Kvarteret før slutt ble en stor Åkra sjanse avblåst for offside, uansett var Tom Arne
Bø Pedersen parat og leverte en superredning på headingen.
Så tok Vaulen ledelsen. Lagspilleren Henning Frode Holm la igjen til Thomas Idsø som dunket ballen nede i det høyre hjørnet fra 22 meter.
"Det var to Vaulenlag, ett før og ett etter pause."
Vaulen legende Harald Øksnevad.
Etter 79 minutter presset Thomas og Henning keeper på et tilbakespill. Thomas vant ballen på 5 meter og slo ballen tilbake til Henning, men en Åkraforsvarer fikk reddet skuddet med foten.
Tre minutter før slutt kom Stian Lima innpå for Ronny Hauge på backen.
To minutter på overtid var Åkra nær ved å redusere da Magne Mathiassen, bror til Idar, headet et frispark i stolpen.
Den siste sjansen var det Anders som stod for da Thomas la ut et corner på 20 meter, men det susende skuddet gikk i en Åkraspiller og til ny corner.
Det endte 3-1 til Vaulen, noe som etter andre omgangen var fortjent. Vaulen er dermed videre til andre kvalifiserende runde av NM.