Harde tak mot Haugesund
(13.05.09) Et sterkt FK Haugesund 2 vant hele 7-4 over Vaulen i en rar kamp. Vaulen tok faktisk ledelsen før minuttet og holdt til 2-2 før det ramlet inn. Til pause stod det 7-2 til gjestene. Vaulen kom mer med etter sidebytte og vant faktisk andre omgang 2-0. Dermed gikk Vaulen på sitt første tap i serien.
MÅKT AV BANEN: FKH viste fantastisk fotball.
4-7
HAUGESUND 2
Christian Lyse
1 min
5 min
Simen Grov (Chris Gbandi)
6 min
Kjell Sture Jensen
Marius Fossmark (Anders Idsø)
16 min
22 min
Sten Ove Eike (Djedje Victorien)
26 min
30 min
Simen Grov (Djedje Victorien)
33 min
Djedje Victorien (Alexander Stølås)
45 min
Kjell Sture Jensen (A Stølås)
Magne Christiansen (straffe)
71 min
Marius Fossmark (A S Nilsen)
81 min
13. mai Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie Dommer: Knut E Anonsen (Hinna)
26. Stian Refvik
Stian Lima skadet seg på oppvarming. Are Meling, Alexander Landnses og Anders Dale er ennå skadd. Keeperne Ørjan Olsen og Tom Arne Bø Pedersen stod også over slik at Elton Rossebø fikk sin hjemmedebut i seriespill.
Vaulen (4–4–2): Elton Rossebø – Magnus Torgersen, Jarle Eike, Marius Fossmark, Erik Hildén – Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Jostein Eidem – Christian Lyse, Stian Falnes.
FK Haugesund 2: 1. Snorre Askeland – 2. Martin Vestbø, 3. Jostein Grindhaug, 6. Eivind Espeland, 15. Alexander Stølås – 7. Chris Gbandi, 8. Eirik Horneland, 4. Kjell Sture Jensen, 11. Simen Grov – 10. Djedje Victorien, 22. Sten Ove Eike. Benyttede innbyttere:  5. Alexander Nilsen, 13. Erlend Grov, 14. Lars Lindtner.
Nydelig vær da Vaulen tok i mot stjernegalleriet til Haugesund.
Vaulen fikk pangstart og tok ledelsen etter 58 sekunder. Stian Falnes lekte seg ute på høyrekanten og slo inn i feltet. En akrobatisk heading av Jostein Eidem testet keeper Snorre Askeland som måtte gi retur. Fra tre meter dundret Christian Lyse ballen oppunder nettaket til 1-0.
Om det var dette målet som trigget Haugesund vites ikke for de satte opp et forrykende tempo på ballen og Vaulen slet med å henge med på notene.
Det gikk på én berøring langs bakken da Chris Gbandi spilte fri Simen Grov midt foran mål, han satte ballen kontrollert nede i hjørnet til 1-1 etter fem minutter.
Minuttet etter var kampen snudd helt. Gode Djedje Victorien spilte fri Simen Grov i boksen som satte ballen i høyre stolperot og ut, returen satte veteranen Kjell Sture Jensen i goalen.
FKH styrte nå kampen totalt og Vaulen løp i "lånå". Elton Rossebø hadde øynene på ballen da han sikret ut et høyt innlegg etter 12 minutter, men var uheldig og kolliderte med ansiktet i stolpen. Grunnet blod måtte han plastre nesen, men tøffingen fortsatte.
Stian Falnes jobbet seg frem til et corner etter kvarteret. Anders Idsø tok en kort variant og fikk ballen tilbake fra Alexander Surdal Nilsen, innlegget mot første stolpe ble headet unna til nytt corner. Denne gangen slo Anders Idsø innoverskrudd mot første stolpe hvor Marius Fossmark fikk hårtustene på ballen og satte i lengste kryss. Speakeren og mange mente at Anders Idsø satte ballen direkte i mål, men Marius bekreftet etter kampen at han var i ballen.
En enorm FKH-sjanse fulgte etter 19 minutter da kaptein Sten Ove Eike slo flatt inn fra skrå vinkel på høyre, ballen hadde retning mot lengste stolpe og hadde ikke Djedje Victorien vært redd for å kollidere med stolpen hadde han nok satt den inn.
Stian Falnes la over fra venstre til Alexander Surdal Nilsen på motsatt etter 20 minutter, han fikk dempet og lagt an til skudd, men ble blokkert til kast.
Like etter passet Alexander Stølås til Djedje Victorien som tok ballen elegant med seg og skjøt nede mot venstre hjørne, men Elton Rossebø var raskt nede med en flott enhåndsredning.
Så startet en crazy periode med fire mål på elleve minutter. En leken Djedje Victorien driblet seg forbi tre mann og ga ferdigscora til Sten Ove Eike som satte ballen inn via høyre stolpe. Her ropte noen etter offside.
Stian Falnes prøvde seg med en frekkis på avspark og satte ballen like tilside for mål, hadde den truffet mellom stengene hadde det nok stått 3-3.
