Det er fra sine egne man skal ha det
(13.09.18) Amar Kotlica var tilbake på Vaulenbanen med et smell. 0-1 var et flott skudd selv om de oransje ville ha offside. Vaulen var på høyden og hadde muligheter. En god keeper avverget derimot Surdal Nilsens heading.
I andre omgang kom keeper på halvdistanse og Vetle Birkedal kunne runde og sette i åpent mål til 0-2. Vaulen skal ha for at dem aldri ga opp. Surdal Arnesen skar inn fra siden og skjøt, men igjen stod en god keeper i veien. Så fem minutter på overtid kom goalen, men det var nok allerede for sent da Fredrik Stray Tjaum styrte inn en kort slått corner.
1–2
ÅLGÅRD

16 min
Amar Kotlica

55 min Vetle Birkedal
Fredrik Stray Tjaum (W. Henriksen)
95 min
13. sept – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: K Solhaug (Viking)

24. Endre Lien

Ceu Lian Khar og Erlend Høllen Sjøen var ute med skader. Jørgen Helland og Sander Oaland var opptatt med jobb.
Hos Ålgård hadde Einar Øvstebø karantene for fire gule kort.
Eden Zormah var usikker i følge Gjesdalbuen på onsdag.
Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Ørjan Bergum, Alexander Surdal Nilsen, Even Sandøy Nærum, Thomas Surdal Arnesen – Daniel Lie – Sisco Mick.
Et lurveleven av en kamp dette og det ble tråkket til som det sang fra start. Knappe minuttet var gått da Alexander Surdal Nilsen og Amar Kotlica kastet seg inn i en 50-50-duell. Tøffe tak, men ingenting stygt.
Tre minutter nå og Vegard Natland gikk i Birkedal så det sang. ÅFK-spilleren måtte krype av og man spilte en liten stund mot ti mann.
Ny tøff duell etter seks minutter da Idar Røed Randeberg og Markus E. Sælevik krasjet hverandre hode mot hode. Stopp i spill.
Ørjan Bergum skaffet oss så corner etter ni minutter. Even Sandøy Nærum slo inn, men Daniel Lie headet over.
Oliver E. Sælevik kom så inn for hodeskadde Markus E. Sælevik etter 10 minutter.
Mer trøkker. Først ble Vegard Natland liggende. Like etter fikk Stokholm Ravndal Daniel Lies fot stemplet i magen.
Ørjan Bergum var så nær ved å gi de oransje ledelsen etter kvarteret, men ballen rullet av foten. Sjansen var ikke over da Mick og Lie prøvde å legge an til skudd i boks, til slutt var det igjen Bergum som skjøt, men denne gangen utenfor.
Isteden gikk Ålgård opp og tok ledelsen like etter. Et fantastisk skudd i vinkelen av Amar Kotlica som fikk stå fri 1,5 meter i offside og plassere.
Synd da Vaulen hadde vært best i starten. At det selvsagt fulgte store protester mot det som så ut som en soleklar offside er en selvfølge.
Målet ga Ålgård en boost og de var bedre enn Vaulen i perioden som fulgte.
Ørjan Bergum kastet seg så inn i duell med keeper på en 50-50 ball. Keeperen reagerte voldsomt og kastet rundt på Ørjan uten at dommeren ville gi kort i kampens 23. minutt.
Idar Røed Randeberg kom så på en overlapp på innsiden, men vinkelen ble for skrå til at han fikk flukte inn stikkeren fra Bergum.
Isteden kontret ÅFK og Eric Ordaz fikk slått et skudd fra skrå vinkel i nettveggen og ut. Den så iallefall Ålgård-benken inne...
Ny bra sjanse til Ålgård. Et frekt overhopp i boksen før ballen ble slått ut i returrommet, heldigvis gikk skuddet etter 26 minutter over.
Vaulen sovnet av og til litt av i duellspillet som da Amar Kotlica var nær å få headet inn et frispark like etter.
Vaulen kom seg igjen og kom blant annet til en corner og noen tilløp i denne fasen.
Så grei sjanse til Ålgård etter 32 minutter, men Vetle Birkedals skudd gikk i nettveggen.
Vaulen ønsket å flytte frem luftskytset på dødballer, men Ålgård var lure og stod høyt opp på frispark slik at man ikke kunne slå inn i boks.
Så Vaulens beste sjanse til nå i kampen da Alexander Surdal Nilsen headet et frispark mot mål, men Ålgårds gode keeper Marius Halvorsen leverte en fantastisk enhåndsredning.
Amar Kotlica fikk så gult kort etter 37 minutter da han demonstrativt steget opp og viste at muren ikke stod ni meter unna.
