Fredag den 13. for Vaulen
(13.09.19) Ny god kamp av Vaulen, men denne gangen har man marginene mot seg både på den ene og andre måten.
Vaulen skapte svært mye her, men straffes da en offensiv dødball kontres inn. Vaulen skal ha for at dem aldri ga seg, selv ikke med ti mann da Jakob Kalvatn fikk et strengt idømt rødt kort.
ÅLGÅRD
1–0
Henrik Kommedal
28 min

13. september – Nye Ålgård stadion Tilsk: 80 – Serie – Dommer: Pössl (Bogafjell)

71. Trym Landråk Gjerstad

Vaulen med forfall på de viktige midtbanespillerne John Petter Gilje (bortreist) og Even Sandøy Nærum (bestod ikke sen fitnesstest). Heller ikke de rutinerte spissene Morten Fløtre Solheim (offshore til 17.09) og Audrius Mirauskas (skade) var med. Skader og sykdom på John Herman Ås (kne), Fredrik Bokn Hansen (kne) og Eirik Reiestad (forkjøla) betød at forfallslista startet å bli lang. Heller ikke de rutinerte herrene Alexander Nilsen Surdal, Daniel Lie eller Eirik Haglund var med.
Dermed bestod 17-mannstroppen av hele 11 juniorer, hvor 7 skulle starte.
Tobias Fosse Ekeland lå foran de to dype på midten slik at 4-3-3-formasjonen nærmest så ut som en 4-2-3-1.
Vaulen (4–2–3–1): Endre Lien – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Ivar Evensen, Vegard Natland – Morten Nygård, Sivert Erland – Jakob Kalvatn, Tobias Fosse Ekeland, Thomas Surdal Arnesen – Amund Belaska.
Ålgård stilte tilnærmet likt taktisk som Vaulen. Dem manglet Steffen Aavitsland, Sindre A. Karlsen og Amar Kotlica slik at Eden Zormah måtte ned i midtforsvaret igjen.
Vaulen ut i et forrykende tempo. Et høyt press ga flere gjennvinninger og når man vant ballen satte man opp et raskt balltempo langs bakken.
Det første tilløpet tilfalt Amund Belaska som skaffet oss en corner etter syv minutter, Morten Nygårds serve ble bokset unna av Ålgårds gode keeper Marius Halvorsen.
Morten Nygård var hvass på Nye Ålgård stadion. Han var sterk som vant et utspill fra mål før han vendte spillet over mot Thomas Surdal Arnesen som fyrte vel over fra skrå vinkel.
Like etter ble Amund Belaska spilt fri i boks, men venstrevolleyen spratt inn til keeper etter 10 minutters spill.
Vaulen skulle være svært overlegne de første 20 minuttene og flere halvsjanser fulgte. Jakob Kalvatn fyrte av med strak vrist fra returrommet, mens Vegard Natlands innlegg ble gitt til corner etter kvarteret.
Thomas Surdal Arnensen var på ferde og fant Tobias Fosse Ekeland, men han gikk seg fast inne i boksen.
Ålgårds første mulighet oppstod da et innlegg traff Bendik Aarstad og gikk i skummel bue mot andre stolpe, men Endre Lien hadde nok god kontroll. Mer Vaulen like etter da dem vant et corner etter 18 minutter.
Endre Lien bokset unna et frispark etter 20 minutter. Ballen havnet ut i returrommet hvor det ble skutt vel over.
Morten Nygård lagde frispark på 23 meter i kampens 25. minutt. Eden Zormahs lave skudd gikk via Bendik Aarstad til corner.
God mulighet for Ørjan Bergum etter 27 minutter. Han fosset fremover og dro inn på hjørnet av 16-meteren. Han klemte til med strak vrist og keeper fikk fingertuppene på ballen og ga til corner.
Ålgårds keeper bokset ut det påfølgende corneret og hjemmelaget startet en presis kontring hvor tilslutt Henrik Kommedal trillet over streken fra kort hold. 1-0 til Ålgård etter 28 minutter.
En bitter pille for Vaulen å svelge, men slik er av og til fotballen.
Vaulen skal ha for at dem aldri falt sammen og hadde lengre downperioder. Man stod på i 90 minutter og man hadde hele tiden et levende håp om utligning.
Etter 32 minutter ble Ørjan Bergum felt ute på venstre. Frisparket endte med et corner hvor keeper ikke helt traff på utboksingen, men det var kun sorte rundt der ballen landet.
Ørjan Bergums lange innkast etter 35 minutter ble belønnet med det ørtende corneret til Vaulen.
Morten Nygård traff stolpen etter 38 minutter. Det var et frispark fra 40 meter som spratt mellom mange folk og i venstre stolpe. På returen var nok ikke vaulengutta helt med på notene. For en sjanse!
Vegard Natland hos Vaulen fikk gult kort etter 39 minutter da han rant inn i en motspiller som var på vei igjennom. Dette var Vegards første gule kort for sesongen.
Så flotte kombinasjoner mellom Morten Nygård og Amund Belaska etter 42 minutter. Innlegget var nært å finne Thomas Surdal Arnesen foran kassen.
Bendik Aarstad lagde så et frispark i farlig område, men heldigvis gikk skuddet i muren. Motsatt fikk Vaulen nok en corner, men igjen bokset keeper unna.
Det ble ikke lagt til noe og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Ålgård.
En god omgang av Vaulen. Spesielt den første halvdelen hvor man spiller Ålgård av banen. Fremover skaper man mye, men man manglet kanskje litt ro og klokskap i avslutningsøyeblikket?

