2-0 ga 20 på rad
(14.09.23) Vaulen har nå så mange gode offensive spillere at man nesten lurte seg selv ved å miste trykket på midtbanen.
To innbytterspisser kontret inn to helt på tampen slik at man vinner 2-0, men denne kampen lå og vippet helt til det siste.
Dette var Vaulens tjuende strake uten tap i år og åttende strake seier over Buøy.

2–0
BUØY
Nicolai Moi Sene
88 min

Pacifique Nahimana (Moi Sene)
94 min
14. sept – Vaulenbanen Tilsk: 30 – Serie – Dommer: Finnesand (Mastra)

13. Even Kvame

Vaulen har nå 34 spillere i troppen hvor fem er ute med langtidsskader. Det betyr naturligvis at ikke alle får være med i kampdagstroppen.
I kveld debuterer nyervervelsene Noah Chalhoul Beisland og Sander Bergevik på benken.
Thomas "
Deadline Day" Strand-Grude blir ikke med her, heller ikke Sondre Isene som nyss er tilbake fra militæret.
Blant de skadde finner man veteranene Vegard Natland og Ørjan Bergum.
Theodor Gabrielsen fikk direkte rødt kort mot Forus & Gausel, men er tilgjengelig her da han må sone i semifinalen.

PS: John Petter Gilje kjente det i hamstringen under oppvarmingen og kastet inn håndkleet. Noah Beisland kom inn for han.
Vaulen (4–33): Roy Andre Dyrdal – Theodor Haugen, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Daniel Olsen – Bendik Aarstad, Anders Polland Vik, Noah Beisland – Mathias Rønsberg, Eriel Pires Antonio, Theodor Høksas Gabrielsen.
To endringer siden lørdag, begge på midten med Polland Vik og Beisland inn for Aabrekk og Gilje. Sistnevnte ga seg tidlig i oppvarmingen etter at han hadde kjent noe i låret tidligere på dagen.
Etter 500 tilskuere i cupkampen kunne man endelig få litt ro og egentid med i overkant av 30 tilskuere.
Vaulen startet i sin vante 4-3-3 med Noah Beisland som venstre indreløper.
Etter at kaptein Bendik Aarstad hadde gjort unna de formelle prosedyrene tok det ikke lang tid før man kom til den første sjansen.
Debutant Beisland fyrte avgårde etter 42 sekunder fra omlag 20 meter, ballen tok i en motspiller og gikk i en farlig bue som keeper måtte rygge noe på.
Buøy var med på notene og hadde et par brukbare skudd, det ene gikk sågar i nettveggen.
På forhånd hadde lagledelsen hatt fokus på at dette en vanskelig kamp å gire opp til etter storkampen sist og Buøy hadde også et par cornere i starten.
Noah Beisland viste flott driv etter seks minutter, men pasningen til Theodor Gabrielse ble det blåst offside for.
En bedre periode for Vaulen fulgte og man kom lengre opp i banen. En Buøy-klarering ble så en spinnende ball rett opp som Eriel Pires Antonio løp etter, han forsøkte nok å løfte i bue over keeper med utsiden av godfoten, men det ble dårlig kontaktflate på skoen etter 17 minutter.
Andre Talgje dundret så avgård en kanon etter 20 minutter som keeper Dyrdal måtte dempe ned i bakken med hendene før han fikk hys.
Buøy var et tungt dødballag, noe man spesielt så da dem flyttet opp rekkene på lange innkast.
Bendik Aarstad med en pen boksåpner etter 24 minutter og Theodor Gabrielsen kom fri i kanalen mellom stopper og back, skuddet fra venstre var nok ment til å trille inn i lengste, men ble for sentrert slik at keeper reddet komfortabelt.
Begge lag viste frustrasjon over dommeren i denne kampen. Han lot mye gå begge veier og det ble frustrasjon for dem som fikk unngjelde.
Buøy hadde en del feil i laget og Vaulen kunne med mer hell ha kommet foran på en slik hendelse. Som da Daniel Olsen brøt på venstre etter halvtimen og slo inn til Bendik Aarstad, men et brukbart skudd mot høyre kryss ble reddet.
To kjappe cornere for Vaulen fulgte og Aleksander Idland kom nærmest da han headet oppå nettaket etter 33 minutter.
I denne fasen løp Buøy mye i mellom. Vaulen fikk tidvis opp et høyt balltempo på den nyregna banen, men man savnet noen spillvendinger for at man fikk åpnet dem helt opp.
Samtidig gjorde man en taktisk endring. Beisland tok over på høyrekanten til Rønsberg som igjen gikk inn i en tierrolle. Aarstad og Polland Vik var nå dype og det var vel en slags 4-2-3-1. Med vår ekstreme antall angripere er det en formasjon som kan gi rom for fire offensive samtidig, men det hadde en annen virkning at man kan komme i undertall på midten. Det fungerte iallefall ikke optimalt, men så får man gi det litt innkjøringstid skal man gå alternere med den formasjonen fremover.
