Gode i returkampen
(13.10.02) I returkampen var Vaulen det klart beste laget, men det ble 4-8 tap sammenlagt mot Ålgård. Gjesdalbuen har forøvrig holdt seg i 2. divisjon siden.
DOMINERTE: Vaulen var det klart beste laget. Her kriger Alexander Landsnes i en hodeduell, bak ser vi Erik Gysland og Jarle Eike med den hvite luen som lyste opp.
2–2
ÅLGÅRD
Alexander Landsnes (Idsø)
3 min

27 min
Espen Sola (solo)
Jan Tore Kleiberg (Ekholdt)
75 min

85 min

Takk for sesongen!
Etter heftig annonsering i Rogalands Avis fra sponsor IB Stavanger var det ventet storinnrykk på Hinnabanen. Det var til og med salg av pølser og annet snacks i bua, så her slo man virkelig på stortrommen. Omlag 200 tilreisende fra Gjesdaldistriktet hadde tatt turen og hadde lainet seg opp på sjøsiden med komfortable fluktstoler, dette var tydeligvis folk som hadde vært på fotballkamp før.
Fem minutt før kampen skulle sparkes i gang så var det bare tre Vaulensupportere, men de andre skulle da komme etterhvert.
Beachboys så innbitte ut på oppvarmingen. Eirik Ekholdt ble til og med småskadet og måtte legge seg ned litt, men det gikk bra da han hadde løpt seg i gang igjen.
Tore som i pressen før kampen hadde uttalt at man var sjanseløse på avansement startet i en 4-5-1 formasjon. Winsnes var tilbake på backen slik at Landsnes ble flyttet opp på kanten av midtbanen isteden for en skadet Hinna. Stian Lima fikk også starte etter storspill sist, slik at Stein-Ivar Andersen var plassert på benken.

SVEIN ØKSNEVAD: Kommentarer overflødige.
Vaulen (4–5–1): Tom Arne Bø Pedersen – Kjetil Aasland, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Øystein Winsnes – Alexander Landsnes, Jarle Eike, Pedro Salgado, Anders Idsø, Stian Lima – Eirik Ekholdt.
Vaulen tok ledelsen på kampens første angrep. Øystein Winsnes skrudde en flat pasning rundt til Anders Idsø som stod på hjørne av 16-meteren. Anders så opp og sendte en buet ball over til Alexander Landsnes på andre stolpe, som på direkten fyrer mot målet. Det er litt kluss foran mål med Pedro Salgado som forstyrrer keeper, men ballen fyker opp i nettaket den og 1-0! Målet kom egentlig før kampen hadde kommet igang og tre mål til som ville gitt avansement så da ikke helt fjernt ut.

