Vaulen på høyden med Vard
(14.10.04) Vard Haugesund hadde med hele a-lags stallen mot Vaulen, men måtte slite mot et hardtkjempende Vaulenlag.
"Jeg snakket med Vards trener etter kampen, han var virkelig imponert av Vaulenspillerne," sa trener Bent Lie.
BANENS BESTE: Anders Idsø bommet på straffen, men var banens beste og parkerte de kjente navnene på Vard. Men han var ikke den eneste fra Vaulen som parkerte Vardspillerne i kvalitet.
VARD HAUGESUND
3-2
0 min
Thomas Idsø (straffe før kampen)
Steinar Lein
30 min
34 min
Sverre Gjuvsland
Mickael Antoine-Curier
61 min
Sami Sakka
100 min
13. oktober - Åsebøen kunst - Tilsk.: 10 - Rog. Cup - Dommer: K I Hansen (Viking)
1. Tom Arne Bø Pedersen <- 45 minutter (-> 85 min)
2. Stian Lima
3. Ronny Hauge
4. Sverre Gjuvsland
5. Stein-Ivar Andersen (K)
6. Eivind Staurland
8. Thomas Idsø
9. Eirik Ekholdt <- 33 minutter (-> 45 min) (<- 85 min)
10. Henning Frode Holm -> 85 minutter
11. Christophe Dagsland
72
12. Bernt-Eirik Næsse -> 33 minutter (<- 45 min)
13. Bjarne Hov -> 45 minutter
14. Ole Bjørn Bredesen -> 85 minutter
15. Eric Ordaz
16. Olav Barstad Lund
17. Øyvind Vollen
Vard: 1. Rolf Håkon Nesheim, 15. Dag Martin Tverrborgvik, 9. Martin Odeja, 22. Thormod Ness, 5. Per Morten Sønstabø, 8. Steinar Lein, 2. Rune Thuestad, 4. Eirik Horneland, 20. Sammi Sakka, 10. Kjell Sture Jensen, 11. Jarle Wee. Innbyttere: 19. Mickael Antoine-Curier, 6. Kjetil Mosdal, 17. Espen Severeide, 23. Kenneth Torstveit, 7. Jarle Steinsland.
DAGENS DOMMERTRIO: Zia Kazemi, Lars Ivar Hansen og Leidulv Nygaard holdt orden på kampen.
Vaulen som var uten Jarle Eike og Alexander Landsnes, stilte i en 4-5-1 formasjon hvor Ekholdt og Dagsland tok vingene, mens Henning Frode Holm lå helt fremme.
Vaulen med to straffespark før kampen, grunnet divisjonsforskjell.
Anders Idsø som var først, slakket av i tilløpet for å se hvor keeperen gikk, men keeperen gikk ikke på finten og fikk stoppet skuddet.
Broderen, Thomas Idsø, derimot la ballen til venstre for keeper og dermed 1-0 til Vaulen.
Vard prøvde å sjokkere Vaulen i starten med å være tett oppe i hver en duell, men når det roet seg var Vaulen det beste laget i første omgang. Det store tempoet på ballen fra Vaulen, så faktisk ut til å overrumple Vard.
Etter fem minutter kom Vaulen svært nær da en corner fra Stein-Ivar Andersen skrudde rett i nærmeste kryss, før den spratt videre.
Vard hadde tre sjanser den første halvdelen av omgangen. Men Tom Arne Bø Pedersen var sterk i nærduellen ved to anledninger, mens han fikk parert vekk et skudd fra 16 meteren.
Vard utlignet så etter halvtimen, Vard var sterke i duellene og på en corner fightet Steinar Lein inn 1-1, etter at Vaulen ikke fikk klarert.
Surt å slippe inn slike tilfeldige mål, spesielt siden Stian Lima skulle ha hatt frispark i duellen som etter hvert førte til corneret.
Så etter 32 minutter, nydelig Vaulenspill fører til at Anders Idsø får slått inn en ball fra venstre til Eirik Ekholdt som header ballen ned i stolpen og ut!
Like etterpå kom Bernt-Eirik Næsse inn for Eddi.
Etter 34 minutter fikk Vaulen fortjent belønning for strevet, da Sverre Gjuvsland snappet opp en feilpasning i Vardforsvaret. Alene med keeper, kippet han ballen tilside og inn nede i hjørnet.
Sammi Sakka prøvde seg så på et frispark etter 36 minutter, men Stian Lima stod på streken og fikk headet unna.
Selv om Vaulen ikke kom til så mange klare sjanser, var det utrolig kjekt å se Beachboys til tider utspille 1. divisjonslaget.
To minutter før pause handset en Vardspiller på 25 meter, slik at det ble frispark. Stein-Ivar Andersen klemte til, men ballen suste til høyre for mål.

