Forsvarte seg til 3-0 seier!
(13.06.16) Vaulen vinner 3-0 borte mot Randaberg etter å ha spilt en omgang med ti mann!
Det var et taktisk mesterstykke av Vaulen som hadde erfarne Gaard, Surdal Nilsen og Tran ute siden sist.
Syv juniorer ble benyttet i dag. Hvor man på det meste hadde seks utpå samtidig.
RANDABERG 2
0–3

19 min
Espen Sivertsen (Bergum)

70 min Ole Wick Henriksen

83 min Andreas Jonassen (Aasland)
13. juni Randaberg stadion Tilskuere: 30 – Serie – Dommer: Lucian Popa (Hana)

23. Nelson Monteiro

Kristian Gaard og Alexander Surdal Nilsen manglet hos Vaulen som også hadde ute Audrius Mirauskas og Fredrik Stray Tjaum med langtidsskader. Samtidig var Tony Tran suspendert for tre gule kort. Sivert Erland fra juniorlaget og Nelson Monteiro fra B-laget hadde blitt kalt opp.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Anders Mæhle, Daniel Vatland, John Herman Ås – Sivert Erland, Olav Hovstad, Thomas Monsen Haugland – Ole Wick Henriksen, Espen Sivertsen, Vegard Natland.
Artig med unge Sivert Erland som debuterte fra start og skulle gjøre sin oppgave til toppkarakter.
Vaulen slet voldsomt i første omgang med å få kontroll på kantspilleren Steffen Klemetsen Jakobsen. Etter syv minutter rundet han halve forsvarsrekka til Vaulen før skuddet fra skrå vinkel ble blokket til corner.
Tretten minutter nå og samme Klemetsen Jakobsen fikk gå vel fritt innover før han lempet avgårde et skudd fra seksten meter som gikk i venstre stolpe og ut.
Vaulen lå defensivt og satset på kontringer. Etter kvarteret dro Espen Sivertsen seg innover. Han hadde bare keeper igjen, men forsøket ble reddet til corner.
Stor sjanse for Randaberg etter 18 minutter da Steffen Klemetsen Jakobsen på ny skar seg gjennom. Keeper Eric Ordaz ruste ut og blokket. På returen prøvde samme mann å finne en åpning og fra skrå vinkel skjøt han i stolpen!
Noe overraskende tok isteden Vaulen ledelsen! Gode kombinasjoner på høyre og Ole Wick Henriksen fant Ørjan Bergum som slo inn i femmeteren. Der hadde Espen Sivertsen timet løpet perfekt og løp ballen inn i korthjørnet! Hans første scoring på A-laget.
Tross ledelse var det fremdeles mye Randaberg, men nå begynte Vaulen å få mer kontroll defensivt.
Utenom to kjappe cornere etter 34 minutter produserte strandguttene lite.
Eric Ordaz var fantastisk sist og var stødig også i dag. Etter 41 minutter reddet han Martin Hestviks lave skudd, før John Herman Ås reddet på streken på det påfølgende corneret!
Minuttet på overtid ble Vaulen redusert til ti mann da Thomas Monsen Haugland fikk direkte rødt kort. Han ble felt og svarte med å klapse motspilleren på kinnet.
Dermed måtte Vaulen spille en hel omgang med ti mann og det uten vår viktige midtbanemann.
Nærmere tre minutter ble lagt til før man gikk til pause.

Ole Wick Henriksen var midtspiss da Vaulen nå lå i 4-4-1 med Sivertsen og Natland i mer tilbaketrukne roller.
Det skulle vise seg å bli en ren forsvarskamp av Vaulen som parkerte den berømte bussen på 25 meter.
Offensivt fikk man til noen sporadiske kontringsforsøk, men mer enn en corner etter 53 minutter så var det lite i starten.
Defensivt lå man perfekt i den såkalte ramma. Spillerne var oppoffrende og tråkket til. Som da Olav Hovstad ga alt i en duell og kjente det i kneet, men beit tenna sammen og fortsatte hele kampen.
Randaberg hadde mye ball, men skapte ikke all verden. Typisk var det at deres største sjanse var et skudd fra distanse som gikk via en oransj slik at keeper Eric Ordaz hadde vekten på feil fot, men man overlevde også denne gangen etter 59 minutter.
John Herman Ås haltet igjen og signaliserte at han måtte ut. Kantspiller Andreas Jonassen kom inn etter 67 minutter, dermed gikk Natland ned på backen.
Vaulen fikk så et frispark helt ute til høyre sikkert førti meter i luftlinje til mål. Håvard Næss fikk gult kort for Randaberg i det 69. minutt.
Ole Wick Henriksen som slepte på det ene beinet og egentlig skulle ut fikk prøve seg. Med venstre fikk ballen innoverskru og keeperen ble nok overrasket da han ikke rakk frem til nærmeste hjørne. 0-2!
Det var det siste Ole gjorde for Erik Holst Aasland erstattet han like etter slik at Vaulen nå hadde seks (av ti mulige) juniorspillere utpå banen samtidig!
Erik Holst Aasland var nær ved å øke på sin første berøring, men skuddet fra 18 meter steg over.
Det skal sies at man hadde vært effektive, men med en mann mindre var det ikke så mange andre valg man hadde enn å ligge bakpå å forsvare seg.
Ørjan Bergum satte så i gang Erik Holst Aasland som i løpsduell en mot en i retning mål ble kjempet ut av stilen.
Nye sjanser til RIL da først Daniel Vatland blokkerte flott før et skudd gled skummelt utenfor i det 81. minutt.
Gåsehud-alarm da Vaulen økte til 3-0 ledelse med et rent juniormål.
Erik Holst Aasland raidet respektløst innover mot mål før han med overblikk så en medspiller komme fra dypet. Det ble vinklet ut 45 til Andreas Jonassen som smekket inn vårt tredje! Målkontoen ble dermed åpnet på A-laget for lysluggen med det raske steget.
Den syvende juniorspilleren for dagen, Lars Skjelbred Nygård, erstattet så Espen Sivertsen etter 86 minutter. Applaus til Sivertsen som hadde løpt og slitt!
Lars presenterte seg med å løpe over hele banen og takle så det sang. Riktignok gult kort, men for en krigersk innstilling!
Randaberg-spilleren som ble taklet fikk forøvrig gult kort for munnbruk.
Vaulen kunne faktisk ha økt to minutter på overtid da Andreas Jonassen skjøt i nettveggen.
Deilig var det også å holde nullen, det stod Eric Ordaz for med en svært kvalifisert redning etter 94 minutter.
Dommeren hadde lagt til nærmere fem minutter, men Vaulen hadde full kontroll. Erik Holst Aasland driblet seg blant annet frem til cornerflagget to ganger på det samme angrepet!
Dermed vinner man igjen. Vår tredje på rad før Hundvåg ventes på bortebane på torsdag for vårsesongens siste kamp.