21. Alexander Surdal Nilsen <- 45 minutter
28. Morten Vadla
Vaulen manglet en del spillere. Jarle Eike (nakke), Anders Owren (ferie), Stian Husvæg (ankel), Anders Dale (reise) og Magne Christiansen (karantene) stod over.
Tilbake var Anders Idsø (ankel), Morten Vadla (syk) og Ørjan Birkeland (rygg). Det hadde vært tvil om Trond Kindervåg (stiv nakke), mens han startet. Grunnet jobb kom Tom Stian Sunde like etter kampstart.
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Marius Fossmark, Robert Hovland, Espen Klette - Alexanders Surdal Nilsen, Thomas Idsø, Anders Idsø, Are Meling - Ørjan Birkeland, Trond Kindervåg.
Ole Søyland og Magnar Birkeland avsluttet sin tid i Vaulen og fikk blomster før kampen.
Spillerne kom ut til UEFA-hymnen med et sinnsykt fyrverkerishow i regi av formann Hadland.
Edwin sang Vaulensangen og etterpå var det speakers tur til å rope opp lagene.
Vaulen startet kampen svakt og man sprang mest på siden av uten å ville gå inn i taklingene.
Etter fem minutter fikk en upresset Ørjan Kommedahl føre frem til 25 meter og skyte i tverrlegger og ut!
Så etter ni minutter måtte Tom Arne Bø Pedersen levere en kjemperedning etter at Joakim Breines raidet ned venstresiden og la inn lavt på fem meter til Richard Enge.
Vaulen skapte ingenting. Ny VBK-sjanse fulgte etter 12 minutter. Både Robert Hovland og Marius Fossmark bommet på headinger, Richard Enge er dødelig i boksen og fikk til en volley, men Tom Arne var flott nede i hjørnet. Returen gikk til en rød og hvit, men Espen Klette blokkerte på ishockeymanér.
Et mål lå i luften og etter 13 minutter ble det 0-1. Ørjan Kommedahl slo inn et corner fra venstre som Richard Enge møtte på første og headet inn kontant.
Bortelaget fortsatte å styre showet. Etter 20 minutter ble det 0-2. Vardeneset fikk beholde ballen lenge oppe i Vaulens sone og et dårlig Enge-skudd havnet i beina til Ørjan Kommedahl som elegant plasserte ballen nede i venstre hjørne.
Vi må helt til det 28. minutt før et tamt Vaulenlag produserte noe som lignet en sjanse. Are Meling som hadde byttet plass med Trond Kindervåg mottok ballen på midten og la ballen ut til venstre hvor nettopp Kindervåg var. Den tidligere Tasta-spissen driblet seg nedover før han skjøt utenfor lengste stolpe.
Vardeneset produserte sjanser på sjanser. Stopperveteran Svein Roar Henriksen kom nær på et corner, men headet utenfor etter 33 minutter.
Vaulens Ørjan Birkeland fikk så et mål annulert etter at han nok hadde kakket en VBK-forsvarer på hælen i ballvinningssituasjonen.
Stopper Henriksen hos Vardeneset slo så en nydelig ball frem til Joakim Breines som stormet gjennom, men skuddet gikk i kroppen til keeper Bø Pedersen.
Alexander Surdal Nilsen førte på tverrs av mål etter 37 minutter, ballen gikk tilslutt på tverrs av 16 meteren hvor Are Meling prøvde å bredside i det høyre krysset uten hell.
Et corner fra Anders Idsø etter 39 minutter fant en ryggende Espen Klette som ikke fikk styrt headingen mot mål.
Etter 42 minutter fikk Vardeneset frispark fra 24 meter etter at stopper Robert Hovland hadde klatret på ryggen til Richard Enge. Richard Enge tok selv frisparket og hvilket pangskudd det var rett i kassen! Enges 33. mål denne sesongen.
Så på overtid i første omgang reduserte Vaulen ut av intet. Alexander førte rundt på midten, men måtte slå i støtte til Stein-Ivar Andersen. Innlegget gikk mot Are Meling til venstre for mål som nydelig headet i bue over keeper til 1-3.
I pausen foretok Vaulen to bytter. Tom Stian Sunde kom inn for Ørjan Birkeland, mens David Møller kom inn for Alexander Surdal Nilsen.
Vaulen startet nå å føre kampen totalt. Det virket som om tordentalen i pausen hadde hjulpet.
Spesielt lot vi oss imponere av Tom Stian Sunde som vant alt på topp og som med det fikk laget høyere opp på banen.
Det var Vardeneset som fikk den første store sjansen. Et kjapt og hardt frispark fant Richard Enge som var helt fri, men Tommen vartet opp med en reaksjonsredning.
Steini fikk så tak i en løs ball på høyresiden etter kluss mellom keeper og forsvar hos polkalaget. Are Meling fikk ballen og kunne ha skutt i det åpne målet, men nølte og pasningen på tverrs av feltet fant ingen adressat.
Tom Stian fant så Are i boksen. Han vendte om, men skuddet ble slått ut til corner.
Vaulen trengte rett og slett for mange sjanser for å score, mens Vardeneset satt sine sjanser med Richard Enge i spissen.
Nå var det enveiskjøring. Trond Kindervåg på venstre la 45 grader ut til Are Meling som fra fjorten meter skjøt over.
Steini slo så over feltet til Kindervåg på venstre, headingen gikk på tverrs av mål og Are nådde nesten frem etter 70 minutter.
Vaulen var nå desperate og de kastet opp stopper Robert Hovland opp som tredje spiss.
Tom Stian Sunde fikk så en kjempesjanse etter 80 minutter. Robert Hovland slo inn, men Tommys heading fra fem meter gikk rett på keeper.
Espen Klette var så alt for sen i en takling og var heldig som ikke fikk gult kort av dommeren som overså det hele. Spillet fortsatte og en Vardenesetspiller var nær ved å scorer fra 16 meter, men Tom Arne var med på notene.
Nytt flott spill av Vaulen fulgte etter 84 minutter. Anders Idsø fant Are Meling som sendte igjennom Trond Kindervåg på venstre. Trond burde kanskje ha prøvd å skjære inn, men skjøt heller håpløst utenfor fra hjørnet av boksen.
Endelig fikk Vaulen mål. Trond Kindervåg la igjen ballen til Anders Idsø på venstre, en super kross fant Tom Stian Sunde som stupte frem og headet inn 2-3 med tre minutter igjen!
Så to minutter på overtid da Vaulen hadde kastet frem alt satte Vardeneset inn 2-4. Midtbanespiller Pål Steinsbø sendte avgårde et tilfeldig skudd som endret retning i en Vaulenforsvarer og dalte ned i mål bak en utspilt keeper.
Det endte med tap for Vaulen som dermed endte på 5. plass i årets serie.