Etter 26 minutter skulle det bli 2-4. Djedje Victorien handset soleklart i feltet, det hele ble til en pasning til spisspartner Sten Ove Eike, som lett gikk gjennom, Elton Rossebø var på skuddet, men måtte se ballen trille over streken. Der stoppet Vaulen helt opp og Marius Fossmark var i harnisk over at dommer ikke så forseelsen.
Sten Ove Eike fikk så et mål annulert for offside etter 28 minutter. Før det ble 2-5 etter halvtimen. Pent spill igjen hvor Kjell Sture Jensen på venstre fant Djedje Victorien, som viste klasse med å slå fri på én berøring til Simen Grov, på kaldt vis satte han ballen til side for keeper.
Etter 33 minutter stod det 2-6! Alexander Stølås' corner fra venstre ble møtt flott av Djedje Victorien som headet kontant i mål.
Noe måtte gjøres og Vaulen la om til 4-5-1 hvor Stian Falnes gikk ned på høyrekanten, mens Alexander Surdal Nilsen gikk inn sentralt.
Alexander Stølås kom seg forbi to mann og var plutselig alene gjennom mot keeper etter 38 minutter, men en opplagt Elton Rossebø ruset ut og reddet.
En delikat utsidepasning av Anders Idsø sendte Christian Lyse gjennom etter 40 minutter, han rykket fra og kom alene mot keeper, men skuddet gikk i beina på keeperen og ut til kast.
Minuttet på overtid skulle det ble hele 2-7. Med kirurgisk presisjon slo Alexander Stølås ballen inn i bakrommet på høyre hvor Kjell Sture Jensen stupheadet inn!
Etter to minutter med tillegg dømte dommeren for pause.
En skadet Jarle Eike gikk ut i pausen, inn kom Pål Jacob Nessjøen på stopperplassen.
Sten Ove Eike ble spilt fri og kom alene mot keeper etter 48 minutter, men keeper Elton Rossebø rykket ut igjen og reddet.
Minuttet senere kom Djedje Victorien seg løs i feltet, han prøvde å plassere nede med stolpen, men keeper Rossebø hadde stengt og parrerte med én hånd. Nydelig!
Elton Rossebø reddet så på streken etter 51 minutter. FKH mente ballen var over streken på Alexander Stølås' avslutning, men dommeren var ikke enig.
Vaulen var faktisk en del bedre med nå og hadde noen halvsjanser. FKH hadde kanskje slakket litt av på tempoet og byttet inn en del unggutter.
Et Anders Idsø-corner etter 61 minutter ble stusset av Alexander Surdal Nilsen på første stolpe til Erik Hildén som fikk kastet seg rundt og skjøt 1-2 meter utenfor.
Nå var det Vaulen som hadde mest ball. Etter 64 minutter foretok Endre Tangen seg et trippelbytte. Ronny Hauge kom inn på høyre midtbane, David Møller på venstre midtbane, mens Fredrik Berntsen kom inn som spiss. Ut gikk Stian Falnes, Jostein Eidem og Christian Lyse.
Sten Ove Eike kom til en ny gylden mulighet etter 66 minutter, men skjøt rett på keeper.
Dommeren blåste for hands i feltet etter 70 minutter og Vaulen fikk straffespark. Det var Kjell Sture Jensen som handset, men han protesterte høylytt og mente dette var feil.
Toppscorer Magne Christiansen satte ballen hardt til venstre og dermed ledet Vaulen andre omgang.
Vaulen var gode nå og FKHs Chris Gbandi som hadde blitt byttet ut var mektig imponert av Anders Idsø som han lurte på hvor gammel var. Liberianeren Gbandi spilte forøvrig sin siste kamp for FKH denne onsdagskvelden.
Et enormt hardt skudd av Anders Idsø fra 25 meter svidde fingertuppene til keeper som med nød og neppe fikk gitt til corner etter 80 minutter. Anders' corner gikk over hodet til Fredrik Berntsen til en liggende Magne Christiansen som satte ballen i stolperoten før FKH fikk gitt til nytt corner.
Det påfølgende corneret fra venstre signert Alexander Surdal Nilsen skulle føre til 7-4. En høytsvevende Marius Fossmark headet inn i lengste hjørne.
Fredrik Berntsen ga på tverrs til Alexander Surdal Nilsen som klemte til fra 25 meter, men ballen gikk halvmeteren utenfor venstre stolpe!
Fem minutter før slutt kom Henrik Jelsa inn for Magne Christiansen.
Minuttet på overtid hadde dommeren sett nok og dermed endte det med 7-4 tap. Vaulen har faktisk sluppet inn syv mål en gang tidligere etter opprykket i 2001, da man tapte 7-2 for Randaberg i 2005. Det største tapet i måldifferanse er seks mål, man har tapt 6-0 tre ganger.
PIZZABAKERPRISEN
Keeper Elton Rossebø slapp inn syv mål, men ble kåret til Vaulens beste av juryen!