Utrolig 6-2 seier
(13.06.18) Vaulen med tøft program før sommerferien og Sola 2 var det mest realistiske laget å ta poeng fra. Toerlag på dette nivået er dog aldri lette å forstå seg på. Sola 2 hadde nemlig tidligere slått sterke Frøyland.
I første omgang er man heldige som leder 2-1, man burde faktisk ha ligget under. I andre omgang er det også lenge jevnt, men Vaulen viser klasse i avgjørende faser av spillet. Daniel Lie scorer 3 og er involvert i det meste. Ceu Lian Khar scorer 2, mens Endre Lien var en levende vegg bakerst.
6–2
SOLA 2

16 min
Håvard Meinseth
Daniel Lie
17 min

Bendik Aarstad
45 min

47 min
Ulrik Lund
Daniel Lie (Khar)
48 min
Ceu Lian Khar (Lien)
62 min

Ceu Lian Khar (Lie) 77 min

Daniel Lie (Tjaum)
79 min

13. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: Khalil Karrouch (FGI)

1. Trym Landråk Gjerstad

Trym Landråk Gjerstad, Daniel Vatland, Idar Røed Randeberg Andreas Jonassen, Sander Oaland og Bendik Aarstad (ny fra Hinna) kommer inn i troppen. Ut går Even Sandøy Nærum (ferie), Jørgen Helland (ferie), Kristian Gaard (karantene), Eric Ordaz (akilles) og Sisco Mick (knær).
På forfallslista finner man igjen Anders Mæhle (millitæret), Morten Nygård (kyssesyken), Sivert Erland (kragebein), Chris Andre Mannes (kne), Audrius Mirauskas (lår), Ole Wick Henriksen (strekk),
Tony Tran (sommerferie hjemme i Sandefjord).
Vaulen (4–4–1–1): Endre Lien Idar Røed Randeberg, Daniel Vatland, Bendik Aarstad, Vegard Natland – Oskar Moe, Erlend Høllen Sjøen, Fredrik Stray Tjaum, Ceu Lian Khar – Daniel Lie – Denis Mehremic.
Sola 2 uten stjerna Morten Eriksen, hadde tidligere på dagen kun nominert 13 spillere, mens man startet med en utespiller i mål.
Tross alt dette startet Sola klart best. Håvard Meinseth, som er sønn av Børre med fortid i Viking og Heerenveen, sendte et rapt skudd over nærmeste kryss før minuttet.
Så kom Tord Forberg Oftedal til tre avslutninger fra omlag fem meter som Endre Lien på mirakuløst vis reddet etter åtte minutter.
Ti minutter ute i kampen ankom keeper Marius Vagle og ble byttet inn asap uten oppvarming.
Sola sendte så avgårde et frispark over muren i det 14. minutt, ballen gikk ganske sentralt mot mål, men keeper Endre Lien var vel på vei mot hjørnet slik at han reddet ballen med foten!
Sola 2 tok fortjent ledelsen etter 16 minutter etter flott triangelspill på høyre før Håvard Meinseth tappet inn fra kort hold.
Ikke før vi hadde notert målscorer stod det 1-1. Daniel Lie mottok ballen fra en motspiller og fra  omlag 20 meter skjøt han ballen i bue over keeper og raspet ballen inn langs nettaket!
Fredrik Stray Tjaum hadde så litt for røff takling på midten og syntes det var helt fair med gult kort. Hans tredje for sesongen slik at han nå lever i faresonen.
Sola 2 fortsatte kjøret. De var flinke med ballen. Trillet mye på tverrs før det eksploderte i rom Vaulen ikke maktet å demme opp. Daniel Vatland hadde en viktig defensiv involvering da han på hjørnet av femmeteren fikk taklet til corner.
Tjuefire minutter nå og Sola nummer 23 kom alene gjennom. Keeper Endre Lien kom tett oppi og fortyrret nok til at motspilleren måtte trekke til sida.
Nye megasjanse for Sola etter 26 minutter da Arne Ravndal sendte avgårde et perleskudd som gikk over keeper, i lengste stolpe og på tverrs av mål. Vaulen hadde englevakt der!
Noe måtte gjøres fra benken og man fikk samlet laget litt lavere i banen så ikke flinke solagutter fikk bruke mellomrommet mellom midbane og forsvar å herje i.
Da ble Vaulen mer aggresive og fikk ballen ned på bakken.