Vaulen var fornøyde og beholdt det samme laget etter hvilen.
For et utrent øye så det ut som om Ålgård nå hadde lagt seg enda mer bakpå og satset på overganger.
Vaulen ble dermed tildelt initiativet og skulle føre kampen. Noe man faktisk skulle gjøre svært bra med høy presisjon i pasningsspillet.
Omgangens første sjanse gikk til Vaulen etter 50 minutter, da et innlegg fra høyre ble møtt av Vegard Natland som dundret meteren over.
Tobias Fosse Ekeland førte så fremover i tretti metetr, men gikk inn i sekken på 16 meteren til frustrasjon for lagkameratene som utbrøt at de ville ha ballen...
Amund Belaska er råsterk for alderen. Etter 54 minutter dro han av sin oppasser og kom ned til linja, men innlegget ble blokkert til corner.
Vi var opptatt med vårt da Ålgård plutselig fikk en gigasjanse ute av intet. Det var visst et for kort slått tilbakespill i retning keeper som ble snappet opp. Endre Lien var dermed på mellomdistanse, men heldigvis for Vaulen landet avslutningen like utenfor i kampens 58. minutt.
Motsatt gikk Thomas Surdal Arnesen i en hårfin offside. Thomas var ikke enig i den avgjørelsen uten at vi var i posisjon til å se hva som var riktig.
Ivar Evensen slo en perfekt vektet ball fra dypet etter timen. Thomas Surdal Arnesen sprintet fra, men førstetouchen ble for lang slik at skuddet ble blokkert.
Ny konsentrasjonssvikt i bakre rekker hos Vaulen, denne gangen slapp vi unna med skrekken
Så gult kort til Tobias Fosse Ekeland for å ha holdt igjen en spiller med armene. Tobys andre gule for sesongen.
Så dagens mest diskuterte situasjon. Jakob Kalvatn jagde en ball langs sidelinjen. Ballen var ute av spill da han i frustrasjon smekket til ballen som gikk via ÅFK-spilleren og traff linjemann Dag Løvaas, som stod flere meter unna, i låret.
Ikke med vilje. Gult kort hadde nok vært greit for å sparke bort ballen i frustrasjon, men direkte rødt satte sinnet i kok for dem med oransj blod både på banen, benken og tribunen.
Bittert for Vaulen som virkelig jagde etter poeng her.
Felix Alinyoh ble så byttet inn for Sivert Erland og Tobias Fosse Ekeland gikk et hakk tilbake.
En aggresiv Amund Belaska fikk tilsnakk etter 68 minutter for å ha ha vært for ivrig i presset.
Ny stor sjanse til Vaulen da Thomas Surdal Arnesen ble spilt fri på venstre etter 69 minutter. Han slo tidlig på tverrs inn til Amund Belaska som fikk løftet over en utrusende keeper, men ballen gikk utenfor lengste stolpe til stor frustrasjon for Belaska.
Felix Alinyoh hadde et godt innhopp. Etter 74 minutter løftet man frem et frispark. Alinyohs stuss så ikke så farlig ut, men keeper vartet opp med en TV-redning til corner da han plutselig lå horisonalt oppunder tverrlegger.
Ny svær sjanse for Felix Alinyoh etter 77 minutter. Det var vel Amund Belaska som hælet et fremspill tilbake til Alinyoh som stormet inn i boksen, men igjen ble det løftet høyt i keeperhøyde isteden for å plassere nede i hjørnene.
Vaulen nektet å gi seg med ti mann. Man bet seg fast og Thomas Surdal Arnesen la tilslutt igjen til Vegard Natland som slo inn, der kom Alinyoh svevende for en stupheading, men ballen strøk han bare over håret.
Aggresive vaulenspillere vant ballen tilbake høyt ved Ørjan Bergum etter 88 minutter, det ble etterhvert snudd til Vegard Natland som far 23 meter sendte avgårde en suser som strøk centimetre utenfor stolpen!
Ålgårds Henrik Kommedal fikk gult kort etter 89 minutter etter en farefull takling på Nygård.
Vaulen kastet frem mye folk her nå og ÅFK kom på en kontring en mot en etter 90 minutter. Ivar Evensen satte inn en kontant takling, dro seg forbi et par mann med en Zidane-finte, før han neste slo en perfekt ball ned i venstrekanal. For noen store steg Ivar har tatt denne sesongen!
Vaulen flyttet frem Bendik Aarstad og spilte 3-3-3 i overtiden. Aarstad mistet ballen, men kastet seg ned for å stoppe overgangen. For oss så det ut som han traff ballen først, men dommeren ga isteden gult kort. Bendiks tredje gule, dermed er han i faresonen for karantene.
Like etter ble kampen blåst av.
Mange slukøra spillere i garderoben etter kampen. Her mente man at man burde ha fått med seg minst ett poeng, men man satt tomhendt igjen og nærmest i sjokk over Kalvatns utvisning.