Bilder fra pausen

I pausen kom Bjarne Hov inn for Tom Arne Bø Pedersen i et avtalt keeperbytte.
Samtidig kom Ekholdt innpå igjen for Næsse.
Vard, som hadde en del krutt på benken, satte inn franskmannen Mickael Antoine-Curier, noe som løftet rødtrøyene offensivt.
Tiltross for at Vaulen slet med å etablere spill i andre omgang, var man gode defensivt og ikke helt ufarlige på kontringer.
Så viste Vard det lille ekstra, en lur ball ned på venstresiden førte til et innlegg som Mickael Antoine-Curier stangte inn med hodet. Dermed likt på 2-2.
STOR VAULENKONTIGENT: Tjuefem mann var med til nordfylket.
Vard hadde nå et massivt press og etter 66 minutter var de igjen farlige på en corner, men Bjarne Hov fikk bokset vekk.
Stein-Ivar Andersen, som hadde en stor kamp i Vaulens midtforsvar, prøvde seg så etter 70 minutter. Han satte fart og løp igjennom en tre-fire Vardspillere, slo vegg med Henning Frode Holm, før han knallet av fra 25 meter like tilside for mål.
Så ny dødball fra Vard, denne gang fikk Thormod Ness ballen i magen nærmest på streken, men han fikk ikke vinklet ballen i mål.
Etter 72 minutter fikk Christophe Dagsland gult kort for gjentatt sabotasje mot spillet.
Ti minutter før slutt stormet Christophe Dagsland fremover og fikk skutt fra distanse, men ballen føyk over mål.
Anders Idsø fikk så ballen på halvspretten etter 83 minutter og prøvde seg med en lobb fra 30 meter, mange så ballen inne, men ballen dalte ned rett bak tverrliggeren.
Vard fikk så et mål annulert etter 85 minutter for offside.

OLI INN: Rett før slutt prøvde Vaulen seg med noen offensive bytter.
Så kom Ole Bjørn Bredesen og Tom Arne Bø Pedersen innpå, ut gikk Ekholdt og Holm. Tommen ble dermed den andre Vaulenkeeperen som fikk spille ute denne sesongen, han fikk også presentert seg tidlig da han fikk klarert godt vekk etter farlig Vardpress.
Men det ble 2-2 etter ordinær tid, dermed ble det 2x15 i ekstraomganger med golden goal.
FØRSTE EKSTRAOMGANG
Vaulen fikk en stor sjanse etter 96 minutter, Ole Bjørn Bredesen slo et lavt innlegg til Christophe Dagsland i feltet. Chris fikk rykket seg fri, men skuddet fra noe skrått hold ble reddet til corner av den gode keeperen.
Vaulen nær på den påfølgende corneren fra Anders. Sverre Gjuvsland krummet nakken for å heade inn, men ble torpedert bakfra av Oli som krasjlandet oppå, dermed gikk begge i bakken.
Etter 100 minutter fikk Vard vinnermålet, etter kluss i feltet kom ballen ut til Sami Sakka, som fra 12 meters hold banket ballen nede i høyre hjørne.
Dermed er Vard videre til finalen på golden goal.
Vaulen er nå ferdige med sesongen, men avsluttet i stil. "Vi kan gå med hevet hode etter denne kampen. Vi kan egentlig ikke være fornøyd med tap, men vi spilte veldig bra mot et lag som tross alt har spilt i 1. divisjon i år," sa Bent Lie etter kampen.

"ØKSNEVADSPORTEN": Trangt om saligheten i verdens minste