Gaard det an?
(14.04.16) Høydramatisk kamp hvor Vaulen utligner på overtid ved Kristian Gaard.
Vaulen lå disiplinerte og kontret Show i senk i første omgang, men måtte nøye seg 1-0 etter frisparkkule fra Ole Wick Henriksen.
I andre omgang snudde Show det på fire minutter før altså Gaard stanget inn etter 93 minutter!
2–2
FC SHOW
Ole Wick Henriksen
13 min

64 min
Selvmål

68 min
Honar Ismail
Kristian Gaard (Monsen)
93 min

14. april – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: A Vermundsen (KIL)

18. Erik Holst Aasland

Daniel Vatland skadet seg sist og stod over. Audrius Mirauskas hadde meldt forfall igjen, men skal være klar neste kamp. Lars Skjelbred Nygård som spilte juniorkamp dagen før var ikke med. Fredrik Stray Tjaum er ute til høstsesongen.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Anders Mæhle, Vegard Natland – Olav Hovstad, Thomas Monsen Haugland, Ceu Lian Khar – Tony Tran, Alexander Surdal Nilsen, Ole Wick Henriksen.
FC Show ut fra blokkene og sendte varsko fra start med Daniel Hålands lange klyv. Bortelaget fikk to kjappe cornere etter tre minutter hvor det på det andre forsøket først ble blokket på femmeter før man skjøt like utenfor.
De rosa hadde mye ballinnehav, men dem som har forsøkt å spille possessionfotball på lille Vaulenbanen vet at det er vanskelig. Vaulen lå bakpå og fikk mange kontringer på sitt aggresive ballpress.
Første mulighet til de oransje kom etter syv minutter. Olav Hovstads skudd ble til en pasning til Tony Tran som tverrvendte på sekstenmeteren, men skuddet blåste over.

FC Shows back Kittinan Kaeophu fikk gult kort etter 11 minutter da han felte Ceu Lian Khar på 17 meter sentralt foran mål.
Det så ut som om Khar skulle ta frisparket selv, men Ole Wick Henriksen hadde tatt lengre fart... En kanonkule gikk over keeper Roy Andre Dyrdal som ikke rakk å få opp hanskene på prosjektilet.
Nå måtte Show enda lengre fremover. Riktignok hadde man store problemer med denne Daniel Håland, men ellers kom dem ikke til store muligheter.
Sjansene hadde Vaulen som da Tony Tran skjøt utenfor lengste kryss fra fra høyrehjørnet av boksen, eller da Alexander Surdal Nilsen testet skuddfoten to ganger med kort mellomrom bare for å se ballen gå utenfor rundt 20 minutter.
Thomas Monsen Haugland fant så Alexander Surdal Nilsen på løp, Alex rundet keeperen, men vinkelen ble for skrå og avslutningen gikk på tverrs av mål.
Show lot seg stresse og gjorde feil på feil. Bra ball av Ceu Lian Khar nå i korridoren til Ole Wick Henriksen som plutselig var alene gjennom på venstre, han kom seg forbi keeper, men touchen var litt for lang slik at skuddet fra skrå vinkel gikk i nettveggen! Den så vi inne!
Tidligere Vaulen-spiller Sander Oaland dempet på kassen i boksen etter halvtimen, men skuddet fislet inn til keeper Ordaz.
Eric Ordaz var igjen på pletten like etter da han våkent rushet ut av feltet og headet ut til kast like foran Håland som var på vei gjennom.
Gjennomspill i retning Alexander Surdal Nilsen hvor keeper Dyrdal klarerte rett i beina på Ceu Lian Khar, på direkten forsøkte han å løfte inn fra 30 meter, men ballen gikk meteren over.

Show hang ikke med defensivt og Mads Trondsen Rosnes fikk gult kort for en ettersleng på Surdal Nilsen etter 36 minutter.
Alexander Surdal Nilsen var sentral for Vaulen. Etter 40 minutter kom han løs på høyre, men skuddet var noe hektisk og trillet inn til keeper.
Vaulen hadde så to viktige blokkeringer defensivt før Vaulen kom til nok en stor sjanse. Ørjan Bergum fosset frem på høyre la til Tony Tran i boksen som fant Alexander Surdal Nilsen, men skuddet gikk i nærmeste stolperot og i ryggen på keeper ut til corner!

