Vaulen på topp
(14.05.04) Vaulen snudde det mot Figgjo og vant 2-1. Da Bryne 2 spilte 2-2 i sin kamp mot Vardeneset, topper Vaulen nå tabellen med to poengs forsprang.
Neste kamp for Vaulen er hjemme mot Buøy på onsdag.
ARNALDO: Arne puttet vinnermålet.
FIGGJO
1-2
Kurt Eriksen
42. min
44. min
Christophe Dagsland (Holm)
46. min
Arne Dalehaug (Holm)
14. mai - Idrettstunet - Tilskuere: 30 - Serie - Dommer: Sigmund Langerud (Buøy)
11. Anders Idsø
12. Eirik Ekholdt <- 59 minutter (-> 82 min)
13. Stian Lima <- 82 minutter
14. Erik Gysland <- 86 minutter .
15. Ronny Hauge
Thomas Idsø stod over med skade hos Vaulen. Dermed ble Arne Dalehaug trukket ned sentralt på midten, mens Henning Frode Holm fikk sjansen på topp. Samtidig kom Øystein Winsnes inn for Ronny Hauge på backen. Ellers var Erik Gysland tilbake på benken etter å ha vært på sidelinjen med kneet sitt i nøyaktig 15 måneder.
Det startet å regne under oppvarmingen og etter hvert pøste det ned slik at forholdene ble vanskelige. Spillet var da heller ikke noe stort i første omgang, med få sjanser og mye kriging på midten. Vaulen viste noen flotte detaljer og hadde mest spill, men slet å komme gjennom Figgjo-forsvaret.
Etter 20 minutter la Christophe Dagsland igjen til Eivind Staurland som prøvde skuddfoten, men ballen gikk like utenfor.
Ellers var det bare noen diskutable situasjoner å rapportere hjem om. Først da Henning Frode Holm ble avblåst for angrep på keeper inne i boksen, her hadde vel keeper strengt tatt ikke ballen i fast grep. Så like før sidebytte vinket linjedommeren for straffe, men dommeren overså episoden.
Etter 39 minutter var Figgjo virkelig nærme for første gang, men headingen fra Kurt Eriksen ble reddet av Bjarne Hov.
Så etter 42 minutter fikk Figgjo frispark fra 25 meter. Kurt Eriksen, som hadde scoret i alle seriekampene til nå, la ballen til rette og meislet ballen av gårde. Bjarne Hov var på skuddet, men klarte ikke å holde den ute mye grunnet den farlige stussen på gresset.
Men Vaulen skulle få det viktige målet før pause. Christophe Dagsland ble spilt igjennom på venstresiden, han satte på strikkmotoren og la Figgjoforsvaret bak seg før han plasserte ballen nede til venstre for keeper.

Vaulen var ikke fornøyde med første omgang og skjerpet seg i andre omgang. Eivind Staurland vant en duell på midten. Så gikk det fort. Christophe stakk igjennom Stein-Ivar Andersen som slo krossen over. Henning Frode Holm stusset videre til andre hvor Arne Dalehaug klistret ballen i nettet til 2-1. Snakk om å gi jernet fra start, målet ble nemlig klokket inn på 22 sekunder fra dommeren blåste i fløyten for avspark til ballen lå i nettet.
Vaulen hadde løftet seg og i første halvdel av omgangen var det bare et lag på banen. Christophe var nær igjen på en gjennomspilling i det 52. minutt, men denne gangen gikk ballen tilside for mål. To minutter senere var det Anders Idsø som serverte fra venstre rett på Henning Frode Holms tå, men keeper fikk gitt til corner.
Etter 59 minutter kom Eirik Ekholdt innpå for Henning Frode Holm. Vaulen fortsatte å angripe, men Christophe og Eirik ble begge tvilsomt blåst av for offside til store protester fra Vaulenbenken
Så kom Figgjo mer til hektene, men de kom ikke til avslutninger. Da 81 minutter hadde gått burde Figgjo ha fått straffe da Stein-Ivar Andersen var sent inne i en duell, men dommer Sigmund Langerud ville heldigvis ikke blåse denne gangen. Vaulen foretok seg etter hvert to bytter. Først Stian Lima som erstattet Ekholdt som slet med korte knotter på det sleipe underlaget. Før Erik Gysland endelig fikk sitt comeback, da han erstattet Eivind Staurland fire minutter før slutt.
Det skulle bli en nervepirrende slutt og minuttet på overtid kom den store Figgjo-sjansen, men Bjarne Hov vartet opp med en fantomredning! Dermed ble det fortjent tre nye poeng og tabelltopp for Vaulen.

COMEBACK: Gysland gjorde comeback da han fikk de siste minuttene for Eivind Staurland som høyre ving.