To av to for Bo
(14.02.14) Vaulen fortsetter å imponere til tross for at man stilte med fem spillere som spilte for B-laget forrige sesong. Faktisk var det kun Hadland-søskenbarna og Schei som var igjen fra fjorårets tropp. Snittalderen var også senket ytterligere med Eike og Idsø ute.
Austrått, som sist sesong ble kretsmestre i 4. divisjon, slet med å skape sjanser mot Vaulens gode forsvarstreer.
AUSTRÅTT
0–1

62 min

11. Inge Moy

Fem spillere ute med skader og forfall betød at man hentet inn to spillere fra B-laget for å kunne stille lag. Erik Løken, Mats Ullereng og Inge Moy kan få sine debuter på A-laget.
Mats Ullereng har tidligere spilt A-lagsfotball for Skedsmo i 3. divisjon, men etter at han fikk jobb som trenerkoordinator i Vikings ungdomsavdelingen har han måttet trappe ned satsingen på egen karriere. Han har dog spilt for B-laget i 6. divisjon og holder bra nivå!
Inge Moy er 86-modell som starter karrieren i kristiansandsklubben Våg. Han har også vært innom NTNUI i Trondheim og Vaulen B.
Troppen: Gramoz Gashi, Erlend Mohus, Milad Shamohammad, Jimmy Jonevret, Daniel Hadland, Ingvald Halgunset, Amar Kotlica, Eirik Hadland, Vegard Natland, Erik Løken, Gaute Schei, Ørjan Bergum, Mats Ullereng, Inge Moy.
Forfall: Jarle Eike, Jon Nessa, Anders Dale, Anders Idsø, Christian Mauritzen.
Vaulen (3–2–3–2): Gramos Gashi – Daniel Hadland, Erlend Mohus, Jimmy Jonevret Ingvald Halgunset, Milad Shamohammad Eirik Hadland Amar Kotlica, Vegard Natland – Erik Løken, Gaute Schei.
Vaulen la om til ny 3-5-2-formasjon og med tankspissen Erik Løken sammen med Gaute Schei på topp skulle man slå litt mer langt enn sist.
Kampen startet hektisk med lite finspill. Lite skjedde før keeper Gramoz Gashi kolliderte med en blå og ble liggende, han kom seg på beina et blått øye rikere.
Strandguttenes første tilløp kom etter seks minutter da lettbeinte Vegard Natland skaffet corner. Serven fra Amar Kotlica var for lav og ble klarert.
Den første skikkelige sjansen kom etter åtte minutter da Gaute Schei forserte imponerende på venstre, det harde innlegget på første stolpe ble møtt av Erik Løken som satte den like utenfor.
Amar Kotlica stod for det første skuddet på mål etter 14 minutter, men keeper hadde få problemer med å fange ballen oppe mot venstre kryss.
Milad Shamohammads legg fra 16 meter fant hodet til Gaute Schei som headet like utenfor etter 19 minutter.
Nå hadde Vaulen tatt mer over og hadde fått kampen i sin bane med mer spill langs bakken. Austrått maktet ikke å produsere all verden.
Amar Kotlica som har slitt denne uken med en vond fot haltet en del, men bet tennene sammen.
Nå var det bare Vaulen, man kom til et par cornere, men slet med å skape de klareste sjansene.

NY SPILLER: Vegard Natland
Så dobbelsjanse til Vaulen etter 27 minutter. Først fyrte Eirik Hadland av, keeper måtte gi retur og Gaute Schei satte utenfor.
En liten Austrått periode fulgte, men utenom et corner etter 31 minutter var det lite å rapportere om.
Bo Andersens elever var bedre igjen opp mot pause, men Jimmy Jonevrets optimistiske skudd fra 28 meter etter 39 minutter gikk vel utenfor.
Kaptein Jimmy Jonevret hadde en god kamp. Hans frispark etter 42 minutter fant Erik Løken som ble belønnet med corner. Gaute Schei fanget opp krossen fra Amar Kotlica, men det skrå skuddet var enkelt for keeper.
På overtid traff en klarering Eirik Hadland i magen på åtte meter, Austrått var heldige som så ballen gå utenfor.
Godkjent pluss av Vaulen i første omgang. Tidvis bra, men når man ble med på Austråtts mer enkle fotball trivdes man dårlig.

PEPTALK: Bo Andersen i pausen.
Til tross for at Kotlica haltet og Gashi hadde et blått øye fortsatte man uforandret i andre omgang.
Vaulen
rett ut fra blokkene. Gaute Schei fant Erik Løken, men han skjøt vel mer i Austrått-spilleren enn på ballen.
Bra ettertrøkk på corner etter 55 minutter. Powerplayet ble avsluttet ved at Jimmy Jonevret skjøt via en blå til kast. Like etter ble Amar Kotlicas mål annulert for tvilsom offside.
Så dagens prestasjon da Erik Løken leverte dansesteg før det tunge skuddet skrudde seg centimetre utenfor høyre stolpe!
Nå var Beachboys klart best, men den siste finishen manglet.
Vaulen tok ledelsen etter 62 minutter. Ingvald Halgunset kom til skudd fra 30 meter og fyrte den inn nede ved høyre stolperot! Den var en suser av de sjeldne, men målet kom ut av intet.
Ørjan Bergum kom inn for Eirik Hadland etter 68 minutter.
Austrått kom til et sjeldent skudd etter 72 minutter, men Vaulens trebacklinje fikk mange gode skussord fra ekspertene på linjen.
Amar Kotlica var skuddvillig i dag og etter 75 minutter sendte han avgårde en suser over vinkelen.
Dobbelbytte av Vaulen etter 80 minutter da Inge Moy kom inn for Gaute Schei på topp, mens Mats Ullereng erstattet Amar Kotlica sentralt.

DEBUTANTER: Inge Moy og Mats Ullereng kom inn.
Toppscorer Ingvald Halgunset prøvde skuddfoten igjen etter 85 minutter, like over fra det store talentet.
Lur ball fra Inge Moy til Erik Løken i boksen, men han kveltret. Bo Andersen ropte på straffe, men en sliten Erik ropte til treneren sin at det var det ikke.
Ingvald Halgunset med frekkis etter 87 minutter da han flikket Vegard Natlands innlegg fra høyre.
Daniel Hadland fikk gult kort på overtid for protester mot en dommeravgjørelse
Det endte med 1-0 seier til Vaulen som dermed opprettholder 100 prosent rekorden.
Neste kamp er fredag 14. mars borte mot Randaberg om ikke cupkvalifiseringen flyttes lengre frem.