Like etter gikk Ørjan Bergum ned i boksen, men hans bønner om straffespark ble ikke hørt.
Idar Røed Randebergs kross etter 39 minutter gikk forbi Daniel Lie, Thomas Surdal Arnesen løp ballen opp på andre stolpe. Vinkelen var nå for skrå og skuddet gikk i utsiden av stolpen og ut.
Svære sjanser for Vaulen på en dødball like før pause. Både Tjaum og Lie fikk fyrt av, men igjen var ÅFKs keeper en levende vegg.
Så 0-1 til pause. Vaulen hadde vel fortjent å ha ligget ajour her, men de hadde matchvinnende spillere i begge ender av banen samtidig som målet dems nok var klar offside.
Den hissige stemningen fortsatte på banen i andre omgang. Vegard Natland sendte avgårde en salve mot dommeren da han ikke fikk et frispark og måtte hysjes ned på av lagkamerater.
Lite hadde skjedd foran målene da Ålgård plutselig fikk 2-0.
Keeper Ordaz kom litt på etterskudd og ballen ble snappet opp av Vetle Birkedal som rundet keeper og satte  ballen i åpent mål.
Solid nedtur for Vaulen som allikevel aldri ga seg i denne kampen.
Vaulen gjorde noen bytter. Først  Denis Mehremic for Siso Mick etter 56 minutter, før Ole Wick Henriksen kom inn for Randeberg etter 63 minutter. Det sistnevnte byttet betød at Ørjan Bergum falt ned som back.
Et hardt innlegg fra siden signert Denis Mehremic ga keeper småproblemer etter 63 minutter, men han fikk rygget og holdt ballen i fast grep på streken.
Ole Wick Henriksen er en mester i å få lagt ballen til rette og sende avgårde skudd, men forsøket etter 64 minutter gikk dessverre rett på keeper.
Kampens 65. minutt nå. Thomas Surdal Arnesen leverte så dagens soloraid da han fikk dratt seg inn fra siden, men keeper kastet seg ned og Thomas fikk akkurat ikke løftet ballen nok over fra hjørnet av femmeteren.
Så dagens mest bisarre dommeravgjørelse da Alexander Surdal Nilsen mottok ballen 15 meter onside og stormet frem bare for å bli blåst av for offside. Nå klikket det for noen og en hver. Kristoffer Muri som var innbytter i oppvarming stormet til og ble belønnet med gult kort.
Det var litt sluttspurt over Vaulen, mens Ålgård gjorde alt for å hale ut tiden. Fredrik Stray Tjaum ville ha fortgang på det og reiv opp en spiller som lå nede med skade. Heldigvis slapp han kort, men hissig stemning der var det både på og av banen. En viss Stian Refvik fikk også tilsnakk i andre omgang for sitt store engasjement.
Ole Wick Henriksen blåste så et hardt skudd over etter 78 minutter.
Nytt bytte for Vaulen da Chris Andre Mannes kom inn for en god Thomas Surdal Arnesen etter 79 minutter.
Nok et bytte fulgte etter 82 minutter da Morten Nygård erstattet Even Sandøy Nærum.
Det hadde vært mye nesten for Vaulen som nå stod oppe med fire mann.
Vegard Natland tok så ut litt frustrasjon i en røff takling. Gult kort etter 87 minutter.
Svære sjanser for Vaulen etter 88 minutter. Morten Nygård fikk ballen slått ut til seg på 20 meter og hadde vel to skudd uten å finne veien til nettmaskene.
I kaoset skal Ørjan Bergum ha fått gult kort i det 89. minutt. Dermed karantene mot Klepp.
Seks minutter ble lagt til og på et tidspunkt ble også Tjaum flyttet frem som spiss.
Daniel Lie fortvilte etter 91 minutter da hans skudd gikk utenfor.
Så nytt stopp i spillet da Ålgård brukte en evighet på nok et bytte.
Fem minutter ut i overtiden kom endelig scoringen. Et kort slått corner fra Ole Wick Henriksen ble slått flatt inn mot første stolpe hvor Fredrik Stray Tjaum lirket ballen inn nede ved første stolpe.
Spillerne løp til og øynet håp, men tiden rant ut i sanden slik at man tapte 2-1 for Ålgård.
Kjempebra innsats av vaulenspillerne, men en sur følelse som nok vil sitte i en stund.

DAGENS BEACHBOY
Fredrik Stray Tjaum ble beste spiller og vant gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk. I dagens jury satt far og onkel Mehremic.