Tapte historisk derby
(14.06.24) Tidenes første seniormøte mellom naborivalene endte med 4-0 tap for de oransje.
Man mønstret et ungt lag og var kanskje litt for snille i presspillet?
Etter 3-0 til pause var man noe bedre med i andre omgang og en god Sanna Valseth skapte en del med sin fart og presist spill.
HINNA 2
4–0
Thea Cederstrøm
18 min

Thea Cederstrøm 41 min

Liv Molenaar
43 min

Hedda Endregaard
64 min

14. juni – Wintershall Dea – Serie – Tilskuere: 30 Dommer: M Bilyi (Havørn)

Forhåndsomtale
En rekke av damene har måttet spille for Hinna tidligere. Så det blir en spesiell kamp for Oline Kvaløy Tungland, Stine Jelsa, Helene Tengesdal, Sofia Strand-Grude og Linn Helen Ulveraker. Fire på Hinna 2 har også en fortid i Vaulen, så her er det nære bånd.

Hinna har alltid vært storesøster når det kommer til damefotball i vårt nærområde, men de kan takke Vaulen for det da de har støvsugd opp våre talenter opp igjennom tiden. Nå når Vaulen har fått opprettet et damelag er håpet at spillerne fra aldersbestemt vil forbli i klubben.

Første omgang
Vaulen mønstret et rimelig ungt lag med mange innslag fra ungdomsavdelingen. Hinna 2 med fire tidligere vaulenjenter i troppen.
Allerede etter tre minutter traff Hinna stanga etter en corner.
Vaulen var litt snille i presspillet og Hinna hadde et stort spillemessig overtak. Etter 18 minutter ble det 1-0 da Thea Cederstrøm fulgte opp en retur fra tverrligger og satte inn fra kort hold.
Milena Jansen stod for Vaulens til da beste sjanse da hun kastet seg frem med beina først i en duell om en andreball i boks, men det ble blåst av for angrep på keeper i kampens 24. minutt.
Denne Cederstrøm var på ferde igjen etter 33 minutter da hun satte utenfor med kun keeper Caroline Sund foran seg. Samtidig pådro vår keeper seg en skade og hun måtte kaste inn håndkleet.
Da var i det minste timingen bra av at man hadde en reservekeeper på benken i unge Kaja Eriksen Fykse som kom inn etter 34 minutter.
Spillet hadde vært såpass mye inne på vår halvdel at noen måker var i ferd med å etablere en koloni før plutselig Sanna Valseth kom et flott raid. Her spilte man seg flott frem med et veggspill via Maria Olafsen. Det hele ble belønnet med et offensivt kast hvor Maria Olafsen til slutt skjøt noen meter tilside.
Like etter i kampens 41. minutt doblet Hinna ved Thea Cederstrøms andre for dagen.
Luften gikk muligens noe ut av ballongen for Vaulen da ettersom et langskudd fra Liv Molenaar føyk inn etter 43 minutter?
Grunnet skaden på keeper ble det lagt til fem minutter før man gikk til pause etter en omgang hvor Vaulen hadde hatt nok med å forsvare seg.

Andre omgang
Vaulen skulle få den første sjansen i andre omgangen på rurale Hinna. Keeper klarerte rett i Milena Jansen, men flaksen stod oss ikke bi da ballen skeinte bort mot venstre.
Hinna fikk så en goal underkjent for offside etter 53 minutter før en skuddvillig Molenaar fyrte centimetre tilside etter 56 minutter.
Like etter leverte Kaja Eriksen Fykse en god redning.
Sanna Valseth førte så fremover på skråss fra høyre før hun slapp ballen videre til Maria Olafsen på venstre. Maria fikk sendt avgårde et skudd fra hjørnet av femmeteren, ballen snirklet langs strek før Valseth var nær ved å få fulgt opp på andre stolpe etter 58 minutter.
Hinna la på til 4-0 etter 64 minutter da Hedda Endregaard litt billig fikk lov til å skyte fra distanse.
Ny redning av Eriksen Fykse før man fikk klarert restene til corner etter 73 minutter.
Vaulen skal ha for at dem var bedre med i andre omgang uten at man testet keeper alt for mye. Et par cornere kom ut av noen lovende angrep. Sanna Valseth var det store våpenet på høyresiden med sin fart og presisjon.
De ti siste minuttene var man høyt oppe i banen og det dunstet lett av en redusering uten at det skulle komme.
Minuttet ble lagt til før dagens dommer blåste av kampen.
Dette var damelaget nest siste kamp i serien, onsdag avslutter man mot tabelljumbo Havørn som faktisk plukket med seg sitt første poeng sist. Vaulen kan ende på alt fra 7. til 10. plass så det står litt prestisje på spill her.
Til høsten vil man få en ny serie som vil bestå av de fem nederste i vår avdeling, samt de syv nederste i den sørligste avdelingen. Håpet er at den differansieringen vil gi mer å glede seg over da nivåforskjellene i 4. divisjon er litt for stor for ferskinger som Vaulen.

På nett
Kampfakta her!

Vi oppdaterte kampen på twitter her!

Statistikk
Damelaget har benyttet seg av 24 ulike spillere til nå. Her har Hagerup og Flaten spilt alle kampene. Før kampen mot Hinna manglet tolv spillere bare en kamp, men etter denne kampen er det tallet redusert til fire!