27. Tarald Kleppa Øvrebø <- 33 minutter
9. Jonas Kartevold <- 39 minutter (-> 78 min)
15. Ronny Hauge <- 78 minutter
87. Eric Ordaz
Enormt med forfall i dag og Vaulen stilte med en helt ny forsvarsfirer. Tidligere spiller Eric Ordaz som nå spiller for Sandviken i Bergen var hjemme på påskeferie og satt på benken. Vaulen i en 4-5-1 formasjon med offensive kanter.
Vaulen (4-5-1): Anders Bårdsen - Magnus Kartevold, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Erik Hildén - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Kenneth Dahle, Anders Idsø, Daniel Lie - Are Meling.
Kampen startet jevnt og Vaulen spilte bra fotball i laget.
Første skudd mot mål kom etter syv minutter. Vaulen halvklarerte og keeper Anders Bårdsen måtte i full strekk på skuddet fra 16 meter som hadde retning mot det høyre hjørnet. På det påfølgende corneret ble Eivind staurland liggende etter en hodesmell. Etter å ha gått av banen kom Eivind innpå et par minuttere senere.
Selv om Vaulen spilte greit i starten kom man ikke til store sjanser. Etter 11 minutter prøvde Kenneth Dahle seg fra 22 meter, men ballen trillet inn til keeper.
Etter halvspilt omgang tok Klepp gradvis mer og mer over. Et bra frispark for de grønne etter 28 minutter ble sendt inn fra 20 meter, men Anders Bårdsen fikk igjen gitt til corner.
Klepp tok ledelsen etter halvtimen da de startet med et kast på egen banehalvdel. Ballen ble vridd over mot venstre hvor kanten Jan T. Lende Fadnes dro av tre mann, skar inn i midten og bredsidet i venstre hjørne. Et flott mål, men målscoreren fikk gli alt for lett gjennom!
Anders Idsø prøvde skuddfoten etter 32 minutter, fra 20 meter føk ballen meteren utenfor venstre kryss.
Marius Fossmark hadde fått seg en smell i høyre hæl og tippet rundt på tærna, etter 33 minutter ble han erstattet av Tarald Kleppa Øvrebø på stopperplassen.
Anders Bårdsen kastet seg frem for å fange et for langt framspill, men glapp ballen. Klepp overtok ballen på høyresiden av feltet og la ut 45 hvor en spiller skjøt fra 16 meter, men Eivind Staurland fikk blokkert. Klepp fikk et nytt forsøk og denne gang ble ballen lagt ned i hjørnet.
Vaulen hadde mistet litt av kontrollen vi så i starten og var rystet. Etter 35 minutter dro Klepp seg ned på venstre og skjøt i nettveggen.
En stiv Erik Hildén måtte gi seg etter 39 minutter med en lårhøne. Jonas Kartevold kom inn og tok plass på midtbanen, mens Magne Christiansen gikk ned som stopper. Tarald gikk ut på backen.
Flott kombinasjoner mellom Kenneth Dahle og Daniel Lie på venstre førte til et innlegg som Are Meling fikk hodet på fra 6 meter, men han fikk ikke styrt ballen mot mål.
Klepp kontret ned langs høyresiden etter 42 minutter, Eivind Staurland gikk i og hjemmelaget ville ha straffespark uten at dommeren lot seg påvirke. Ballen gikk ut på venstresiden og ble slått inn i midten hvor man fikk headet over.
En bra opprulling av Vaulen fulgte så. Det var Anders Idsø som slo en nydelig ball over mot Are Meling som la igjen. Alexander Surdal Nilsen fylte på og fra det høyre hjørnet av boksen ble skuddet hans blokkert.
Klepps Andreas Nygård prøvde seg direkte fra et frispark på 25 meter, ballen hadde retning mot venstre kryss, men keeper fikk fistet over.
I andre omgang skulle det stort sett bare være Klepp.
Klepp hadde en enorm sjanse etter 47 minutter da spissen ble spilt fri inne i boksen. Keeper ble rundet før Magne Christiansen ryddet opp med en takling på fem meter.
Vaulen var dårlige å presse ballfører i denne kampen, men Klepp skal ha ros for å ha mange gode ballspillere.
Magne Christiansen fikk seg en smell etter 49 minutter da han ble stemplet hardt, men reiste seg igjen.
Eivind Staurland var i det gavmilde hjørnet og bommet regelrett på ballen som sistemann, dermed fikk Klepp en enkel jobb til å gjøre 3-0.
Tarald Kleppa Øvrebø brøt på egen banehalvdel og slo videre til Daniel Lie på venstre. Krossen curlet inn foran kassen og nådde nesten Are Meling på andre stolpe.
Nå slet Vaulen og flere av spillerne hanglet. Andreas Nygaard flikket enkelt og greit inn 4-0 etter 57 minuter da man kom ned på venstre og slo inn.
Etter 63 minutter ble det 5-0. Et presist innlegg fra høyre ble headet inn i den venstre kroken. Elegant, men det kom etter enkle balltap og de oransje var statister. Alexander Surdal Nilsen som kom rett fra sykesengen gikk gjennom tre mann stakk Are Meling igjennom på høyre, men skuddet gikk meteren utenfor lengste stolpe. Det var en stor sjanse etter et bra angrep.
Klepp fikk så fortsette å holde lekestue med få avbrytelser. Som da Ronny Hauge erstattet en skadd Jonas Kartevold som ikke kjente følelser i venstrearmen etter en smell.
Etter 79 minutter slo Ronny Hauge en presis ball over til Daniel Lie på venste, fra hjørnet av boksen fyrte han like utenfor.
Klepp hadde lette arbeidsvilkår da de etter 85 minutter skjøt hårfint utenfor fra 20 meter. Like etter la kanten inn 45 til en grønn medspiller som fra 10 meter skjøt utilgivelig over.
De siste ti minuttene av omgangen var Vaulen knapt over midten og 6-0 fulgte etter 88 minutter. Klepp fikk gli igjennom veldig lett, slo til en umarkert spiller som satte inn uten problemer.
Elleve baklengs på de to siste kampene lover ikke bra én måned før seriestart. Dette var nok bunnivået hos Vaulen og nå kan det bare gå oppover.