Vaulen videre
(13.04.09) Ferden mot Ullevaal fortsetter. Vaulen slo Sandved 2-1 i mandagens NM-kvalifisering.
HEIA VAULEN: Dine lokale helter er videre i cupen. Nå er det bare et hinder igjen før man kan møte de store kanonene.
2-1
SANDVED
Christian Lyse (Stian Falnes)
109 min
Magne Christiansen (A Idsø)
117 min
119 min
Olav Andreas Lura
13. april Vaulenbanen Tilskuere: 30 NM kval Dommer: Morten Stople (Buøy)
20. Henrik Jelsa
Jarle Eike er tilbake i trening, men denne kampen kom for tidlig for han. Bjarte Rannestad er ennå syk. Spillere som Pål Jacob Nessjøen og Erik Hildén var vekkreist.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Torgersen, Marius Fossmark, Alexander Landsnes, Stian Lima – Alexander Surdal Nilsen, Anders Dale, Anders Idsø, Jostein Eidem – Are Meling, Christian Lyse.
Vått og sleipt føre ellers flotte forhold for fotball da Vaulen tok i mot Sandved i NM-kvalifisering.
Kampen startet grusomt med lite severdig fotball. Enkelte spillere virket rett og slett nervøse når de fikk ballen. Samtidig var Sandved aggresive og ga aldri Vaulen arbeidsro.
Vaulen kom først i gang med offensivt spill etter kvarteret uten at noen satte Hadlands sine pølser i halsen av den grunn.
Etter 16 minutter vant Magnus Torgersen en duell på høyre like over midten. Ballen gikk ut på høyre til Alexander Surdal Nilsen som løftet inn i feltet over til Jostein Eidem som headet ballen inn til keeper.
Et langt frispark fra stopper Marius Fossmark etter 19 minutter ble stusset videre av Anders Dale til en fri Are Meling. Fra 16 meter ute til høyre skjøt han meteren over nærmeste kryss.
Alexander Surdal Nilsen spilte fri Christian Lyse på høyre like etter. Det høye innlegget gikk inn på lengste stolpe hvor Anders Dale headet i bue over høyre kryss. Et skummelt Sandvedkast etter 21 minutter ble stusset videre og spratt gjennom feltet før Marius Fossmark fikk klarert til corner.
Sandved var frempå igjen etter 23 minutter da Talat Abundima fikk heade etter etterpress på et corner. Keeper Tom Arne Bø Pedersen hadde få problemer med å plukke opp.
Christian Lyse stormet inn i feltet etter halvtimen, men ble taklet og ballen gikk til corner.
Marius Fossmark la igjen et oppspill til Are Meling som bredsidet inne i feltet, men langt utenfor.
Så en stor mulighet til Christian Lyse som ble spilt gjennom av Alexander Surdal Nilsen etter 32 minutter. Lyse kriget seg gjennom, og holdt seg på beina til tross for holding i trøya, men arbeidsvilkårene ble vanskelige. Etter å ha løpt i ring i feltet med ballen, vendte han om og skjøt i keeper som reddet med beina.
Sandveds stoppere var ikke allverden og etter 34 minutter hadde dem en kjempemiss. Ballen gikk ut på høyresiden av feltet til Christian Lyse som med en løs volley skjøt inn til keeper.
Are Meling fikk så et mål annulert for offside etter 34 minutter da Anders Dale stusset det lange frisparket fra Marius Fossmark.
ANNULERT: Are Meling fikk mål underkjent av dommer.
Christian Lyse fikk så skutt fra skrå vinkel etter 35 minutter, men keeper fikk gitt til corner.
Alexander Surdal Nilsens corner fra venstre gikk på andre stolpe til Anders Dale som stod fri på fem meter, men headet utenfor! Det var en gigasjanse!
Etter en stor vaulendominans kom Sandved til en sjanse etter 40 minutter. Et kast fra venstre ble halvklarert ut på 18 meter hvor nummer 15 skjøt halvmeteren utenfor høyre stolpe.
FT: Materialforvalter Frode Lima med viktige samtaler.
Underholdningsgraden sank igjen i andre omgang og det var lite som skjedde.
Sandved kom til en enorm sjanse etter 50 minutter da Vaulen mistet på egen banehalvdel. Sandveds nummer 11 kom seg fri inne i feltet og burde nok ha skutt, isteden slo han på tverrs og det hele randt ut i sanden.
Vaulen slet med å bre ut spillet og klompet seg inn i midten. Det var rett og slett svakt.
Stian Falnes kom inn for Jostein Eidem etter 66 minutter og tok over plassen på venstre midtbane.
Anders Idsøs frispark fra 40 meter ble bokset ut av keeper til Christian Lyse. Fra 18 meter skjøt han opp mot venstre kryss, men keeper reddet flott. Marius Fossmark skjøt over fra skrå vinkel.
