Snudde trenden
(14.09.09) Etter fire kamper uten seier snudde trenden for Vaulen som vant 3-1 over Vedavåg.
Var det den nærstående vikingkampen som mobilisert vaulengutta til å yte sitt beste? I dag meldte mange seg på!
3–1
VEDAVÅG KARMØY
17 min
Håvard Eriksen (straffe)
Magne Christiansen (Gjellestad)
45 min
Stian Falnes
52 min
Magne Christiansen (Kleppa)
79 min
14. sept – Vaulenbanen Tilskuere: 30 – Serie Dommer: Morten L. Stople (Buøy)
22. Pål Jacob Nessjøen -> 90 minutter
Vaulen med et gedigent stopperproblem. Marius Fossmark var suspendert, Eivind Staurland hadde reist offshore, Alexander Landsnes var skadd, mens Stian Lima er i Australia. Dermed stod man ribbet igjen. Ellers var Ronny Hauge på jakt, mens Jostein Eidem, Anders Idsø og Are Meling sliter med skader.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Kartevold, Jarle Eike, Stein-Ivar Andersen, Petter Søndenå – Øystein Berge Gjellestad, Magne Christiansen, Anders Dale, David Møller – Fredrik Berntsen, Stian Falnes.
Vedavåg: 1. Andre Fiskum, 2. Even Nyland, 4. Finn Tore Hetland, 6. Kenan Muminovic, 8. Gunnar Svela, 10. Andre Helland, 16. Tom Torkelsen (7. David Rasmussen fra 72), 19. Håvard Eriksen, 20. Henning Kristoffersen, 21. Dag Eirik Einarsen (Kjell Flotve fra 68), 22. Ståle Hetland (Richar Vea fra 79). Ubenyttet innbytter: Johan Nyland.
Vedavåg kom best i gang, men David Møller var nær ved å stjele showet for Vaulen da han skjøt meteren over på en overgang etter fem minutter.
Veas spillende trener Ståle Hetland la inn fra høyre stil Håvard Eriksen som headet rett på keeper etter ni minutter.
Anders Dale fikk tak i et langt Stian Falnes' kast etter 10 minutter. Ballen trillet mot venstre side av mål, men keeper reddet enkelt.
Vaulens unge venstreback Petter Søndenå måtte gi seg med lyskeskade etter 12 minutter, inn kom Erik Hildén.
Finn Tore Hetland ble hektet av Stein-Ivar Andersen på et corner, dermed straffespark for Vea. Håvard Eriksen dundret ballen oppe i høyre kryss utagbart for keeper.
Vaulen slet noe med presisjonen i spillet og det var mange høye baller.
Et langt frispark fra Stein-Ivar Andersen fant David Møller som stusset gjennom Fredrik Berntsen, men halvvolleyen gikk hårfint utenfor.
Vaulen kontret tre mot to på et corner. Stian Falnes skjøv ballen ut på høyre til Øystein Berge Gjellestad som skar inn. Med bare keeper å slå bredsidet han utenfor venstre stolpe.
Vaulen jaget utligning nå. En livlig Øystein Berge Gjellestad stusset et Stian Falnes kast mot andre stolpe, men fra to meters hold skjøt en presset Erik Hildén utenfor. Så nær for Hildy som snart håper på å åpne målkontoen.
Dag Eirik Einarsen fyrte av et kjapt skudd fra 22 meter, keeper ga retur før Erik Hildén fikk ryddet unna etter 39 minutter.
Stian Falnes forserte flott på høyre etter 40 minutter og la flatt inn. Fredrik Berntsen la videre til Magne Christiansen som skjøt via en rød og like utenfor.
Vedavågs høyreback ble blokket og Stian Falnes fikk tak i ballen i 16 meteren. Han kunne ha skutt selv, men la videre til Magne Christiansen som fikk det for trangt. Ballen gikk allikevel videre til Øystein Berge Gjellestad som la tilbake til Magne Christiansen til 1-1.
Magne Christiansen handset noe klønete på 18 meter etter 48 minutter. Men sentrale Kenan Muminovic skjøt i muren. Vea bevarte trøkket og Andre Helland skjøt like tilside.
Fredrik Berntsen kriget seg ned på høyresiden og slo hardt og flatt foran mål. Keeper mistet ballen mellom beina til Stian Falnes som dunket inn fra kort hold. han kunne ikke bomme der!
Isteden for å demme opp la Vaulen faktisk om til 4-3-3 hvor Magne Christiansen fikk en mer offensiv rolle.
Jarle Eike gjorde en sjelden feil etter 58 minutter da han feiltimet et legg fra venstre. Ballen kom nok noe kjapt på Vea-spissen som skjøt over fra kort hold.
Fredrik Berntsen satte fart innover i feltet, keeper ruset ut og ballen kom ut til Øystein Berge Gjellestad. Skuddet fra 16 meter ble reddet på streken av en utespiller etter 61 minutter.
Vea var i førersetet og jaktet utligning. Vaulen prøvde å demme opp ved å gjøre en del bytter. Christian Lyse kom inn for Fredrik Berntsen. Øystein Berge Gjellestad ble erstattet av Henrik Jelsa, mens Tarald Kleppa Øvrebø kom inn for Stian Falnes.
Vedavåg fikk et mål annullert for offside etter 75 minutter.
Vaulen punkterte kampen etter 79 minutter da Christian Lyse jaget en lang ball i den høyre kanalen, han la inn i boksen til Tarald Kleppa Øvrebø som vinklet ballen videre ut på venstre til Magne Christiansen som på ny viste sin dødelighet foran mål!
Anders Dale felte på 17 meter og fikk gult kort etter 81 minutter. Frisparket traff muren og Magne Christiansen hardt.
Sven Ole Høvring kom så inn for løpsmaskinen David Møller seks minutter før slutt.
Pål Jacob Nessjøen kom så inn for Jarle Eike like før slutt.
Etter fire ekstraminutter blåste dommeren av for full tid.
PIZZAPRISEN
To pizzaer ble delt ut i dag. Magne Christiansen og David Møller slipper å lage middag i morgen.