Like før pause vant Tony Tran en løpsduell med keeper og kom først på ballen, men da var keeper såpass langt oppi at han ikke fikk ball forbi.
Dermed 1-0 til pause. Vaulen kontret et ustrukturert Show forsvar i senk, men bortelaget hadde mye av ball og kunne bli farlige med noen taktiske justeringer.

Vaulen var uforandret etter hvilen.
I starten lignet kampbildet på første omgang. Vaulen var farligst på sine presise overganger. Alexander Surdal Nilsen spredte flott ut på høyre til Thomas Monsen Haugland, som hadde stort rom, men linjemann vinket tvilsomt av for offside.
Et frispark fra Ole Wick Henriksen ute på venstre endret retning i en rosa og gikk like utenfor. To kjappe cornere fulgte.
Så nytt angrep hvor Ole Wick Henriksen fyrte av på ny, denne gangen leverte keeper Dyrdal en flott redning i svevet.
Frustrasjonen spredte seg hos bortelaget som gikk seg fast gang på gang, men så var det denne Daniel Håland da... Showspissen fikk omsider et lite bakrom på venstre og en våken Kristian Gaard fikk sklidd mellom og lagd corner. Khar lagde så nok en corner. Serven fra høyre gikk inn via en spiller på første stolpe, vi tror faktisk det var vår egen Vegard Natland som var sist på ballen? 1-1 etter 64 minutter.
Plutselig mistet man balansen og Show fikk troen tilbake. Fire minutter senere var kampen snudd! Et tungt legg fra venstre ble headet rett opp i luften av Kristian Gaard. I duell med motspiller fikk ikke Eric Ordaz bokset langt nok unna. Honar Ismail fikk kontroll, dro ballen mot venstre før han fant en åpning og satte mellom mange oransje fra kort hold.
En sjelden sjanse for Vaulen i denne perioden fulgte da Alexander Surdal Nilsen ble spilt inn fra venstre. Han gled så lett gjennom, men avslutningen fra 18 meter ble reddet til corner i det 73. minutt.

Som mot Sunde hadde Vaulen gått litt tomme. Sander Oaland headet i blokken på en Show-corner etter 75 minutter.
Vaulen manglet litt sting offensivt nå. Andreas Jonassen kom inn i et rent bytte for Tony Tran etter 76 minutter.
Bortelagets Anders Karlsen fikk endelig vist frem sin gode skuddfot etter 80 minutter, et fantastisk skudd mot vinkelen ble reddet av Ordaz etter 80 minutter.
Frispark inn fra venstre siden av boksen hos Show etter 83 minutter og Kristian Gaard fikk til to viktige blokkeringer på femmeteren!
Espen Sivertsen kom inn for Ceu Lian Khar etter 85 minutter. Samtidig la man om til 4-2-4 med stopperen Kristian Gaard som oppspillspunkt.
Kittinan Kaeophu fikk sitt andre gule for dagen etter 88 minutter. Han ble faktisk stående igjen på banen før dommeren etter litt papirarbeid fant ut at han hadde gult fra før. På det påfølgende frisparket skjøt først Ole Wick Henriksen et godt skudd som keeper med nød og neppe fikk reddet, men dommeren var ikke klar og det måtte tas på nytt. Denne gangen gikk frisparket over.
Vaulen ble så snytt for en corner da linjemann ikke var på linje etter 90 minutter.
Sluttspurten var i gang for de oransje. Ole Wick Henriksen slo inn etter 92 minutter og ballen gikk ut til Espen Sivertsen som klinte til fra åtte meter. Det så ut som ballen skulle gå i mål, men ballen traff medspiller Gaard i ryggen!
Tre minutter inn i tilleggstiden nå og Thomas Monsen Haugland løftet inn fra venstrekanten. På femmeteren fløy Kristian Gaard fri som fuglen og headet inn via bakken til 2-2!

Over fire minutter ble lagt til før dommeren var fornøyd. Dermed ender det 2-2. Kampen sett under ett var nok det fair, men hadde Vaulen satt sjansene i første omgang hadde man nok punktert kampen.
Neste oppgave for Vaulen er nå Vidar 2 søndag om en uke.