18
-14
18p
Bronse på B-laget
(14.10.08) I sin første sesong i 5. divisjon noensinne fikk Vaulen en høyst akseptabel tredjeplass etter 2-1 seier mot Hinna B tirsdag.
Lagleder Ronny Hauge var strålende fornøyd med prestasjonen. "Selv om jeg ikke spilte min beste kamp, så var dette en verdig måte å avslutte på. Nå tok vi bronsen og i tillegg er det alltid kjekt å slå Hinna," fortalte Ronny etter kampen.
KJEMPEJAFS: Tirsdagens seier førte Vaulen opp fire plasser.
2-1
HINNA 2
22 min
Hinna
Are Meling (M Christiansen)
42 min
Magne Christianasen (J Erga)
50 min
14. oktober - Hinna stadion - Tilskuere: 15 - Serie - Dommer: Arild Furu (Buøy)
27. David Møller <- 60 minutter
28. Stian Falnes <- 36 minutter (-> 60 min)
12. Ronny Hauge
30. Are Meling
17. Ørjan Grønnevig -> 36 minutter (<- 60 min) (-> 75 min)
24. Kenneth Dahle -> 60 minutter
9. Gustav Levang Iversen -> 83 minutter
10. Hector Vestbø
Begge lag stilte med sterke lag. Vaulen for å få bronse med seier, mens Hinna kjempet mot nedrykk.
Vaulen B (4-4-2): Ørjan Olsen - Christian Lyse, Øyvind Vollen, Ole Bjørn Bredesen, Erik Hildén - Johnny Erga, Magne Christiansen, David Møller, Stian Falnes - Are Meling, Ronny Hauge.
Kampens første store sjanse kom etter kvarteret da Johnny Erga satte fart for Vaulen. Det kjappe raidet ble avsluttet med et skudd fra 16 meter som strøk like utenfor venstre stolpe. Før det hadde Vaulen vist gode tendenser uten å komme til farligheter.
Joakim Førland hos Hinna fikk få vel lett gjennom midten etter 20 minutter, skuddet fra like på utsiden av boksen strøk den venstre stolperoten.
Hinna tok ledelsen etter 22 minutte da "bortelaget" fikk ballen til å gli. Man vinklet ut på høyre og slo inn i midten hvor spiller nummer 30 satte ballen opp i nettaket fra kort hold.
Det er alltid høy innsats Vaulen og Hinna møtes. I dag var også dommeren med på å heve temperaturen med en rekke underlige avgjørelser. Joakim Førland fikk gult kort etter 34 minutter da han viste knottene i en takling. Det påfølgende frisparket fra Magne Christiansen ble forsøkt curlet ned i nærmeste, men keeper forflyttet seg kjapt.
Stian Falnes måtte av for å skifte fottøy etter 36 minutter, inn kom Ørjan Grønnevig.
Vaulen utlignet fortjent etter 42 minutter da Magne Christiansen hadde regien på en kontring. Ballen ble slått ut på høyre til Are Meling som skar inn mot feltet før han smalt ballen kontant nede i lengste.
Johnny Erga leverte et nydelig forarbeid etter 48 minutter og slo lavt opp på Are Meling som løftet inn fra høyre og over på motsatt hvor Ronny Hauge kom i et luftig svev på fem meter bare for å bomme på ballen. Hadde Ronny en plan med å avslutte karrieren med et brassemål?
Dette var i en god vaulenperiode og etter 50 minutter tok man ledelsen. Johnny Erga tok et kort og kjapt tatt frispark på 25 meter til Magne Christiansen på venstresiden av boksen, han førte noen meter på skrå før han la ballen elegant nede til høyre i mål.
Hinnas nummer 2 fikk gult kort etter en heftig løpsduell med Christian Lyse. Hinna fikk derimot frisparket.
Vaulen foretok så to bytter da Kenneth Dahle og Stian Falnes kom inn for David Møller og Ørjan Grønnevig etter timen.
Et Stian Falnes corner etter 62 minutter ble stusset meteren tilside av Are Meling. Vaulen hadde kontroll og like etter kontret Stian Falnes som spilte vegg med Are Meling. Stian fikk ballen tilbake i feltet, men keeper ruset ut og fikk blokket.
Christian Lyse fikk gult kort i det 66. minutt for en ettersleng.
Nå var det mange kommentarer som falt ute på banen.
Hinna kom mer med i kampen og hadde satt inn sluttspurten. Richard Bjerga kom til en gigasjanse etter 68 minutter, men Hinnaspilleren skjøt utenfor fra 8 meter.
Øyvind Vollen måtte gå ut med krampe etter 75 minutter. Dermed kom Ørjan Grønnevig innpå igjen, man rokkerte om og Ronny Hauge gikk ned som stopper.
Hinnas nummer 17 fikk gult kort etter 78 minutter for munnbruk etter at dommeren hadde blåst hands.
Gustav Levang Iversen kom inn som hardtarbeidende spiss de siste syv minuttene da hissige Christian Lyse gikk av. Nye rokkeringer ble gjort da Ørjan Grønnevig kom ned som back.
Vaulen ble skikkelig baktunge og Hinna hadde en rekke store sjanser. Etter 90 minutter leverte Ørjan Olsen en matchvinnende benparade på avslutning fra kort hold. Like etter reddet Ole Bjørn Bredesen på streken.
Hinnas nummer 17 fikk gult kort to minutter på overtid for munnbruk.
Tre minutter på overtid brøt Stian Falnes et horriblet utkast fra keeper. Han stormet alene mot mål, han burde kanskje ha skutt selv, men prøvde uselvisk å slå til lagkamerat. Istedenfor kom en rød imellom.
Kampen endte med 2-1 seier til Vaulen.
KASTER INN HÅNDKLEET: Ronny Hauge gir seg i Vaulen. Ole Bjørn Bredesen gir avskjedsklemmen.