Poengene varmet mest
(13.05.16) Staals førstelag spilte samtidig mot Odda slik at Vaulen burde ha gode muligheter.
Det ble da også en oppskriftsmessig start da Kristian Gaard headet inn et kort tatt corner.
Presisjonen manglet derimot for flere mål og da Ole Wick Henriksen kontroversielt ble utvist etter 55 minutter ble Vaulen forsiktige.
1–0
STAAL JØRPELAND 2
Kristian Gaard (Wick Henriksen)
 9 min

13. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 25 – Serie – Dommer: M Sæfvestad (Buøy)

24. Andreas Jonassen

Daniel Vatland fremdeles ute med skade. Fredrik Stray Tjaum er langtidsskadd. Ceu Lian Khar hadde meldt overgang til Brodd.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Anders Mæhle, Vegard Natland Alexander Surdal Nilsen, Thomas Monsen Haugland, Olav Hovstad Ole Wick Henriksen, Audrius Mirauskas, Tony Tran.
Vinterjakkene var funnet tilbake igjen da Vaulen tok i mot Staal Jørpeland 2 fredagen før pinse.
Vaulen med en endring på laget siden sist da Vegard Natland erstattet John Herman Ås på backen.
Kun en linjemann i dag etter forfall og Vaulen fikk han fremme på banen i første omgang da man spilte motsols opp mot klubbhuset i en lei motvind.
Vaulen best i starten og Ole Wick Henriksen spilte fri Audrius Mirauskas i boksen etter fem minutter, men skuddet ble blokkert til en corner.
Etter ni minutter fikk man corner igjen ved Alexander Surdal Nilsen. Ole Wick Henriksen slo kort frem mot nevnte Surdal Nilsen, ballen ble lagt tilbake til Wick Henriksen som løftet inn på andre stolpe hvor Kristian Gaard flott headet inn 1-0!
Staal gjorde en del feil da Vaulen presset bra, men presisjonen i en den berømte sistepasningen manglet. Man hadde dog noen halvsjanser etter skudd fra distanse. Som da Ole Wick Henriksen skjøt ballen knallhardt i hodet på en Staal-spiller som nærmest sjanglet etterpå, eller da man rullet flott opp på høyre ved Ørjan Bergum og Audrius Mirauskas sendte avgårde en markkryper inn til keeper.
Alt så egentlig rosenrødt ut da Staal brøt på midten og kontret ved Øyvind Alsvik, han raidet seg helt inn i boksen før skuddet gikk via en strandgutt og like tilside. På den påfølgende corneren i det 32. minutt ble det headet via bakken og mot mål hvor en utespiller blokket på to meter.
Tony Tran ble felt på 23 meter litt ute til venstre etter 39 minutter. Flott hold for Ole Wick Henriksen, men denne gangen gikk forsøket himmelhøyt over.
Nei, Vaulen fikk det liksom ikke helt til i blesten. Tendensene var der, men man tråklet seg mye vekk og burde ha gjort det enklere. Espen Sivertsen og Andreas Jonassen ble da også sendt i tidlig oppvarming.
Man gikk til hvilen med 1-0 ledelse.
Vaulen var uforandra etter hvilen.
Staal 2 spilte i Argentina-drakter, men Thomas Monsen Haugland lignet mest på Maradonna da han trikset seg forbi backen, men skuddet smalt meteren over.
Nei, Vaulen var noe daffe etter pause og fikk blant annet to tidligere cornere i mot. Offensivt fikk man et corner ved Audrius Mirauskas, men Tony Trans serve blåste ut!
Så kontrovers på Vaulenbanen. Ole Wick Henriksen fører ballen blir tilsynelatende hektet og i fallet tar han ballen med hendene da han er sikker på frispark. Dommeren hadde ikke tenkt å gi Vaulen frisparket, isteden gir han Ole gult kort for hands. Her antar vi Ole Wick Henriksen har sagt noe i protest da dommeren plutselig strakk opp direkte rødt kort. Vaulen må avslutte med ti mann i 35 minutter!
Vaulen la om til 4-4-1.

Fin sjanse til Vaulen etter 61 minutter da Audrius Mirauskas kasset tilbake til Thomas Monsen Haugland som avleverte et ikke ueffent skudd på halvspretten, men ballen strøk utenfor høyre kryss.
Så gult kort for stygt spill til Ola Kvindesland hos Staal etter 65 minutter.
Tony Tran byttet posisjon med Audrius Mirauskas og ble midtspiss, han skulle svare med en gang. På et gjennomspill dro han fra erfarne Sindre Fjelde, som fikk strekk i spurten, men på vei gjennom skjøt han over med strak vrist i det 69. minutt.
Så en kjempeovergang hvor Tony Tran førte frem til 20 meter før han slapp ballen videre til Thomas Monsen Haugland til venstre for seg, keeper var bra med på notene og reddet til corner i det 70. minutt.
Gedigen sjanse til Staal etter 74 minutter da man løftet inn fra høyre på andre stolpe hvor det oppstod en duell før keeper Eric Ordaz grep inn før man fikk skutt.
Espen Sivertsen fikk spille enslig spiss da han erstattet Tran etter 77 minutter.
Med en mann mindre slet Vaulen med å prege omgangen som man tross alt gjorde i første. Det var derfor langt mellom de oransje sjansene.
Thomas Monsen Haugland hadde et par innlegg fra venstre, men det var ingen som fikk tak i dem inne i boksen.
Tre minutter ble lagt til og etter noen nervøse minutter blåses det av. Vaulen vinner noe så sjeldent som 1-0 for andre kamp på rad og har bare en baklengs på de tre siste kampene.
Neste kamp er mandag 23. mai borte mot sterke Sola 2 som har Morten Eriksen i storform!