BRENTE MULIGHETER: Vaulen fikk ikke hull på byllen.
Så en flott opprulling på venstre etter 68 minutter. Are Meling møtte og slo fri Stian Falnes på venstre. Innlegget ble møtt av en presset Christian Lyse, ballen gikk vel via Sandveds stopper og trillet mot lengste. Keeper stod på feil fot og det var med nød og neppe han fikk slengt seg og fikk fingertuppene på ballen.
NÆR! Christian Lyses forsøk som ble reddet på streken.
Magnus Torgersen signalisterte til benken at han måtte ut grunnet en vond muskel i låret.
Anders Idsø tredde en lur ball gjennom til Stian Falnes på kanten som la flatt inn til Are Meling, avslutningen gikk høyt over.
David Møller kom inn for Magnus Torgersen på høyrebacken etter 74 minutter.
FAR OG SØNN: Far Magne Torgersen fornøyd med sønnen Magnus' innsats.
Alexander Surdal Nilsen leverte et bra raid fra midten til dødlinjen etter 82 minutter og fikk et corner. Anders Idsøs corner fra høyre ble møtt av Marius Fossmark på første stolpe, men headingen gikk symptomatisk utenfor.
Vaulen fikk frispark på 40 meter da Alexander Surdal Nilsen ble felt etter 87 minutter. Anders Idsøs slo kort til Alexander før han løftet inn til Are Meling som headet utenfor høyre stolpe.
Vaulen hadde mye ball, men Sandved kom på farlige overganger.
Sandveds mest lettbeinte spiller var i ferd med å drible seg gjennom etter 88 minutter, men en viktig takling av Marius Fossmark ryddet unna for Vaulen.
Anders Idsø slo inn et frispark fra venstre til Marius Fossmark som headet over etter 92 minutter.
Det var det siste som skjedde i ordinær tid, dermed ekstraomganger.
BURSDAGSBARNET: Hans "Haisen" Baardsgard fylte 44 år.
FØRSTE EKSTRAOMGANG
En rekke spillere hanglet. Både Are Meling og Christian Lyse hadde følinger med strekk, mens Stian Falnes tydelig slet med sin vonde skulder.
Det tredje og siste byttet ble tatt da Magne Christiansen kom inn for Are Meling. Magne tok plass på midten, mens Anders Idsø gikk frem som spiss.
Etter 93 minutter løftet Anders Idsø frem et frispark til Marius Fossmark som skjøt flatt mot venstre hjørne, men keeper reddet. Angrepet fortsatte og til venstre i feltet ble Magne Christiansen felt, men dommeren vinket spillet videre.
Et corner fra Alexander Surdal Nilsen etter 94 minutter ble headet med nakken av Marius Fossmark og dermed over.
Alexander Surdal Nilsen kastet til Magne Christiansen etter 98 minutter. Ballen ble bredsidet inn foran mål, men Anders Dale ble forstyrret og satte ballen utenfor.
ANDRE EKSTRAOMGANG
Det begynte å ble sent på kveld og dommer Morten Stople blåste i gang andre ekstraomgang etter en liten stand up-forestilling.
Stian Lima brøt på venstre etter 106 minutter, Stian Falnes fikk tak i ballen og slo opp på Christian Lyse. Fra 22 meter skjøt han halvannen meter utenfor venstre stolpe.
Vaulen tok ledelsen etter 109 minutter. Anders Idsø fikk takk i ballen på 18 meter foran mål, han slo ut til venstre hvor Stian Falnes rundet backen. Kantspilleren stormet innover før han slo inn på andre stolpe hvor Christian Lyse enkelt bredsidet inn 1–0 fra kort hold.
Etter 116 minutter slo Anders Idsø en lur ball mellom back og stopper til Christian Lyse, men en litt dårlig touch ga for skrå vinkel på skuddet.
Anders Idsø var ute på venstresiden og slo hardt inn på fot til Magne Christiansen som noe heldig fikk med seg ballen, han kom seg forbi sistemann og fra 16 meter satte han ballen til venstre for keeper.
Alle trodde dette var spikeren i kista. Sandved skal ha for at de ikke ga seg for etter 119 minutter skulle det bli 2-1. Keeper Olav Andreas Lura gikk frem på et corner og på første stolpe stupheadet han like så godt ballen inn i kassen!
Vaulens keeper Tom Arne Bø Pedersen kastet vekk ballen etter målet, men slapp kort fra dommeren.
To minutter ble lagt til da dommeren mente Vaulen sløste mye tid. Det ble noen lange minutter, men Vaulen holdt inn. Dermed er man klar for andre kvalifiserende runde til NM. En seier til så kan Vaulen møte "storlag" som Viking.