Hadde fortjent noe mer
(13.04.23) Tasta var nok mest fornøyd med poengdeling selv om dem ledet til pause.
Vaulen virket å ha full kontroll i starten og tok da også ledelsen ved Idland. To kjappe i mot skapte usikkerhet samtidig som Tasta fikk blod på tann mot hvilen. I andre omgang var Vaulen klart best og Gilje ga balanse til 2-2. Siden jagde man seieren, men fikk ikke utnyttet overtaket.
2–2
TASTA
Aleksander Idland
4 min

28 min Ådne Molnes Bjelland

33 min Steffen Kvamme Larsen
John Petter Gilje (Haugen)
68 min
13. april – Vaulenbanen Tilsk: 40 – Serie – Dommer: LH Ohm (Buøy)

66. Morten Fløtre Solheim

En langtidsskadd Sander Oaland så kampen fra sidelinjen, sammen med Anders Polland Vik og Lars Berge som også stod i sivil. Ørjan Bergum har slitt med ryggen i vinter og var ikke klar, Erik Vogel var heller ikke tilstede. Amund Belaska og Vegard Natland har slitt med skader den siste tiden og var med som innbyttere.
Med en rekke forfall fikk man hjelp fra tre rene B-lagsspillere i Morten Fløtre Solheim, Eirik Moen og Eirik Reiestad. John Petter Gilje, Bendik Aarstad, Jack Aguera og tildels Audrius Mirauskas er jo også spillere som har tatt turen opp fra B-laget.
Her fikk man se fire seriedebutanter for Vaulen i Theodor Haugen (Sola), Aleksander Gundersen (Jarl), Nicolai Moi Sene (Tjensvoll) og Mads J. Mørland (Tjensvoll), mens Erik Vogel (Drammens BK) må få sin debut ved et senere tidspunkt.
Unggutta Styrk Ugletveit og Noah Fynn Alves har også fått en del spilletid i vinter, men vil kun være involverte når det ikke går utover G17.
I vinter har man mistet Daniel Bersaas Jacobsen (Avaldsnes), Sondre Brokka (Hinna), Vetle Birkedal (Ålgård) og Amar Kotlica (Vidar).
Trener Aleksander Idland er nok ikke helt ferdig med vintershoppinga, men det var ingen nye klare her.
Vaulen (4–33): Trym Landråk Gjerstad – Eirik Reiestad, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Theodor Haugen – Even Kvame, Bendik Aarstad, John Petter Gilje – Aleksander Gundersen, Mads Jacobsen Mørland, Eriel Pires Antonio.
Vaulen og Tasta har ikke hatt til vane å krysse hverandre i seriesystemet de senere år. Dette var første seriemøte siden 2012. Lagene møtte også hverandre i seriepremieren i 2001.
Tasta hadde rykket ned fra 4. divisjon, noe som normalt hadde gjort dem til favoritter, men ordet på gata var vel at klubben uten barne- og ungdomsavdeling har vært i store problemer.
Vaulen på sin side har blitt spådd som en klar opprykkskandidat, men dybden i stallen er noe grunn slik at man her måtte låne tre spillere fra B-laget.
Trener Aleksander Idland har skiftet noe på taktikken i vinter og var her tilbake i en 4-3-3. Foran keeper Trym Landråk Gjerstad hadde man en forsvarsfirer med Eirik Reiestad, Aleksander Landsnes, Aleksander Gundersen og Theodor Haugen. Bendik Aarstad var dybdeholder på midten med Even Kvame og John Petter Gilje som indreløpere. Aleksander Gundersen og Eriel Pires Antonio holdt bredden i angrepet som klammer rundt midtspiss Mads Jacobsen Mørland.
Det gikk regnbyger da kaptein John Petter Gilje deltok i myntkastet med Sebastian Rinaldo Pedersen og dommer Lars Henning Ohm fra Buøy.

Starten gikk etter planen for Vaulen og man kom foran før det var gått fire minutter. Høyrekant Aleksander Gundersen vant corner fra høyre og slo selv inn. Ballen fant navnebror Gundersen som fikk lurt sitt lave skudd gjennom en horv av spillere før keeper reddet ballen ut til høyre. Mads Jacobsen Mørland slo inn igjen og var nær å finne Eriel Pires Antonio før ballen endret retning og gikk ut i returrommet. På 16 meter stod Aleksander Idland som fikk klemt ned skuddet som gikk i en kraftfull bue inn i nettet!

