Tungt
(14.08.15) Vaulen måtte vinne for å ikke havne helt i bakleksa, men maktet rett og slett ikke å mobilisere til en slik viktig kamp.
Det var faktisk jevnt en halv omgang før Madla kontret inn etter corner. Et lykketreff og en tvilsom straffe senere og det stod 0-3 til pause.
Nådestøtet kom tidlig i andre omgang etter en blunder i de bakre rekker. Til slutt ble det 0-5!
Her er det mye å ta tak i spesielt på den defensive biten. Madla fikk store rom å boltre seg i. Da blir det baklengs. Mange baklengs.
0–5
MADLA

27 min
Marius Danielsen

33 min Andreas Wergeland Holst

39 min Christoffer Talgje (str.)

55 min Andreas Wergeland Holst

75 min Christoffer Talgje
14. august – Vaulenbanen Tilskuere: 80 – Serie – Dommer: Espen Skretting (ÅFK)

24. Helge Ringdal

To endringer hos Vaulen da Daniel Hadland erstatter en fraværende Ole Wick Henriksen, mens debutant Stian Ohm Netland kom inn for Audrius Mirauskas. Samtidig rokkerte man en del om på laget.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Sveinung Selås, Kristian Gaard, Daniel Hadland – Sander Oaland, Ceu Lian Khar – Fredrik Stray Tjaum, Stian Ohm Netland, Jørgen Helland – Alexander Surdal Nilsen.
Varm dag i Stavanger, men det skyet etter hvert til med mørkere og mørkere skyer over Vaulen.
Det stod nødvendigvis ikke på innsatsen hos Vaulen, verre var det med utførelsen.
Særlig med sjanser maktet man ikke å produsere. Sander Oalands frispark inn til keeper etter åtte minutter ble notert av høflighet.
Motsatt hadde Daniel Hadland en viktig sklitakling som bakerste mann da en blå var fri på seksten meter.
Alexander Surdal Nilsen testet så skuddfoten da han fikk rom til venstre inne i boksen, men det ble en lett oppgave for keeper. Like etter trillet et langskudd fra Sander Oaland utenfor i det 19. minutt.
Så brøt Christoffer Talgje hos Madla og fikk fyrt av, men keeper Eric Ordaz reddet flott.
Alexander Surdal Nilsen snappet så opp et svakt tilbakespill, men en utrusende keeper fikk gitt til corner.
Khar slo inn, men Madla overtok og stormet frem. Marius Danielsen avsluttet en flott kontring etter at Talgje uselvisk la til rette. 0-1 etter 27 minutter.
Halvsjanse for Vaulen da Fredrik Stray Tjaums innlegg fra høyre strøk like over Surdal Nilsen og Helland i boksen etter 32 minutter.
Så ut av intet stod det 0-2 da Andreas Wergeland Holst fikk til en dupper på et volleyskudd fra distanse etter 33 minutter.
Noe måtte gjøres og spissen Audrius Mirauskas kom inn for stopper Sveinung Selås etter 36 minutter. Det betød at Fredrik Stray Tjaum gikk tilbake som stopper samtidig som man spilte med to spisser i en 4-4-2.
Christoffer Talgje falt så i løpsduell med Fredrik Stray Tjaum i boksen. Den virket noe billig og linjemann vinket ikke, men det skal sies at hoveddommeren var godt plassert. Tjaum protesterte på avgjørelsen og fikk sitt fjerde gule kort for sesongen.
Christoffer Talgje var sikker fra 11 meter etter 39 minutter. 0-3.
Vaulenlaget virket som hodeløse kyllinger nå. Madla kom i antall og Vaulen slet med å plukke opp løpene. Talgje headet et innlegg fra høyre like over.
Daniel Hadland forsøkte skuddfoten litt ute til venstre fra 22 meter, men det ville seg ikke. Motsatt kunne Madla ha økt ytterligere da Ordaz leverte en god redning, men linjemannen vinket uansett for offside.
Like før hvilen avsluttet Audrius Mirauskas meteren tilside.
Vaulen uforandra etter pausen.
Kristian Gaard kastet seg frem på et frispark fra Ceu Lian Khar etter 48 minutter. Ballen lå plutselig på femmeteren og stopperen klarerte panisk til kast.
Spissen Mama Hamid Mohammed kom så inn for stopperen Kristian Gaard etter 53 minutter samtidig som la om til 3-4-3!¨Nå var det enten eller. Det ble eller ettersom Chris Danielsen vant en ball på 16 meter etter nonchalant forsvaring. Andreas Wergeland Holst kunne tilslutt sette i åpen kasse etter 55 minutter.
Kampen jevnet seg nå ut og Vaulen hadde mye ball uten å skape særlig. Mohammed kom i dommerens bok etter 59 minutter. Dagens tredje debutant kom etter timen da Henok Daniel Kasahay erstattet Sander Oaland i et rent bytte.
Et par halvsjanser for Vaulen rundt 65 minutter. Jørgen Helland slo en flott diagonal pasning inn på andre stolpe hvor Audrius Mirauskas skjøt via en blå til corner. Like etter hadde Alexander Surdal Nilsen et raid på høyre, men måtte nøye seg med hjørnespark.
Audrius Mirauskas fightet bra på Khars corner etter 69 minutter, men det ble for mye luft under headingen slik at keeper fanget lett.
Et par minutter senere avsluttet
Mama Hamid Mohammed utenfor hos Vaulen.
Kvarteret før slutt økte gode Christoffer Talgje til 0-5. Igjen så det svært lett ut. Et innlegg fra venstre ved Chris Danielsen ble skuflet inn fra 17 meter.
Madla kunne ha økt ytterligere. Jørgen Helland hadde en viktig blokkering, før det like etter ble vinket for offside på blankt hold.
Hva så med Vaulen? Piffen hadde gått ut og det var en lavmælt gjeng. Mama Hamid Mohammed headet dog en corner like over etter 80 minutter.
Ceu Lian Khar var minst dårlig hos Vaulen. Like før slutt avsluttet han et pent raid med å legge tilside for Alexander Surdal Nilsen som skjøt via en motspiller til corner. Serven ble slått inn og ble halvklarert til Jørgen Helland i returrommet, men han fant ikke åpningen gjennom en drøss med spillere.
Dermed endte det 5-0 tap for Vaulen som nå skal til Riska førstkommende torsdag.