Lykke på fredag den trettende
(13.08.10) Mål av Henrik Jelsa (2) og Daniel Vatland sikret Vaulen seieren i sekspoengers kampen mot Havørn.
Nå venter selveste Hinna førstkommende torsdag klokken 19.00 på Vaulenbanen.
HAVØRN
1–3
3 min
Henrik Jelsa
54 min
Daniel Vatland
Christophe Dagsland (str.)
90 min
97 min
Henrik Jelsa (Møller)
13. august – Tananger stadion Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: SF Førland (Nord)
15. Ronny Hauge
Are Meling og Øystein Berge Gjellestad pådro seg strekkskader på mandag og stod over. Kaptein Anders Idsø var suspendert, mens Jarle Eike var i Bergen. Christer Husvæg har et trøblete kne, mens lyskene volder Erik Hildén problemer. Stein-Ivar Andersen måtte prioritere familieliv, mens Sven Ole Høvring var på vei til England for å se sitt kjære Derby. Fredrik Berntsen og Kristoffer Dionato Johannessen har vært mye opptatt med jobb i det siste, mens Thomas Idsø ennå ikke er helt klar.
Daniel Vatland ble spilleklar i tide og fikk sin debut.
Vaulen (4–2–3–1): Ørjan Olsen – Daniel Vatland, Stian Lima, Eivind Staurland, Eirik Mæland – Marius Fossmark, Anders Dale – Christian Lyse, Magne Christiansen, David Møller – Henrik Jelsa.
Vaulen skulle være kyniske i denne kampen og i Anders Idsøs fravær vikarierte Marius Fossmark som en av de to defensive på midten.
Brukbar varme i dag, men litt sidevind ute i havgapet. Banen på Tananger er stor og det var viktig å være riktig balansert.
Vaulen tok ledelsen allerede etter tre minutter på en gavepakke fra Havørn. Den tidligere strandgutten, Christophe Dagsland, førte ballen på tverrs i eget felt og det ble kaos med keeper Mohammed Sankoh. Vaulen presset på og Henrik Jelsa snappet opp ballen på 8 meter, Vaulens toppscorer lirket ballen inn nede ved høyre stolpe.
Etter dette skulle det bli en sjansefattig omgang for begge lag. Vaulen hadde et spillemessig overtak i starten, mens Havørn tok mer over mot pause.
Vaulen hadde et par halvsjanser som da Eivind Staurland ikke kom over ballen på et frispark etter 12 og da Vatlands gode serve opp fra backen satte i gang Henrik Jelsa som skjøt på halvspretten.
Vaulen var preget av en høy moral og man vant de fleste dueller. David Møller kan dras frem som en av dem som gikk fremst i krigen.
Eirik Mæland holdt seg til låret etter 21 minutter og signaliserte at han måtte gi seg. Petter Søndenå ble sendt i oppvarming, men Mæland løp seg varm igjen og skulle fullføre kampen.
Uten så mange ballkjælere på midten spilte Vaulen en mer direkte fotball enn vanlig er. Dermed fikk man oftere rom på sidene og man kom til en del innlegg, ellers var det lite å spore av sjanser. Etter 28 minutter slo Magne Christiansen ut på høyre til Christian Lyse som la inn, ballen ble klarert like foran David Møller.
Havørn hadde nå overtaket i kampen, men kampen betydde mye for begge lag og det var dørgelig kjedelig for den nøytrale tilskuer.
Vuvuzelaen runget faktisk over Tananger stadion etter 40 minutter.
De rykket litt i Vaulen før pause. Henrik Jelsa ordnet et corner det ikke ble noe ut av, før han fikk til et strømpeskudd som gikk inn til keeper ettter 43 minutter. Like før pause slo samme mann inn fra høyre, Magne Christiansen stod på femmeteren og dempet på brystkassen, men fikk en for lang touch.
Et skummelt innlegg fra venstre skapte trøbbel for Vaulen, men Stian Lima fikk opp leggen i femmeteren og fikk ballen ut til kast.
Lagene gikk til pause etter 46:45.
Andre omgang startet med mange innkast og høye baller.
Marius Fossmark brøt et oppspill fra Havørn etter 53 minutter og satte i gang Christian Lyse som ble felt. Dermed gult kort til Havørn og frispark til Vaulen.
Magne Christiansens frispark ble sendt inn i feltet og Fossmark tok duellen med keeper, ballen dalte ned til debutant Daniel Vatland som fra syv meter doblet ledelsen med en hel volley oppunder nettaket.
Vaulenleiren jublet, mens Havørn ville ha avblåst for angrep på keeper.