Tidligere vaulenspiller Ådne Molnes Bjelland sendte avgårde et varselskudd etter åtte minutter da et skudd fra 22 meter traff høyre stolperot.
Vaulen virket dog hvassere i sitt spill med mer presisjon. Etter 11 minutter kontret man en corner i mot. Aleksander Gundersen (f. 1999) satte fart på høyre og ballen gikk via Eriel Pires Antonio sentralt på 20 meter ut til Mads Jacobsen Mørland til venstre i boks som trillet skuddet like utenfor bortre stolpe.
Vaulen var frempå igjen etter 20 minutter. Eirik Reiestad slo tidlig inn fra høyre hvor en frisk John Petter Gilje stupet frem i boks og hadde vel panneluggen på ballen som gikk utenfor?
Uten linjemenn ble det som alltid blåst av når noen var foran da dem mottok ballen. Etter 25 minutter var det Mads Jacobsen Mørland som fikk tonesatt sitt skudd fra hjørnet av boks, men denne gangen reddet keeper uansett.
Det var noe mot spillets gang at Tasta utlignet. Man fikk ikke støtt opp i ballfører Ådne Molnes Bjelland som fikk klemt sitt skudd fra drøye 20 meter hardt nede i kroken.
Molnes Bjelland som spilte aldersbestemt med 2001-kullet var nok deres beste spiller.
Temperaturen steg da Eirik Reiestad brutalt ble sparket i leggen slik at han føyk inn blant publikum. Man ventet for å se fargen på kortet til Molnes Bjelland, men dommeren dømte isteden innkast til Tasta.
Tastas snuoperasjon tok fem minutter. 1-2 kom etter 33 minutter.
Høyreback Eirik Reiestad slo inn mot keeper Trym Landråk Gjerstad som nølte lenge nok til at Steffen Kvamme Larsen fikk tatt fra han ballen og løp ballen inn i åpent bur. Der fikk Tasta godt betalt for sitt høye press.
Nå fikk Tasta blod på tann og Vaulen mistet roen i spillet av trykket.
Det var ikke før de siste fem minuttene av omgangen at man kom til hektene igjen. Even Kvame fikk notert et skudd på mål etter 40 minutter, men det var for løst til å bli noe annet en pynt på skuddstatistikken.
To minutter ble lagt til før dommeren blåste av for halvtid. En todelt første omgang hvor målene endret kampens karakter. Når vaulen hadde selvtillit i spillet og lot ballen flyte var man et klart bedre mål, men man ble sjokket av Tastas aggresivitet og stakk hodene inn i skillpaddeskallet.
Flere innbyttere hadde varmet opp lenge og noen av dem hadde intense drag over banen i pausen, men man nøyde seg med et bytte da B-lagets Eirik Moen kom inn for Even Kvame. Moen ble ny dybdeholder slik at Aarstad fikk litt friere tøyler.
Det var langt bedre trøkk fra Vaulen i starten av andre omgang og man kom seg lengre opp i banen. Det resulterte i en del tilløp uten at man kom til noen klare sjanser.
Isteden var det Tasta som kom nærmest etter 53 minutter. Gjestene var ikke redde for å fyre fra distanse og på et av skudd ble det gikk en liten retur før en stopper fikk ryddet opp.
Mustafa Nasir Hassan Behi jagde en ny retur etter 54 minutter og gikk inn med en høy støvel i keeper Trym Landråk Gjerstad. Her ble det en voldsom temperatur og man var tydeligvis ikke fornøyd med bare gult kort til Tasta-spissen. Keeper-Trym løftet da også på drakten og viste dommeren nærmest et svipenn merke av typen Nike.
Aleksander Gundersen (f. 1994) fikk så ut noe frustrasjon i en takling på en gang vaulenaktuelle Gøran Rørtveit Hellerud. Tastas stopper Marius Selmer Thornes ville stå opp for en liggende lagkamerat og yppet med to stive armer inn i ryggen på Gundersen som gikk i bakken.

