Ubeseiret i gruppespillet
(14.11.06) Vaulen klarte fire strake seire i gruppespillet. Tirsdag ble det 7-1 over Tasta.
Tasta tok sågar ledelsen, men Vaulen kom tilbake og Hovland utlignet rett før pause. I andre omgang var det kun et lag på banen og Hauge (2), Andersen, Christiansen, Vadla og T Idsø scoret også. Nå blir det kvartfinale mot POL, mandag 20. november klokken 19.15.
7-1
TASTA
10. min
Keeper-Morten
Robert Hovland (frispark)
26. min
Ronny Hauge (Morten Vadla)
31. min
Stein-Ivar Andersen (frispark)
36. min
38. min
Magne Christiansen (M Vadla)
49. min
Morten Vadla (Daniel Elgar)
50. min
Thomas Idsø (Morten Vadla)
56. min
14. november - Stemmen - Tilsk.: 10 - POL-turneringen - Dommer: R Urban (KFUM)
9. Stein-Ivar Andersen <- 45 minutter
20. Eivind Staurland <- 30 minutter (-> 45 min)
17. Robert Hovland
22. Daniel Elgar (C)
15. Ronny Hauge
5. Magne Christiansen
2. Bjarte Rannestad <- 30 minutter (-> 45 min)
25. Christian Lyse <- 45 minutter
11. Morten Vadla
6. Thomas Idsø -> 30 minutter
0. Kim Erlend Kvalsund -> 30 minutter
Vaulen (4-3-3): Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Eivind Staurland, Daniel Elgar - Magne Christiansen, Anders Idsø, Bjarte Rannestad - Ronny Hauge, Morten Vadla, Christian Lyse.
KAMPEN
Vaulen gikk ut i en skjev 4-3-3 formasjon.
Vaulen hadde en del sjanser i starten, blant annet fikk Robert Hovland stå alene på andre stolpe etter fire minutter, men han fikk dårlig treff og Tasta avverget.
Dommer Ronald Urban stoppet så kampen fordi de oransje og røde draktene til lagene var svært vanskelige å skille i den dunkle belysningen. Men etter leting i POL-huset var det ikke mulig å oppdrive overtrekksvester.
Så etter 10 minutter tok Tasta noe overraskende ledelsen da man kontret frem på venstresiden og la inn til spiller nummer 5, som rolig sendte sitt lag i føringen.
0-1 til tross, Vaulen var det klart beste laget og man hadde en rekke sjanser.
Så endelig etter 26 minutter ble det nettkjenning. Vaulen fikk frispark på 20 meter og Robert Hovland fikk ansvaret. Muren stod oppstilt noe rart, men det skal ikke ta æren vekk fra Rob som skrudde ballen lurt nede i høyre hjørne.
Vaulens nye assistent trener Magnar Birkeland var og så på for første gang i dag og ble varmt mottatt, spesielt av kose-Eia som ga en klem.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.
I pausen mente man at man var mye bedre, men at man måtte stresse motspillerne mer for da ville de miste ballen.
Tasta fikk også skiftet fra sitt røde til sitt hvite draktsett.
Etter hvilen erstattet Thomas Idsø comeback kid Bjarte Rannestad på midtbanen. Innbytter Kim Erlend Kvalsund, som neste sesong blir første års senior, kom også inn og erstattet Eivind Staurland. Kimmi tok plass på venstrebacken, mens Elgen gikk inn som stopper.
Vaulen sjokkåpnet omgangen og luften gikk nok noe ut av Tasta da Beachboys tok ledelsen etter 31 minutter. Lynraske Morte Vadla skar inn fra venstre, ble tatt hardt i boksen, men ballen trillet til Ronny Hauge som behersket satte ballen i høyre hjørne.
En kanonsjanse oppstod etter 35 minutter da opplagte Vadla fra dødlinjen slo knallhardt inn foran mål, men Magne Christiansens skudd var i det svakeste laget og keeper reddet.
Like etter ble Anders Idsø tatt på drøye 25 meter. Slegga fra Sauda, Stein-Ivar Andersen, klemte til og keeper rakk ikke å reagere på ballen som fant kroken i kassen, dermed 3-1.
Jubelen på Stemmen hadde ikke stilnet før det stod 4-1. Morten Vadla leverte til Ronny Hauge som lekkert passerte to mann før han klistret ballen oppunder nettaket fra 16 meter.
Dominansen fortsatte og det var bare et lag på banen i andre omgang. Etter halvspilt omgang kom Eivind og Barri inn igjen, ut gikk Lysen og Steini. Det ble en del forandringer og Robert "Ronaldinho" Hovland gikk frem som høyre spiss.
Førtini minutter nå og de oransje underholderne la på til 5-1. Raske Vadla rakk en ball alle så ute, satte fart mot kortlinjen og la ut i 45 til Magne Christiansen som bredsidet i mål fra 12 meter.
Vaulen scoret igjen minuttet senere og denne gang var det tilretteleggeren, Morten Vadla, som endelig fikk score selv. Et corner fra Hovland ble slått mot andre stolpe hvor Elgar ikke kom over ballen, isteden spratt ballen ut på 20 meter til Morten Vadla som på en stilren helvolley fyrte ballen i goalen.
Thomas Idsø fikk æren av å avslutte ballet etter 56 minutter. Bjarte Rannestad slo en lang ball opp fra høyrebacken, hvem andre enn Vadla la på tverrs til Thomas Idsø som fra 16 meter plasserte inn til 7-1!