Manglet brodd
(14.08.08) Et amputert Vaulenlag mistet ledelsen to ganger. Espen Klette ga bortelaget føringen etter 47 minutter, men Martin Gregersen svarte på et frispark nede i hjørnet etter 65.
David Møller lempet ballen over linjen etter at Tom Stian Sundes heading hadde dabbet på linjen etter 74 minutter. Så like før ordinær tid utlignet Brodd ved Pål Robin Hagen som noe enkelt fikk sette inn et frispark fra siden.
VAR DET HANS? David sier han var sist på ball.
BRODD
2-2
47 min
Espen Klette (Tom Stian Sunde)
Martin Gregersen
65 min
74 min
David Møller (Tom Stian Sunde)
Pål-Robin Hagen
90 min
14. august - Midjord - Tilsk.: 100 - Serie - Dommer: Frode S. Lindboe (Randaberg)
22. Ojan Bijan -> 80 minutter
Stian Lima var tilbake fra suspensjon. Kenneth Dahle har vonde bein og skal ta det rolig ut sesongen. Jarle Eike er trolig ute to-tre uker med strekk i leggmuskelen. Are Meling rakk heller ikke kampen da han sliter med muskulaturen. Tore Søraas og Eivind Staurland er bortreist. Keeper Fredrik Haslerud fra Start signerte overgangspapirer etter onsdagens trening, men må vente på papirmøllen i kretsen.
Brodd hadde kun tatt ett poeng siden 16. mai før møtet med Vaulen, men øynet håp mot bortesvake Vaulen. Kaptein Tormod Skavland var utilgjengelig for spill. Anders Yttervik og Per Eirik Gilsvik har reist utenbys for studier. Erlend Einarsen var klar etter overgang fra Vidar og fikk sin debut.
IRONMAN: Tom Stian Sunde var imponerende sist og startet i Are Meling skadefravær. Foto: Svein Øksnevad.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Bjarte Rannestad, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, David Møller - Tom Stian Sunde, Daniel Lie.
Brodd: 12. Egil Eike, 19. Christer Hadland, 8. Trond Kindervåg, 18. Thomas Norheim, 21. Martin Gregersen, 20. Knut Skeie Solberg, 77. Espen Sviland, 7. Erlend Einarsen, 14. Håvard Hølland, 22. Pål-Robin Hagen, 16. Stian Foldøy.
Bra spillevær på Midjord i dag og en god del folk hadde tatt turen.
Vaulen var bra med fra start og fikk en del cornere. Brodd spilte på det enkle og baserte mye av sitt spill på dødballer.
Kampens til da største sjanse kom etter 12 minutter da Trond Kindervåg fikk avsluttet et Broddcorner, men ballen ble slått i tverrleggeren og ut.
Magne Christiansen ble felt på 22 meter etter 13 minutter. Anders Idsø la ballen til rette og skjøt hårfint over høyre kryss.
UHYRE NÆR: brodds keeper Egil Eike kunne bare måpe av Anders Idsøs vakre frispark som fortjente en bedre skjebne! Foto: Lars K. Aalgaard.
Kampen var ganske dau og det virket som om begge lag manglet overskudd.
Bjarte Rannestad serverte ballen på gullfat til Alexander Surdal Nilsen på høyre etter 22 minutter. Daniel Lie kranglet om ballen og David Møller fikk skutt like over.
Alexander Surdal Nilsen fikk dømt frispark mot seg for farlig spill etter 24 minutter og fikk tilsnakk for protestene da han mente at Broddspilleren hadde hodet unaturlig lavt.
Bjarte og Alexander på høyrekanten hadde flere shownumre på lager og etter 26 minutter endte det med et legg inn til Tom Stian Sunde som på halvspretten prøvde en dupper som gikk like tilside for nærmeste kryss.
Anders Idsø som har slitt med en vond fot i det siste signaliserte så at han måtte gi seg. Dermed tårnet skadeproblemene seg for Vaulen. Etter fem minutters oppvarming kom Stein-Ivar Andersen inn og tok høyrebacken slik at Bjarte Rannestad gikk opp sentralt.
Gigasjanse til Brodd etter 34 minutter da Martin Gregersen skjøt fra høyresiden og i lengste stolpe, Håvard Hølland skjøt returen like over.
Marius Fossmark avverget nok grønn scoring etter 36 minutter da han sendte kula ut til corner. På det påfølgende corneret fikk Stian Lima seg en smell i hodet, men det er mirakler vann fra en plastflaske kan gjøre.
Alexander Surdal Nilsen hadde også fått seg en smell i låret i kampens hete og småhaltet rundt.
SHAKE IT: Alexander Surdal Nilsen prøver å lære vekk dansen han lærte i bassenget i Syden. Foto: Lars K. Aalgaard.