Dermed ble det utdelt par i gult fra dommeren. Her var det også litt knuffing frem og tilbake mellom en sverm av spillere, men man nøyet seg med de to kortene.
Tasta var på feil side av loven igjen etter timen da Remy Andre Kvamme Larsen fikk et gult kort også han.
Vaulen fortsatte å presse, men det var mye brodering sentralt som ofte gikk i sekken. Nærmest ved å lykkes i denne perioden var Bendik Aarstad som nær fikk tredd gjennom John Petter Gilje i boks.
Eriel Pires Antonio var lite fornøyd med å bli byttet av etter 62 minutter. Inn kom Nicolai Moi Sene i et rent kantbytte.
Tasta hadde rygget tilbake med sin ledelse, men Vaulen ble litt for statiske. Backene stod nærmest oppå kantene slik at det ble lite boltreplass til få stormet gjennom.
Det skulle dog lykkest etter 68 minutter da det gikk hurtig i lengderetning. En flat 50 meterspasning fra Aleksander Gundersen (99) gikk mellom back og stopper. Venstreback Theodor Haugen kom i lange klyv og rakk akkurat ballen før den gikk ut. Innlegget ble slått ut på åtte meter hvor John Petter Gilje kom på løp og satte inn i korthjørnet til 2-2!

Før man tok avspark foretok Vaulen seg et dobbelbytte med Vegard Natland og Amund Belaska for Reiestad og Jacobsen Mørland. Belaska tok over spissplassen, mens Natland ble venstreback slik at Haugen skiftet side.
En genial ball fra Bendik Aarstad fant så Theodor Haugen på hjørnet av boksen, ballen ble løftet inn over keeper, men igjen ble det avblåst for offside. Basert på spillernes reaksjoner var nok ikke den soleklar da det var harnisk stemning etter 72 minutter.
Vaulen var nå så overlegne at Tasta var mest opptatt med å dra tempoet ned i kampen.
Aleksander Idland og en Tasta-spiller kolliderte så noe voldsomt på midten av banen. Dommeren ba Vaulen om å spille ut ballen og Aleksander Gundersen måkte like godt ballen centimetre over goalen!
En stor sjanse til Vaulen like etter da Vegard Natland ble nektet av keeper etter 76 minutter.
Vaulen fortsatte å ha initiativet, men Tasta brukte alle triks i boka. Etter å ha sklitaklet en ball ut til kast fikk Tastas keeper Necmeddin Gøcmen både krampe i leggen og et voldsomt behov for å knyte skoen. Mannen med vottene og manbun fikk hjelp av Tastas stopper Marius Selmer Thornes til både å knytte opp og knytte igjen skoene, noe som ikke alltid er like lett.
Vaulen skulle få en stor sjanse etter 87 minutter da Amund Belaska la hardt og flatt inn fra høyre på høyde med femmeteren, men ballen gikk forbi både kantspiller Gundersen og backen Natland.
Akkurat da vi hadde kommet i gang igjen var det et nytt avbrudd for en ny skade hos Tasta.
Nicolai Moi Sene ble så spilt fri til venstre, men tradisjonen tro ble det blåst offside fra dommeren.
Theodor Haugens skudd etter 90 minutter fra hjørnet av boks så ufarlig ut, men keeper slo ballen ukontrollert i spinn over eget kryss til corner.
Aleksander Idland fikk ikke nok kontaktflate på headingen da yngste Gundersen slo inn corneren fra høyre.
Fem minutter ble lagt til hørte vi fra dommeren. John Petter Gilje måtte dobbelsjekke med dommeren om han sa femten minutter.
De klareste sjansene kom ikke i overtiden før man fikk en gylden mulighet etter 96 minutter da en vaulenspiller ble felt på 17 meter sentralt.
Det kunne vært den perfekte historien. Aleksander Gundersen som hadde scoret i syv kamper på rad kunne bli helten, men frisparket gikk i en Tasta-spiller og ut til kast. Før Natland fikk kastet inn blåste dommeren av kampen etter 97 minutters spill.
En kamp man skulle og kunne ha vunnet. Ikke den seriepremieren man hadde drømt om, men nye sjanser neste torsdag når man drar til Finnøy.