OLE BJØRN BREDESEN: Her ser vi Oli som har dekket til den tynne hårmanken.
Vaulen spilte slik at Ålgård egentlig så ut som ett ordinært lag, men spissene foran Tord Oftedal og Espen Sola var igjen en trussel. En morsom episode tidlig i kampen var da Øystein Winsnes i en løpsduell med Sola fikk inn en fot og fyrte ballen i magen på en unge på sidelinjen for så å vise djeveltegnet til tilskuerne.
Vaulen spilte fin fotball langs bakken og eide den første halvtimen. Teknikken til Beachboys kom virkelig til sin rett på kunstgresset i motsetning til kampen på den bløte "åkeren" forrige helg. Ålgårdspillerne ble selvsagt frustrerte og det ble spilt på kanten av det lovlige, men dommeren virket ikke særlig interesert i å vise kort.
Etter 25. minutt fikk Vaulen ett frispark fra 35 meter. Anders Idsø slo inn en fin serv som Erik Gysland headet inn i mål. Alle trodde det var mål, men linjemann hadde vinket for offside på Jarle Eike. Den lue og hanske bekledde kapteinen var muligens i offsideposisjon, spørsmålet i den anledning er om han var aktivt med i spillet.
Like etterpå kom Ålgård fremover, to Vaulenspillere trakk seg litt i en duell med Espen Sola som kom seg forbi. Fra 16-meter streken knallet han av ett lavt skudd mot første stolpe, Tom Arne Bø Pedersen gikk ned men klarte ikke å hindre ballen fra å gå i mål og 1-1.
Tiltross for en i fleisen fortsatte Vaulen framover. Øystein Winsnes på venstre backen trakk mye innover med sine driblekunster, etter omlag 35. minutt ble han tatt ned og dommeren blåste for frispark. Winst, som forøvrig mener kontakt i fotball burde vært forbudt, svarte med å vise det akk så berømte djeveltegnet til Ålgårdspilleren. Men dette likte ikke dommeren som tilkalte seg Vaulens nummer 2 og trakk opp det gule kortet.
Tiltross for spillemessig overtak også etter 1-1, så ble det ikke så mange sjanser ut av det. Alexander Landsnes var nær med ett skudd i nettveggen etter nærmest å ha skutt i en tackling, mens Jarle Eike fikk ett skudd med fin utgang blokkert. Ålgård hadde også en fin sjanse på en frispilling i feltet, men Tommen var fint ute og reddet mesterlig med foten.
Tore Haugvaldstad foretok ett bytte i pausen da Jan Tore Kleiberg kom inn for Stian Lima. Kleiberg gikk opp som spiss, mens Eirik Ekholdt falt litt lenger ned i starten før man etterhvert gikk over til tradisjonell 4-4-2.
Omgangen startet med mange langpasninger, noe en sterk vind må få skylden for. Men Jan Tore Kleiberg på topp trengte ikke mye rom for å sende igjennom Eirik Ekholdt med en piruett av en hælpasning. Desverre reddet keeperen det noe upresise skuddet. Ekholdt hadde en tilsvarende sjanse like etterpå, men etter å ha scoret på det meste før i sesongen så ville det seg ikke helt for Ekholdt i dag. Igjen var det klikk-klakk spill og plutselig var Eddi for blankt mål etter en flikk fra "Ballerina" Kleiberg. Alle stoppet opp og trodde det var offside, inkludert Eddi. Isteden slurvet han i vei ett måfå-skudd i foten på keeperen, da han trodde linjemannen var oppe med flagget.
Ålgårdspissen Tord Oftedal burde kanskje ha fått det røde kortet etter han hadde slått etter Eirik Gysland, men dommeren nøyde seg med det gule. Oftedal ble etterpå byttet ut av Ålgård treneren Erling Undheim.
Vaulen tok fortjent ledelsen igjen etter 75. minutt. Jarle Eike serverte ballen til Eirik Ekholdt som tok ballen med seg på hodet, så opp og slo flatt til spissmakker Jan Tore Kleiberg som i fart plasserte ballen til venstre for keeper.
Nå spilte Vaulen klassefotball, det gikk på en berøring. Man trillet ball-i-hatt med motstanderne som jo var så suverene i sin avdeling.
Men Ålgård skulle få utligne rett før slutt. Spiller nummer 6 som nettopp hadde kommet innpå, la oss kalle han "dommingen", knallet av fra 20 meter ballen suste inn over Tom Arne Bø Pedersen.
Alt i alt en god forestilling av Vaulen som hele tiden var det førende laget. Beachboys burde ha vunnet kampen sett ut i fra banespill, men Ålgård var dødelig effektive akkurat som sist. Men med omlag 350 tilskuere så var dette god reklame for klubben og A-laget.

ÅLGÅRD LAGBILDE: Gratulerer med KM og 2. divisjonsspill til Ålgård.

PREMIEUTDELING: Vaulen var glade for sine sølvmedaljer. Utenom Winst da som ennå var ilter på dommeren som hadde gitt han gult for å ha vist en Ålgårdspiller djeveltegnet. På bilder ser vi fra venstre Kjetil Aasland, Øystein Winsnes, Stian Lima, Stein-Ivar Andersen, Tom Arne Bø Pedersen, Pedro Salgado, Jan Egil Salvesen, Anders Idsø, Erik Gysland og Jarle Eike.