Tre uhyre viktige poeng
(13.09.12) Vaulen vant 2-1 borte mot Tasta torsdag kveld og tok med det tre uhyre viktige poeng i toppstriden. Selve kampen var ikke det store.
Are Meling virket lett i kroppen og scoret begge målene for de oransje.
Det var lite finspill, men Vaulen slapp Tasta til få muligheter. Deres utligning kom på et diskutabelt straffespark.
Kampen ble filmet av Gjermund Sæbø og vi håper å kunne presentere høydepunktene fra kampen på siden senere.

TASTA
1–2

34 min
Are Meling
Anfinn Nilsen (str.) 38 min

44 min Are Meling (Hadland)
13. september – Stemmen Tilskuere: 20 – Serie – Dommer: David Tremblay (ISS)

22. Danny Pinho

Vaulen har slitt mye med skader den siste tiden.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm – Jon Nessa, Marius Fossmark, Daniel Vatland, Stian Lima – Thomas Idsø, Anders Dale – Eirik Hadland, David Berg, Halil Husic – Are Meling.
4. divisjons mest profesjonelle opplegg?
Det meste er tilrettelagt av støtteapparatet når gutta kommer. Her er det Vegard Ravndal som legger klar provianten.
Et ekkelt høstvær med horisonalt regn sendte vår reporter inn under noen trær for i det hele tatt å holde papiret tørt.
Det spesielle kunstgressbanen på Stemmen ble ekstra sleip i det våte været og det ble en del feilpasninger i starten av kampen.
Tasta hadde et lite overtak, etter fem minutter fikk dem fyrt avgårde et skudd, men den gikk rett på keeper Steffen Holm.
Are Meling stusset fri Halil Husic etter åtte minutter, men fra 20 meter skjøt han vel utenfor.
Are Meling prøvde å vri den inn i lengste etter ti minutter, men skuddet fra utsiden av boksen mistet fart i en rødtrøye og ballen trillet inn til keeper.
Eirik Hadland jobbet frem et corner etter 14 minutter, men Thomas Idsøs serve fra høyre ble klarert på første stolpe.
Tasta fikk kampens første gule kort etter å ha kommet for sent inn i Jon Nessa etter kvarteret.
David Bergs skudd etter 17 minutter gikk i blokken, på restene skjøt Are Meling ufarlig utenfor.
Stian Lima brøt etter 20 minutter. David Berg vendte om på 20 meter, keeper måtte gi retur før han fanget den opp selv.
Daniel Vatland kom i dommerens bok etter 21 minutter, da han kom for sent inn i en takling.
Det var en del farlige sklitaklinger på det våte føret. Dermed ble det også temperatur ute på banen.
Marius Fossmark slo en god ball fra dypet etter 24 minutter. David Berg kom til avslutning fra venstresiden av feltet, men skuddet ble avskåret til corner. Halil Husics påfølgende corner fra venstre ble headet utenfor av Jon Nessa som mente ballen gikk via en rød.
Halil Husic slo innlegg fra venstre etter 27 minutter. Det ble kaos i feltet. Are Meling vant den første duellen, ballen gikk via Anders Dale før den spratt foran Stian Lima som nesten nådde frem med en lang tå.
Vaulen hadde nå tatt mer over kampen.
Etter halvtimen slo Halil Husic inn fra venstre. Ballen ble klarert rett opp inne i feltet, Are Meling headet ukontrollert og ballen trillet tilside for mål.
Bra trøkk av Vaulen nå og Jon Nessa skaffet corner etter 31 minutter. Thomas Idsø slo inn, men det ble avblåst for knuffing i feltet.
Tasta fikk sitt andre gule kort etter 33 minutter da hjemmelaget stoppet Eirik Hadland som var på vei igjennom.
Frisparket fra 22 meter litt til høyre for mål ble ekspedert av Thomas Idsø. Skuddet ble curlet inn mot høyre stolpe, keeper kastet seg ned og måtte gi retur. Der dukket Are Meling opp som satte ballen inn fra kort hold! 0-1 etter 34 minutter.
Anders Dale fikk gult kort for munnbruk etter 35 minutter.
Anders Dale headet et innlegg fra Jon Nessa ufarlig inn til keeper etter 36 minutter.
Linjemannen vinket for hands i feltet etter 37 minutter. Ballen var nok i armen, men Vaulenspilleren holdt hendene inntil kroppen.
Anfinn Nilsen var sikkert fra 11 meter, 1-1!
David Berg kom seg ned til linjen etter 41 minutter og la ut førtifem til Halil Husic som fikk stå fri på 12 meter, men han sleivsparket ballen langt utenfor. Det var en stor sjanse!
Vaulen fosset frem på høyre etter 44 minutter. Eirik Hadland kippet en delikat ball i bakrommet til Are Meling som hadde lurt seg inn på baksiden av backen. Med stor presisjon plasserte han ballen nede til venstre, dermed 2-1 til Vaulen!
Tasta kom seg til et par cornere før dommeren blåste av for halvtid.
Tasta hadde skiftet til hvite drakter i pausen, det var ikke lett å skille mellom våte oransje drakter og rødt i første omgang.
John Sanne kom inn for Halil Husic i pausen, dermed skiftet Hadland over på venstre.
Sanne presenterte seg umiddelbart med et av sine lange innkast. Are Meling fikk stusset i bue og ballen var nær ved å dale inn, men keeper fikk bokset den over mål. John Sannes påfølgende corner ble avblåst for noe inne i feltet.
Tasta kom til en stor sjanse etter 49 minutter. Et langt utspill fra keeper spratt ned til en spiller på høyrehjørnet av 16 meteren, men skuddet gikk utenfor.
John Sanne ble felt på 25 meter etter 52 minutter. Marius Fossmark og John Sanne selv ville ta frisparket, det ble sistnevnte som prøvde seg med en lur variant. Den lave ballen inn i feltet ble avskåret.
Steffen Holm var utenfor feltet på sin høyreside og klarerte etter 53 minutter, ballen gikk via en blokk og tilbake inn i feltet, men heldigvis red man av den skumle situasjonen.
Are Meling var stor og holdt godt på ballen etter 54 minutter, han la tilbake til David Berg, men skuddet gikk via noen og til corner.
John Sanne la corneren utover flatt til David Berg som klinket til, men skuddet ble blokket.
Vaulen foretok så et dobbelbytte etter 55 minutter. Harald Nedreskår kom inn på midten for Anders Dale, mens Christer Husvæg erstattet Eirik Hadland på venstrekanten.

