Sirkuset er tilbake i byen
(13.06.02) Vaulen (1) 3 - 2 (1) Vardeneset
Toppkamp mellom de to rivalene. Vaulen på 1. plass og Vardeneset på 3. plass.
Forrige sesong endte jo disse møtene med noen målrike resultat. Vaulen vant først 6-4 før man tapte returoppgjøret 1-6.
Så det var mye opphausing før denne kampen noe det flotte tilskuertallet bekreftet.
Kampen skulle leve opp til forventningene og ble meget dramatisk på slutten.
Eike sendte Vaulen foran, men VBK snudde. Så skulle Vaulen snu igjen ved Idsø og Salgado.
Seieren ble satt meget stor pris på av noen karer fra Sola som vant en utrolig pengesum.
32
VARDENESET
Jarle Eike
37 min

39 min Ole Kristian Dahl

80 min Richard Enge
Anders Idsø
83 min
Pedro Salgado
91 min
13. juni – Hinna stadion Tilsk: 100 – Serie – Dommer: Sigve Jan Melby (Buøy)

–>

Bjarne Hov var tilbake mellom stengene da Tom Arne Bø Pedersen feiret sist rest av russetiden. En suspendert Hilden ble erstattet av Aasland. Samtidig var Eike og Idsø tilbake slik at man var tilbake i 4-4-2.
Vaulen (4–42): Bjarne Hov – Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Kjetil Aasland – Alexander Landsnes, Jarle Eike, Anders Idsø, Stein Ivar Andersen – Pedro Salgado, Inge Martin Hinna.

SMILTE OM KAPP MED SOLA: Vaulenvennene Kjetil Vestbø og Richard Enge var i godt humør før kampen.
En kjølende bris lå over lokalderbyet hvor Vaulen hadde gjort en rekke bytter siden lørdagens kamp.
En rolig start på kampen hvor ingen av lagene våget å gjøre det uventede, men Vaulen var flinkest i å holde på ballen.
Den første halvtimen var det få sjanser. Andersen og Idsø hadde riktignok avslutninger inne i boksen, men Vardeneset var nærmest da Enge tilsynelatende var alene gjennom mot Hov, men lynkjappe Salvesen løpte det opp!
Det gikk litt i stå for Vaulen og man gjorde et tidlig skifte for å endre på det da Ekholdt kom inn for Hinna allerede etter 25 minutter.
Etter 37 minutter fikk Vaulen et frispark. Anders Idsø slo delikat inn på hodet til Jarle Eike som headet i bue over deres høye keeper Ulseth.
Gleden ble kortvarig da forsvareren Ole Kristian Dahl headet inn et corner fra kort hold like etter.
Målet utløste mer aggresjon i kampen. Etter en duell og noe krangling mellom Ekholdt og deres høyreback, traff et slag ansiktet til Ekholdt. Det var en av-ballen-hendelse og ingen fra dommertrioen så det, men Vardeneset-spilleren skal ha ros for å unnskylde seg til Vaulen-spissen i etterkant.
Et bytte ble gjort i pausen da Hinna kom inn igjen for Ekholdt.
I starten var ballen kilt mellom to lag på midten av banen før Salgado fikk en stor sjanse, men alene mot keeper gikk skuddet utenfor.
Etter 55 minutter hadde Vardeneset et herlig skudd fra deres hårete og tricky kantspiller som så ut som om han var klippet ut av et Boing-blad. Med utsiden av foten skrudde han et skudd over Bjarne Hov, men også like over tverrligger.
Etter timen gjorde Vaulen en taktisk vri da Alexander Landsnes gikk inn i en mer sentral rolle på midten. Sammen med Idsø var dem det offensive alibiet, mens Eike holdt styr på det defensive. Andersen holdt seg på venstre i en skjev 4-4-2 eller 4-3-3 om du vil. Muligens var det en "diamant" eller et "juletre" for alt jeg vet.
Det var Inge Martin Hinna som hadde Vaulens beste sjanser i denne perioden, men han bommet alene mot keeper. Isteden fikk han gult kort for å angripe keeper.
Kvarteret før slutt var det Ekholdts tur til å re-entre scenen da han kom inn for Hinna nok en gang.
Også supporterfavoritten Øystein Winsnes skulle få sin hjemmedebut for sesongen få minutter senere da han erstattet Aasland på venstrebacken.
"Winst" skulle tidlig sende avgårde noen flotte offensive pasninger som fikk Vaulen til å se mer farlige ut.
Mørke skyer hang nå over Hinna stadion etter sol tidligere. Så ut av intet ga Vaulen vekk et enkelt mål. En pasning fant en umarkert Richard Enge til høyre. Enge avanserte mot Bjarne Hov og gjorde ingen feil da han skrudde på kalddusjen. 1-2 med ti minutter igjen!
Nå startet Vaulen å kaste frem mer og mer folk, noe som ga en rekke sjanser fra kant.
Så var det tid for Idsø-show. Han fikk ballen ved straffemerket og barberte hodet til keeper med et skudd som ga 2-2.
Feiringa sendte VM-stjernene i skyggen da Idsø avslørte en spesiallagd T-skjorte under drakten med Eirik Sundes advarende pekefinger. Vaulensupporterne spratt i gledesscener, lo og smilte!
Kim Henriksen kom innpå de siste seks minuttene for Landsnes på midten.
Vaulen og Winsnes var nå sirkuseiere. Fra 20 meter ladet Vaulens mest langhårete spiller en menneskelig kanon og sendte avgårde et fenomenalt skudd, men keeper fikk fistet til corner.
Dommeren signalisterte et tilleggsminutt og oppmann Eirik Sunde startet å pakke sammen utstyret da Winsnes var en utbryterkonge ned langs venstresida. Krossen havnet til slutt hos Pedro Salgado på andre stolpe, han gjorde ingen feil og dundret inn 3-2!
Fotball er utvilsom brød og sirkus for folket og tilskuerne hadde ikke stoppet å danse da dommeren blåste av sekunder senere.

HELT I TUSEN: To fyrer fra Sola virket meget nervøse gjennom kampen og da Pedro Salgado scoret ble de fullstendig gale. 3-2-målet hadde visstnok gitt dem en profitt på 200 000 kroner på Langoddsen! I ekstase løp dem mot Salgado og ga han 2000 kroner. Pedro tok med seg tusenlappene inn i dusjen og ga den ene lappen til klubbkassa for å ha det hyggelig senere.