Sola var riktignok nær ved å flukte inn et innlegg etter 37 minutter, ellers var det roligere. Samtidig byttet Oskar Moe og Ceu Lian Khar side nok som hjalp på offensivt.
Daniel Lie fikk gult kort for en duell etter 41 minutter. Hans andre for sesongen.
Vaulen var dødelig effektive. Ceu Lian Khar slo et frispark fra venstre inn i boksen. Daniel Lie fikk styrt ballen mot mål med utsiden av vrista. Keeper måtte rygge og ga en retur som Bendik Aarstad dunket opp i krysset fra kort hold.
På overtid var Denis Mehremic på vei igjennom og ble hektet. Han stoppet helt opp, men dommeren ga ikke noe som helst.
Like etter blåste dommeren for pause. Vaulen ledet noe underlig 2-1. Det er en grunn til at fotball er slikt et fasinerende spill...
Sola 2 utlignet tidlig i andre omgang. Man fikk bare halvklarert og Ulrik Lund sendte avgårde en lav suser som gikk inn nede ved stolpen fra 18 meter.
Mål følger mål er det noe som heter. Daniel Lie skulle svare kontant igjen minuttet senere. Et innlegg fra Ceu Lian Khar ble headet mot mål, keeper fikk en hånd på, men ballen trillet i sakte film over streken!
Dermed hadde Lie scoret to og vært nest sist på det tredje.
Denis Mehremic fikk frispark ved hjørneflagget etter 58 minutter, men Ceu Lian Khars innlegg gled over alle i boksen og spratt like utenfor.
Så et kirurgisk utspill fra keeper som spratt ned foran Ceu Lian Khar. Med en utsøkt følsom lobb la han ballen over en utrusende keeper. Et vakkert og effektivt mål av Vaulen som plutselig hadde punktert Sola-ballongen.
Erik Kaldheim fikk gult kort etter å ha lekt ryggsekk på Khar etter 63 minutter.
Ulrik Lund hadde en sjelden sjanse for Sola da han skjøt utenfor etter 65 minutter.
Idar Røed Randeberg var så nær ved å flukte inn Ceu Lian Khars frispark etter 68 minutter.
Oskar Moe spiller jo også kamper for juniorlaget og virket sliten. John Herman Ås kom inn i et direkte bytte etter 70 minutter.
Rune Soltvedt på Sola fikk gult kort etter 73 minutter.
Sander Oaland var tilbake fra skade og kom inn for Erlend Høllen Sjøen etter 76 minutter.
Daniel Lie la så flatt inn fra venstre. Ceu Lian Khar kom fra dypet og smekket ballen inn nede i nærmeste til 5-2!
To minutter senere ble det 6-2 ved dagens mann, Daniel Lie. Fredrik Stray Tjaum førte frem på midten og slo et gjennomspill mot Daniel Lie. Dani drev litt ut mot venstre, men fikk elegant plassert ballen nede i lengste som en toppscorer verdig. Tre mål av Lie og sterkt involvert i fem av seks mål.
Endre Lien hadde så en ny kvalifisert redning da han igjen reddet med beina.
På 6-2 satte man innpå de resterende utespillerne på benken. Inn kom Gabriel Økland Retallack, Kristoffer Muri, Andreas Jonassen og Thomas Surdal Arnesen. Kvadruppelen Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Vegard Natland og Denis Mehremic gikk ut.
Edvard Espeset Lie fikk gult kort for Sola 2 etter 82 minutter.
Herlige takter av Andreas Jonassen som tok en Fortnite-dans før han rundet backlinja til Sola og slo inn på andre stolpe, men der var Fredrik Stray Tjaum som klarerte utenfor i det 86. minutt...
Thomas Surdal Arnesen fikk så dratt seg fri og kom alene mot keeper, men skuddet gikk i overkroppen på keeper.
Bare Vaulen her nå og Daniel Lie kunne ha nettet nok en gang etter 89 minutter, men innlegget fra Khar gled av pannebrasken og gikk et par meter tilside.
Dermed endte det med 6-2 seier for et dødelig effektivt Vaulen som nå har scoret elleve mål på sine to siste hjemmekamper.

DAGENS BEACHBOY
Vaulens beste spiller som vinner gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk var Daniel Lie.

Bilder fra kampen her!
Målene i videoen under. Sjekk også ut vår instagram og facebook for jubelvideo fra garderoben.