Blåmandag
(14.04.08) Et godt Randaberg 2-lag ble for sterk kost for Vaulen som tapte 6-0.
RIL brukte ni spillere fra sin 2. divisjonstropp og fikk det enkelt i første omgang hvor tre av fire mål kom etter dødball.
I andre omgang bedret det seg noe for Vaulen som var uhyre nær to ganger bare for å bli stoppet av en opplagt Janvier Ndikumana i RIL-buret.
HJEM OG GLEM: Stian Lima og Co må se fremover, på torsdag møter man Sandved.
RANDABERG 2
6-0
David Berg
13 min
David Berg
25 min
Stian Bore
34 min
Petar Rnkovic (straffe)
44 min
Espen Austbø
47 min
David Berg
83 min
14. april - Myrå - Tilskuere: 40 - Serie - Dommer: Ole Gya (Helleland)
26. Stian Refvik
Nye på forfallista var Stian Falnes og en hamstringskadet Daniel Lie. Tilbake i troppen var Stian Husvæg, Kenneth Dahle, Jonas Kartevold, Tore Søraas og Tom Stian Sunde.
Vaulen (4-4-1-1): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Tore Søraas, Espen Klette, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Marius Fossmark, Jonas Kartevold - Anders Idsø - Are Meling.
Randaberg (4-3-3): Janvier Ndikumana, Vegard Eltervåg (Espen Austbø fra 21), Gustav Kjølberg, Tommy Espedal, Petter Berg - David Berg, Daniel Hawkins, Krister Aunan (Lasse Haugland fra 86) - Fredrik Fossmark, Petar Rnkovic, Stian Bore (Eirik Bjørnø fra 70).
Kampen hadde blitt flyttet til treningsbanen "Myrå", som var tung og humpete.
Randaberg kom klart best i gang, Vaulen slet med å få til noe spill.
Etter 12 minutter løp en Randabergspiller i Tore Søraas på 16 meter, dermed frispark. Skuddet gikk i muren og mot keeper Olsen som ble hindret, men Stein-Ivar Andersen fikk halvklarert. Returen fra 12 meter ble dunket gjennom alle og under keeper til 1-0 signert David Berg.
Vaulen klarte ikke å produsere noe, isteden gikk Randaberg opp til 2-0. Sterke Petar Rnkovic valset nede på høyre, slo kort inn, ballen ble så lempet over mot venstre hvor hvite og sorte David Berg dunket ballen opp i nettaket.
Vaulenspillerne var ikke fornøyd med verken seg selv eller dommeren. Espen Klette fikk tilsnakk etter 33 minutter, like etter fikk Magne Christiansen gult for munnbruk etter å ha vært uenig i en frisparkavgjørelse.
Et offensivt frispark ble halvklarert ut på 25 meter etter 34 minutter. Ballen havnet hos Stian Bore som på Le Tissier-vis trikset opp ballen og sendte avgårde en suser i venstre vinkel.
Marius Fossmark var fremdeles ikke fornøyd med dommeren og fikk gult kort for protester før avspark ble tatt.
Randaberg hadde ytterligere sjanser som en lobb like over og da Tore Søraas måtte redde på streken etter Bores forsøk.
Aktive Stian Bore fikk gå lett gjennom fire mann før han ble felt av Tore Søraas i boksen. Dermed straffespark, men Bore kastet seg vel lett? Petar Rnkovic fintet ut keeper og sendte ballen nede til venstre. Dermed 4-0 under til pause!
I pausen gikk venstre midtbane Jonas Kartevold ut. Inn kom David Møller.
Man hadde blitt enige om å holde nullen og vinne andre omgang, det ble med tanken. For etter 47 minutter stod det 5-0 da man enkelt og greit slo inn fra høyre til frie Espen Austbø som kom løpsvillig fra midtbanen og dunket inn.
Randaberg giret nok ned noe nå og Vaulen kom mer med i kampen. Etter 52 minutter slo Anders Idsø en lekker ball inn i bakrommet til David Møller som strakk frem en tå i duell med keeper og fikk et corner. Dette var vel det nærmeste Vaulen hadde vært til nå i kampen...
Etter 57 minutter var det rollebytte ettersom David Møller løftet over stopperen til Anders Idsø som kom for tett opp i keeper og måtte se sitt skudd ble blokkert. Returen gikk ut til David som prøvde å lobbe over keeper, men gigantiske Janvier Ndikumana med landskamper for Burundi var i det umulige hjørnet.
Randaberg var nå passe arrogante og Vaulen jaktet et trøstemål.
Stian Lima fikk seg en smell rundt håndleddet og vred seg på sidelinjen etter 61 minutter.
BÅNN I BYTTÅ: Stian Lima fikk seg en kraftig smell rett over håndleddet. Dermed bar det hjemover med ispose og fatle.
Anders Idsøs utsikdeskudd fra 25 meter etter 62 minutter hadde en farlig bue, men gikk meteren utenfor.
Stein-Ivar Andersen fikk så gult kort etter en kroppstakling på midten.
Spissen Tom Stian Sunde erstattet skadde Stian Lima etter 64 minutter. Samtidig la man om til 4-4-2 med Marius ned som stopper og Tore ut på backen.
Alexander Surdal Nilsen fikk en smell i hodet og dermed frispark like utenfor det høyre hjørnet av boksen etter 65 minutter. Anders Idsø skrudde ballen opp i mot nærmeste kryss, men der kom Janvier Ndikumana flyvende oppunder tverrleggeren som Supermann og slo til corner. En fantastisk redning!
Alexander vant ballen på høyre etter 67 minutter, legget ble halvklarert ut til Magne Christiansen som fyrte avgårde nede mot den venstre kroken - utenfor!
Like etter fikk Anders Idsø et meget strengt gult kort etter å ha jaget en mann på midtbanen.
Randaberg hadde sine muligheter, men Ørjan Olsen reddet flott etter 70 minutter da han fistet et skudd over tverrlegger. Denne Rnkovic lurte offsidefellen, men skjøt halvmeteren utenfor etter 74 minutter.
Jarle Eike gjorde comeback etter syv måneder på sidelinjen etter whiplashskade og erstattet Magne Christiansen på midten.
Etter 77 minutter skrudde Anders Idsø en presis ball inn i midten på hodet til Tom Stian Sunde som headet i bue mot mål fra 14 meter. Alle trodde ballen skulle gå over keeper, men den fantastiske burvokteren fikk en finger på og slo over.
På det påfølgende corneret slo Anders Idsø inn fra venstre til Are Meling som headet ned mot høyre, men igjen var Janvier Ndikumana på plass!
På 18 meter prøvde Alexander Surdal Nilsen skuddfoten etter 81 minutter, keeper ga retur til Tom Stian Sunde som kastet seg inn, men igjen reddet den levende veggen.
Randaberg skulle gå opp til 6-0 på omdiskutert vis. Linjemann vinket for en hands og halve Vaulen stoppet opp. Isteden gikk Randaberg nedover venstre, la inn hvor Ørjan Olsen måtte gi retur til David Berg som nærmest bare kunne trille ballen inn i et tomt mål fra 16 meter.
Vaulen gjorde så dommeren oppmerksom på linjemannen, men etter å ha konfrontert seg frem godkjente han målet. Ord som parodi ble hørt ute på prærien.
På overtid slo Anders Idsø på tverrs mot Alli som igjen fant gode Are Meling i midten, skuddet var hardt, men like tilside for venstre stolpe.
Dommeren blåste av og et flaut tap var et faktum.