SCORET I DEBUTEN: Etter en smånervøs start vokste Daniel Vatland seg inn i kampen. Ikke verst for en høyreback å score i sin debut!
Anders Dale fikk gult kort etter 56 minutter etter en tøff takling på midten. Dette var hans fjerde for sesongen slik at han vil være i faresonen fremover sammen med Magne Christiansen på to gule.
Christophe Dagslands frispark fra 45 meter (!) var hardt og keeper Ørjan Olsen måtte ned og gi til corner etter 58 minutter.
Trener Endre Tangen sendte nå alle innbytterne i oppvarming.
Et langt frispark fra midtsirkelen signert Magne Christiansen drev ut mot venstre i feltet hvor Eivind Staurland ikke fikk helt treff med sin venstrefot. Volleyen spratt inn til keeper etter 62 minutter.
Vaulen sluttet etter hvert å spille og lå bare bak og forsvarte seg. Med Anders Dale og Marius Fossmark hadde man et ekstra skjold, men det ble baktungt. Heldigvis produserte ikke Havørn fra noe annet enn fra kast og frispark.
Etter 64 minutter kom Havørn til sin første reelle sjanse da et langt innkast ble stusset mot første stolpe, men der var keeper Ørjan Olsen som parerte til corner.
Den gamle storscoreren Christophe Dagsland ble da også flyttet frem som spiss hos de blå.
Etter 65 minutter ble det avbrudd i spillet grunnet en kuttskade på en Havørn-spiller. Kampen var så vidt i gang før det var nok en hodeskade hos Tananger-klubben. Dermed ville det bli en del ekstratid.
Nå var vi inne i en periode hvor Havørn hadde det meste av ballen.
Marius Fossmark skal ha fått gult kort for en episode vi strengt tatt ikke fikk med oss. Dermed er også han i faresonen med fire gule.
Etter 74 minutter klarerte Eivind Staurland en ball i Stian Lima. Big Mac stod to meter unna og tok hendene opp for å beskytte ansiktet. Dommeren pekte på straffemerket, men etter å ha konferert med linjemann dømte han dropp til Vaulen.
Stian Falnes kom inn for Magne Christiansen etter 76 minutter. Han tok plass på høyrekanten slik at Christian Lyse gikk frem som spiss.
Eivind Staurland ble så liggende etter 77 minutter, men skulle reise seg etter behandling.
Anders Dale og Marius Fossmark kolliderte så på midten og førstnevnte ble liggende. Dale hinket seg igang etter at han også måtte få behandling.
En oppoffrende Eirik Mæland blokket først to skudd før han fikk gitt til corner etter 81 minutter. Keeper Olsen fikk bokset ut corneret.
Christian Lyse dro seg gjennom etter 84 minutter og med sin fart kom Vaulen plutselig to mot to. Han hadde David Møller med seg på sin venstre side, men prøvde selv og løp inn i sekken.
Marius Fossmark og Stian Falnes kombinerte så på høyre før dem sendte fri Christian Lyse på høyre, han hadde et stort rom og innlegget slash skuddet fra skrå vinkel gikk meteren foran David Møller på andre stolpe.
Vaulen hadde nå gedigne rom og kampen var preget av masse feilpasninger. Christian Lyse ble korrekt blåst av for offside etter 87 minutter da Marius Fossmark hadde sendt han fri.
Marius Fossmark skjøt høyt over på restene av et langt innkast fra Stian Falnes etter 89 minutter.
Christophe Dagsland ble sendt fri i kanalen etter 90 minutter. Stian Lima prøvde å takle han i 16 meteren og dommeren mente det var ureglementært.
Christophe Dagsland tok selv straffesparket og satte ballen sikkert nede til høyre.
Havørn sendte en høy ball inn i feltet etter 92 minutter, dem vant en hodeduell og ballen ble headet på tverrs av feltet, men man fikk ikke vinklet ballen mot mål.
Nå var det en enorm nerve og Vaulen prøvde å drøye tid ved å sette inn Petter Søndenå for Christian Lyse etter 93 minutter.
Havørns innbytter prøvde seg med et tilnærmet tåskudd, som gikk meteren utenfor etter 95 minutter.
Havørn hadde nå kastet frem det meste og det ga rom for Vaulen. David Møller sendte en genial gjennombruddspasning til Henrik Jelsa som dro seg gjennom to mann og lobbet elegant over en utrusende keeper. Ballen dalte ned ved venstre stolperot etter 96:01.
Dommeren hadde omsider sett nok og blåste av kampen etter 96:51.