Flott seier
(13.05.06) Vaulen vant 3-0 borte mot Vedavåg lørdag. Målscorere var Christophe Dagsland (2) og Christian Lyse.
Vaulen spilte ikke opp mot sitt beste på en vanskelig bane, men det var ingen tvil om hvilket lag som skulle vinne.
MÅL HVER HALVTIME: Christian Lyse er Vaulens toppscorer med tre mål tross kun 89 minutter på banen. Nå har han scoret i tre kamper på rad!
VEDAVÅG KARMØY
0-3
2 min
Christophe Dagsland (Christiansen)
60 min
Christophe Dagsland
88 min
Christian Lyse
13. mai - Sletten stadion - Tilskuere: 40 - Serie - Dommer: Sigve Jan Melby (Buøy)
27. Magnus Hiorth Soland -> 89 minutter
Vaulen med fjerde strake kamp mot lag fra nordfylket.
Tom Arne Bø Pedersen (skade), Eric Ordaz (først spilleklar til neste kamp), Andreas Fløgstad, Alexander Landsnes (bortreist) og Stian Lima (bryllup) manglet, alikevel stilte Vaulen med bred og god tropp.
Vaulen (4-3-1-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Sverre Gjuvsland, Stian Refvik - Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Idsø - Anders Dale - Christophe Dagsland, Tom Stian Sunde.
Vaulen sov i starten og var under press, men fikk snudd spillet da Anders Dale brøt med en susende takling. Ballen havnet hos Magne Christiansen som skrudde en lur ball inn bak Vea sitt forsvar. På høyresiden av boksen dukket Christophe Dagsland opp, alene med keeper satte han ballen kontrollert i lengste hjørne. Dermed ledelse allerede etter to minutter!
Første omgang var ikke preget av pen fotball. Feilpasningene florerte, mye skyldet banen og vinden.
Vaulen slet med å komme til sjansene og etter 18 minutter kunne Vedavåg ha utlignet da spretten på den harde banen spilte Ørjan Olsen et puss. Et frispark fra langt hold dabbet foran mål og over keeper i tverrlegger! Ballen dalte ned foran mål hvor Magne Christiansens klarering gikk via en rødtrøye og i mål, men heldigvis så dommeren at ballen traff Vea-spillerens hånd.
Bortsett fra målet kom Vaulen bare til noen cornere den første halvtimen, ellers var det lite som satte hjemmelaget på prøve.
Thomas Idsø skjøt to meter over på et frispark trekk fra 25 meter etter 33 minutter, mens Christophe rundet to mann på venstresiden og skjøt utenfor like etter. Det hele var ganske ufarlig.
Da var det bra at Vedavåg virket vaksinerte mot å score, et skudd via en Vaulen-spiller til corner etter 38 minutter var Karmøylagets eneste mulighet den siste delen av omgangen.
Minuttene før pause våknet endelig Vaulen og hadde plutselig to enorme sjanser. Først etter 43 minutter hvor et frispark fra Anders Idsø førte til mye klabb og babb foran mål før Tom Stian Sunde fikk skutt, men Vea fikk reddet på streken. Tommy som jaget opp returballen nede ved det venstre hjørneflagget fikk en albue i haken og reagerte med å skubbe til motspilleren, dommeren så bare den siste episoden og belønnet Sunde med gult kort.
Like etter kunne Magne Christiansen ha goalet for Vaulen da han fikk kontroll på ballen inne i feltet, men fra 10 meter skjøt han like utenfor venste stolpe!
Omgangen ebbet ut med 1-0 ledelse til Vaulen. De oransje strandguttene var gode i små perioder, men virket ikke helt skjerpet.
I andre omgang fikk Vaulen mer til av sitt samspill, man gjorde det enkelt og lot ballen gjøre arbeidet. Samtidig viste man mer guts og vant de fleste dueller. Spesielt Dale og Sunde gikk foran som duellvinnere.
Vedavåg fikk frispark på dems høyreside av boksen etter 55 minutter, ballen ble slått knallhardt inn foran mål hvor man reddet på linjen et par ganger. Anders Dale som hadde ofret seg måtte hjelpes ut, men kom innpå igjen.
Stian Refvik fikk seg så to smeller over ankelen etter hardt behandling. Den siste taklingen førte til at en Vedavåg-spiller fikk gult kort, men Stian slet og ble byttet ut med Ronny Hauge.
Vaulen doblet ledelsen etter timen. Et frispark fra egen banehalvdel ble møtt av Christophe Dagsland på 25 meter. Han driblet seg først gjennom to midtbanespillere, før han tråklet seg igjennom hele forsvarsmuren og satte ballen i kassen!
ÅRETS MÅL? Christophe Dagsland runder hele seks Vedavåg spillere (eller var det tre to ganger?), før han banker ballen i mål! "Jeg visste det ville gå til slutt," jublet en fornøyd Chris.
KVERNAVIGÅS ANSIKT UTAD: Hva Chris skal gjøre 17. mai er vi litt usikre på, men med hevet hode kan han gå etter to mål lørdag.
Målet var det som skulle til for nå var det et lag på banen, Ronny Hauge ville være med på festen og kanonskuddet hans fra 30 meter etter 70 minutter gikk like utenfor.
Flere spark i anklene under et raid på høyre av Dagsland etter 72 minutter fikk det til å koke over for driblefanten som svarte med å sparke ned en motspiller, dermed gult kort.
Anders Idsø som slet litt med ankelen ga seg etter 74 minutter, inn kom superinnbytter Christian Lyse.
Lyse, som er raskere enn lyse(t), presenterte seg to minuttere senere da han brøt og fikk avansert før han fra omlag 16 meter skjøt et tåskudd som keeper fikk reddet med nød og neppe.
Eivind Staurland kom inn etter 81 minutter som spiss for Tom Stian Sunde.
Vaulen som hadde dominert så stort en lengre periode ga fra seg initiativet mot slutten, man virket fornøyd og Vea kom mer med.
Anders Dale sendte Christophe fri etter 84 minutter, men keeper fikk kastet seg ned i hjørnet og fikk omsider kontroll. Det var noe av det siste Christophe gjorde i dag for Thomas Nyland kom inn for han like etter.
Et baktungt Vaulen fikk problemer etter 87 minutter, men en farlig lobb gikk heldigvis over.
Etter 88 minutter ble en stikker slått igjennom, innbytter Christian Lyse brukte sin store fart og løp i fra forsvaret. Alene med keeper skjøt han knallhardt med vristen nede til venstre!
Så like før slutt kom Magnus Soland inn for Magne Christiansen til sin debut.
FØRSTE TOUCH: Magnus Hiorth Soland fikk sin debut for Vaulen mot Vedavåg. 21-åringen satt faktisk på benken i den legendariske bortekampen mot Randaberg i 2002, men kom aldri innpå den gang.
Dermed kunne Vaulen inkassere årets første borteseier. Neste kamp er hjemme mot Randaberg kommende fredag.