Buøy kom iallefall mer tilbake i kampen opp mot pause og inn i de to tilleggsminuttene. Samtidig lokket man dem frem og fikk mer rom. Aarstad fant blant annet Gabrielsen som hadde "hull i skoen" da han ble frispilt. Samtidig hadde Beisland et frispark i muren hvor han selv fanget opp returen, men mislykkest i å runde ned til linja.
Ingen endringer i pausen og man holdt på den nye formasjonen.
Eriel Pires Antonio hadde et dobbelt stolpetreff i cupkampen, her traff han metallet igjen etter at Theodor Haugen hadde lagt flatt inn på første etter 46 minutter.
Roy Andre Dyrdal ruset ut fra boksen etter 50 minutter og brystet ballen noe ukontrollert rett opp før han selv ryddet opp i det som var et litt "scary moment".
Pacifique Nahimana kom inn etter 55 minutter på høyrekanten for Beisland.
Så en veldig farlig tofotstakling på Anders Polland Vik, det så ikke ut som dommeren skulle blåse først og det var ganske så høylytt. Man kunne fort ha sett et oransj kort der etter 58 minutter.
Nahimanas skudd driftet så over da Aarstad la 45 ut på 14 meter etter timen. Mer Vaulen like etter da Rønsberg skjøt over fra hjørnet av boks.
Theodor Haugen var så uheldig og sklei inn i Buøys innbytterbenk. Han ble liggende en stund, men tøff som han er kom han seg på beina og spilte videre.
To minutter senere hadde man allikevel klart et bytte da debutant Sander Bergevik kom inn på høyreback for Haugen.
Nå kjørte Buøy-kampen og vi ville sett mer folk i maskinrommet. Det ble for store strekk i laget.
Vaulen fortsatte å bytte angripere da Nicolai Moi Sene kom inn på venstre for Gabrielsen etter 68 minutter.
Et skudd fra Buøy endret så retning og hadde retning nede mot kroken, men Roy Andre Dyrdal fikk en lang arm ut og reddet mesterlig etter 70 minutter. Der kunne det fort ha stått 0-1 og på dette tidspunktet fryktet man at rekken på 19 kamper skulle bli brutt.
Mathias Rønsberg skjøt så tilside da Nahimana rundet på høyre og la inn etter 71 minutter.
Bendik Aarstad tøyet så på en krampe, men det var ikke verre enn at han dundret inn i en takling like etter. At det ikke ble kort der var for oss et mysterium i kampens 75. minutt.
Pacifique Nahimana ble slå sluppet fri av Aarstad. Skuddet alene mot keeper ble reddet til corner.
Audrius Mirauskas kom inn som midtspiss for Antonio etter 76 minutter.
Mathias Rønsberg var nær ved å få kopiert frisparkmålet borte mot Sunde, men denne gangen spratt ballen like utenfor stolperota.
Nå var det mer drive over Vaulen og det var tynne rop på en straffe da Nahimana gikk i bakken. Angrepspartner Nicolai Moi Sene avsluttet så utenfor etter 79 minutter.
Et nytt skudd fra Rønsberg etter 82 minutter og denne gangen ble skuddet blokkert til et corner som igjen ble headet unna.
Det var rimelig åpent her nå. Buøy var helt på talefot, men den stadig friske angrepsrekka til Vaulen skapte mye problemer for et mørnet Buøy-forsvar.
Anders Polland Vik fikk så en for lang touch og sklei inn i motstanderen, noe som resulterte i gult kort etter 87 minutter.
Like etter gikk Bamble-karen av og Lars Berge kom inn.
Nicolai Moi Sene kom så alene gjennom etter 88 minutter og satte elegant inn 1-0. Det etterlengta ledermålet ble feiret med en akrobatisk salto.
Buøy var i harnisk da dem mente det var et klart frispark i forkant som ble oversett. Simen Talge var en av dem som kokte over og fikk gult kort.
Aleksander Gundersen førte så frem og ble hogget ned av Abdirahman Ali Mahamed som fikk gult kort også han.
Fire minutter på overtid fikk Buøy et frispark. Dem stablet opp med folk, men en vaulenforsvarer fikk headet unna. Nicolai Moi Sene tok over og hadde et 50 meter langt raid før han la kort til Pacifique Nahimana. Det var en enkel jobb å sette inn 2-0.
Det fosskokte fortsatt utpå der og Aleksander Gundersen fikk direkte rødt kort etter 96 minutter for munnbruk. Noe som følte unødvending, men det skal sies at andre spillere hadde sagt vel så stygge ting til dommeren uten å få gult kort en gang.
Gundersen ruslet av banen i lengderetningen og putrende dommer måtte geleide han av.
Etter drøye 98 minutter blåses kampen av. Vaulen vinner 2-0, men dette var jevnere enn som så. Kvalitet i de avgjørende fasene er vel det som skiller klinten fra hveten og gjør at Vaulen fortsatt er rimelig suverene på topp når før man neste uke møter Siddis.