17. Are Meling -> 35 minutter (<- 83 min)
11. Øystein Berge Gjellestad -> 83 minutter
15. Ronny Hauge
19. Sven Ole Høvring
Magnus Torgersen
Eirik Mæland og Jarle Eike er langtidsskadd, mens Erik Hildén er offshore.
Vaulen (441–1): Kristoffer Dionato Johannessen – Magnus Kartevold, Stian Lima, Marius Fossmark, Petter Søndenå – Ole Nilsen Salthe, Anders Dale, Anders Idsø, Christer Husvæg – Magne Christiansen – Henrik Jelsa.
Ålgård 2 (44–2): 33. Bjørn Magne Bakken – 5. Erlend Thorsen, 22. Sven Nesse, 8. Øystein Rugland, 13. Adrian Abrahamsen – 6. Eirik Kalsås, 2. Thomas Tveit, 9. Kenneth Monsen, 23. Jonas Vølstad – 4. Paul Oyuga, 7. Aslak Ravndal.
Gult kort: Jonas Vøstad (54).
Det var vanskelige forhold i dag med kveldssol og sterkt vind. Lagene skiftet side før avspark og Vaulen spilte opp mot klubbhuset.
Ålgård stilte et sterkt lag, men hadde ingen innbyttere. Vaulen på sin side startet uforandret siden seieren mot Viking 2.
Vaulen fikk pangstart på kampen og scoret allerede etter 47 sekunder. Anders Idsø vridde ut på høyre til Ole Nilsen Salthe som slo inn. Henrik Jelsa gikk i en duell og var vel såvidt nær ballen som havnet på andre stolpe hvor Magne Christiansen som viste prov på spastisk nakke da headingen så vidt spratt over mållinjen.
Vaulens keeper Kristoffer Dionato Johannessen måtte fiste et frispark fra 30 meter over til corner etter to minutter.
Anders Idsø ble felt og tok selv frisparket etter syv minutter. Han plasserte mot høyre stolpe, men keeper var pent nede med en TV-redning.
Ålgård 2 utlignet etter ti minutter da dem kom rundt på venstre ved Jonas Vølstad. Innlegget fant en fri Aslak Ravndal som presist plasserte ballen inn nede ved høyre stolperot.
Anders Idsø slo et bra innlegg mot Christer Husvæg i boksen etter 20 minutter, men han timet litt feil.
Like etter slo Idsø et frispark fra 40 meter til Magne Christiansen til venstre i feltet. Han fikk dempet og lagt an på volley, men forsøket gikk halvannen meter over.
22 minutter nå og Christer Husvæg slo et perfekt innlegg til Henrik Jelsa som ble blokket. Ballen gikk ut til Anders Dale som tråklet seg gjennom og ble tatt, ropene etter straffe ble overhørt.
Vaulen bevarte trøkket og et nytt legg fra Husvæg fant Magne Christiansen motsatt, men skuddet fra skrå vinkel ble reddet av keeper.
Husvæg ble så spilt fri, men keeper ruset ut og rakk frem i siste liten etter 25 minutter.
Vaulen hadde startet glimrende, men mistet etterhvert grepet. Det ble ikke bedre da Christer Husvæg skadet kneet i en susende takling etter 28 minutter. Inn kom Jostein Eidem.
Erlend Thorsen hos Ålgård kom til et skudd fra venstresiden, men keeper Johannessen holdt.
Eirik Kalsås stormet så frem og la inn en skummel flat ball som keeper ga en liren retur på. Paul Oyuga skjøt i nettveggen etter 32 minutter.
Målscorer Magne Christiansen som fikk seg en smell i ankelen under oppvarming måtte gi seg like etter. Are Meling kom inn på topp, mens Henrik Jelsa ble liggende i hullet.
ÅFK med åtte spillere fra A-troppen inkludert tidligere Bryne-spiss Paul Oyuga virket hvassest. Vaulen slet med å spille ballen langs bakken i vinden.
Ålgård hadde et farlig frispark etter 39 minutter i medvinden, men ballen gikk i muren og til corner som keeper så skulle få bokset unna.
Like før pause headet Eirik Kalsås et skummelt innlegg fra Jonas Vølstad over.
Lagene gikk til pause etter 46:12.
Vondt ble til verre for Vaulen i andre omgang og det var mye upresist i luften. Man kom knapt til en skikkelig sjanse.
Jonas Vølstad sparket bort ballen da ballen var død og fikk gult kort etter 54 minutter.
Henrik Jelsa headet vel utenfor på det gode innlegget fra Petter Søndenå etter 57 minutter.
Et sjelden corner for Vaulen etter timen ble slått inn av Anders Idsø, men den omskolerte stopperen Øystein Rugland headet unna.
Are Meling ble hindret like utenfor det venstre hjørnet av boksen etter 64 minutter. Han skulle få prøve skuddfoten selv, men blåste ballen høyt over.
Ole Nilsen Salthe slo så en lur ball i bakrommet til Henrik Jelsa etter 66 minutter, men han ble hentet opp og det rant ut i sanden.
Magnus Kartevold ordnet corner etter 67 minutter. Anders Idsø slo inn på første mot Stian Lima og det oppstod kaos før Ålgård fikk gitt til ny corner. Det neste forsøket endte i en kontring som Kristoffer Dionato Johannessen reddet.
De siste tjue minuttene var det Vaulen som presset på. Man hev inn masse offensive spillere, men fant ikke ut av det.
Are Meling hadde blant annet to sokkeskudd, som nok han hadde fått mer ut av om han ikke var så sliten.
Fredrik Berntsen kom inn for Henrik Jelsa etter 71 minutter.
Ålgård hadde altså ingen innbyttere og Kenneth Monsen som fikk strekkproblemer ville nok normalt ha blitt byttet ut.
Stian Lima fikk gult kort etter 76 minutter for en obstruksjon.
Sven Nesse hadde en tøff takling på Fredrik Berntsen i boksen etter 78 minutter. Hulken ville ha straffespark uten at dommeren var enig.
Christian Lyse kom så inn for Ole Nilsen Salthe etter 79 minutter.
Petter Søndenå fikk gult kort for å ha sparket bort ballen etter 81 minutter.
Fredrik Berntsen ble spilt fri i boksen etter 83 minutter, men ble presset og fikk ikke til en skikkelig avslutning.
Vaulen foretok et dobbelbytte etter 83 minutter. Magnus Kartevold kjente en skade og ville ut. Inn kom stopperen Eivind Staurland, noe som betød at Stian Lima bekledde høyrebacken. Høyrekanten Øystein Berge Gjellestad kom inn for en sliten Are Meling, slik at Christian Lyse gikk frem på topp.
Øystein Berge Gjellestad slo inn fra høyre etter 88 minutter. Fredrik Berntsen fikk lagt igjen til Christian Lyse som blåste ballen vel over.
Anders Dale brøt etter 89 minutter og fikk gitt til Christian Lyse som fikk frispark. Anders Idsø slo inn fra 30 meter, men Anders Dale headet over.
Siste mulighet for Vaulen på overtid da Christian Lyse fikk føre i boksen, men han ble presset utover.
Dommeren var fornøyd etter 92:40. Kampen endte 1-1.
BANENS BESTE? Dommer Morten Stolpe som gjorde en bra kamp.