Christer Husvæg fikk umiddelbart corner fra venstre, men keeper bokset ut John Sannes innlegg.
Husvæg var på farten igjen etter 59 minutter, men Are Meling headet rett inn til keeper.
Vaulen hadde trillet ballen bra i denne perioden, det virket ikke som om Tasta orket like mye.
Gaute Schei kom inn for Are Meling etter 64 minutter.
Etter en død periode med mye offsider kom David Berg på skuddhold etter 70 minutter. Fra venstre hjørnet av boksen skjøt han like utenfor lengste kryss.
Kampen virket litt oppjaget nå. Vaulen startet å gi mer rom til Tasta da man ikke jobbet like hardt bakover.
Vaulen hadde riktignok et corner etter 74 minutter, men ellers var det lite å skrive hjem om før en gigantisk sjanse til Gaute Schei etter 79 minutter. Jon Nessa la fra kortlinjen til Schei som stod på fem meter, men skuddet ble i siste liten hindret og gikk ut til corner fra høyre. På Husvægs corner steg Daniel Vatland majestetisk til værs på ti meter, men den gode headingen gikk i blokken.
Harald Nedreskår brøt spillet og skjøt på halvspretten etter 82 minutter. Skuddet fra 30 meter hadde fin retning nede mot den venstre kroken, men keeper ga til et corner det ikke ble noen farligheter ut av.
Tasta kom nær etter 85 minutter, men skuddet fra 16 meter gikk rett på keeper.
Harald Nedreskår slo en flott innsvinger etter 85 minutter, Gaute Schei stupte frem, men avsluttet med en armen. Gult kort!
Så ble det temperatur igjen da en Tasta-spiller skled inn i keeper Steffen Holm med knottene. Vaulen-spillerne reagerte og det ble litt tumulter. Tastaspilleren Daniel Sikveland fikk rødt kort.
Christer Husvæg og en Tasta-spiller var i hissig clinch etter 90 minutter. Begge spillerne fikk gult kort.
Hele fire minutter ble lagt til, men Vaulen red av stormen.