Daniel Lie kom seg fri på venstre etter 40 minutter og slo inn til Tom Stian Sunde, som nok trodde han hadde bedre tid og det rant ut i sanden.
Alexander Surdal Nilsens innlegg fra høyre etter 44 minutter hadde retning mot David Møller, men en Broddspiller kom foran og ga til corner.
En akrobatisk hæl fra Tom Stian Sunde fant Alli på vei nedover høyre, men denne gangen måtte man nøye seg med corner. Magne Christiansens serve fra høyre fant Marius Fossmark som headet mot mål, men det hele ble reddet på strek uten særlige problemer.
Alexander ga seg i pausen og Stian Falnes kom inn på høyre midtbane.
Broddspillerne var til stadighet litt for sene inn i duellene og dommer Frode S. Lindboe hadde sin fulle hyre med fløyten. Etter 46 minutter fikk Håvard Hølland tilsnakk for unødig dytt på Magne Christiansen.
Frisparket ble tatt av Marius Fossmark, Tom Stian Sunde var nok en duell og stusset videre på hodet til Espen Klette som headet i bue over en keeper på bærtur. Dermed 0-1 fordel Vaulen og Klettes andre seriemål for sesongen!
RAGET HØYEST: En svevende Espen Klette header inn 1-0. Foto: Lars K. Aalgaard.
Den tidligere Sandnesspilleren Håvard Hølland ble spilt fri i høyre korridor etter 53 minutter, men det dårlige skuddet ble reddet enkelt av Ørjan Olsen.
Et kjapt tatt frispark fra Magne Christiansen fant Daniel Lie som hadde revet seg løs, men lobben gikk like over.
Brodd fikk corner etter 56 minutter etter kollisjon mellom Ørjan Olsen og Marius Fossmark. Serven fra høyre fant Pål-Robin Hagen som headet like over.
Marius Fossmark ble holdt etter 59 minutter, i frustrasjon var han litt for amper i en takling og fikk gult kort. Dette var Marius' andre gule denne sesongen.
Generelt var temperaturen veldig amper i denne kampen som ingen lag ville tape.
Marius Fossmark styrte et Stian Falnes' skudd etter 62 minutter, men ballen gikk inn til keeper.
Espen Klette felte Martin Gregersen etter 65 minutter og var uenig med dommeren, dermed tilsnakk i premie. Fra 22 meter klinte Martin Gregersen ballen til høyre for muren og nede i kroken. Ørjan Olsen hadde fingertuppene på ballen, men maktet ikke å holde ballen ute.
Martin Gregersen hos Brodd fikk gult koert etter 68 minutter da han kom for sent inn i en takling på Espen Klette.
Bjarte Rannestad slo et frispark inn i boksen etter 71 minutter, ballen hadde retning mot Marius Fossmark som ble holdt med livtak uten at dommeren så ut til å bry seg.
Daniel Lie ble hindret på vei igjennom etter 72 minutter, dommeren vinket fordel, men etter episoden ga han gult kort til en grønntrøye.
Et langt innkast fra venstre ved Stian Falnes etter 74 minutter fant tom Stian Sunde i boksen. Stussen hans gikk oppunder tverrleggeren og ned på streken. Ballen var fri inne i femmeteren før David Møller sikret ballen inn.
Her strides de lærde om hvem som scoret. Mange mener at Tommys forsøk var inne, men David sa i etterkant at han scoret. Kjør debatt!
Stian Falnes satte fart på høyre etter 78 minutter. Tom Stian Sunde fikk stå temmelig fri inne i feltet, men skuddet ble stoppet av Trond Kindervågs hode.
Målscoreren (?) David Møller ble byttet ut etter 80 minutter da Ojan Bijan kom inn.
Nå slet også Ørjan Olsen med et kne og Marius Fossmark måtte ta utsparkene hans.
Trond Kindervåg fikk gult kort etter 89 minutter da han tok kjappe Ojan Bijan på vei igjennom.
Brodd fikk et noe billig frispark nede ved høyre hjørneflagg etter 90 minutter. Erlend Einarsen slo inn, ballen fikk gå noe lett gjennom til andre stolpe hvor store Pål-Robin Hagen fikk kjempet inn 2-2.
Trond Kindervåg felte så Tom Stian Sunde minutter på overtid, det blinket et rødt lys for Brodds stopper.
Martin Gregersen fikk så nærmest spasere gjennom på høyrekanten, Vaulen var heldige som så motspilleren skyte over tre minutter på overtid.
Kampen endte med 2-2.
KARATE KID? Tom Stian med grasiøse danse moves han har lært fra "Skal vi danse?" på TV2. Foto: Lars K. Aalgaard.