B-laget klart for 5. divisjon
(14.10.07) Vi var vitne til en historisk begivenhet på søndag da B-laget for første gang kvalifiserte seg for 5. divisjon. Etter 6-3 sammenlagt mot FC Show.
DET BLE SHOW: For første gang har B-laget et lag i 5. divisjon!
FC SHOW
2-3
VAULEN 2
24 min
Alexander Surdal Nilsen
38 min
Eivind Staurland (Morten Vadla)
Ståle Showesen
45 min
Stil Showesen
62 min
90 min
Ole Bjørn Bredesen (Johnny Erga)
14. okt. - Lassa kunst - Tilsk.: 85 - Vaulen vant 6-3 sammenlagt - D: Geir Michalsen
1. Leif Pirinen
2. Stian Lima
3. Ole Bjørn Bredesen (C) <- 45 minutter (-> 84 min)
4. Eivind Staurland <- 45 minutter (-> 82 min)
76
11. Ronny Hauge <- 45 minutter (-> 73 min)
12. Espen Knudsen -> 45 minutter
13. Klaus Lie -> 45 minutter
14. Johnny Erga -> 45 minutter
15. Hermann Anton Sæther -> 79 minutter
FC Show er gode på staffasje, men selve kamparrangementet var det verre med. Kampen ble nemlig i siste liten flyttet til Lassa kunstgress. Mer enn en brukbar ball var det heller ikke å oppdrive, så det ble mye dødtid i løpet av kampen.
Vaulen (4-4-2): Leif Pirinen - Stian Lima, Eivind Staurland, Espen Klette, Ole Bjørn Bredesen - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, David Møller, Ronny Hauge - Morten Vadla, Ørjan Birkeland.
Fylla har skylda. Det var mye feilpasninger i starten av kampen.
FC Show var farligst og etter 8 minutter fikk midtbanespiller Kjetil ballen på høyre, han kom seg forbi, men skjøt like utenfor venstre stolpe.
Hva med Vaulen? De hadde mye ballen, men kom ikke til så mange klare sjanser. Ronny Hauges skudd fra 25 meter på en retur var det fart over, men ballen gikk til høyre for mål.
Vaulen tok ledelsen etter 24 minutter. Alexander Surdal Nilsen fyrte av et skudd fra 25 meter som så heller ufarlig ut. Ballen spratt og keeper klarte ikke å beregne stussen, dermed 1-0 til Vaulen. Et viktig bortemål for Vaulen som nå ledet 4-1 sammenlagt.
Showkeeperen hadde ikke kommet over den forrige episoden og etter 37 minutter mistet han ballen til Morten Vadla på høyresiden i feltet. Vadla slo på tverrs av mål hvor både Ørjan Birkeland og Alexander Surdal Nilsen kom nær, men man måtte nøye seg med et corner.
Ronny slo et høyt corner inn fra venstre. Morten Vadla stod bak og plukket opp og fyrte ballen knallhardt inn foran mål. Der stod Eivind Staurland som vel hoftet ballen inn på rene 21-vis.
Med 5-1 sammenlagt og to bortemål var kampen i realiteten punktert. Show måtte score fem mål på godt under en time.
Konsentrasjonen falt nok noe for Vaulen som to minutter på overtid lot Show kontre inn 1-2 etter at en rosa fikk løpe fritt inn i midten
I pausen foretok Vaulen tre bytter da Johnny, Klaus og Knudsen kom inn. Ut gikk Oli, Eivind og Ronny.
Vaulen fikk en stor sjanse etter 53 minutter. Vadla brøt et oppspill. Birkeland overtok og fant Vadla på vei igjennom. Showstopperne Kjetil Djuvik og Isaias Hakin hogget til og Vadla i bakken gikk som siste mann.
Dommer Geir Michalsen blåste frispark og etter litt tenketid trakk han opp det røde kortet. Så løp han til linjemannen og lurte på hvem det var som hadde felt Vaulenspilleren. Nei, se det visste heller ikke assistenten. Dermed trakk dommeren utrolig nok tilbake det røde kortet!
Magne Christiansen tok frisparket og skjøt i tverrlegger og ut!
Så etter 57 minutter ble Espen Knudsen tatt stygt, var det en albue? Dommeren var langt i fra situasjonen og ga ingen kort.
Show utlignet så etter 62 minutter etter at et corner fra høyre ble headet inn.
Hjemmelaget kjempet ufortrødent videre, mens Vaulen var for upresise i sine kontringer.
Etter 73 minutter kom Ronny Hauge inn for Morten Vadla.
Dommeren kom igjen i fokus etter 76 minutter. Anders Bergman tok nakketak på Ørjan Birkeland og på wrestlingvis holdt han på å slenge han i asfalten på sidelinjen. Dommeren tok begge spillerne til seg og viste gult kort til begge!
Spillende trener Hermann Anton Sæther byttet seg selv inn etter 79 minutter, ut gikk Espen Klette.
Rot i Vaulenforsvaret oppstod etter 81 minutter, men keeper Leif Pirinen ruste ut og avverget.
Vaulen byttet så enda flere på slutten. Eivind kom inn for Magne, mens Oli kom inn for Ørjan.
Show hadde nå gitt opp og Vaulen var mer med. Johnny Erga førte fremover i midten etter 87 minutter og ga til David Møller som plutselig var fri på venste, men kippen ble reddet av keeper og gitt til corner.
Så tre minuter på overtid satte Vaulen inn vinnermålet. David Møller slo en nydelig ball på venstre til Johnny Erga som dro seg forbi med farten, ballen ble lagt flatt inn på tverrs til Ole Bjørn Bredesen som viste storhet ved å bredside ballen i det høyre hjørnet!