Nedrykket et faktum
(12.11.21) En varslet katastrofe for Vaulen som rykker ned til 5. divisjon.
Vegard Natland tente et håp for Vaulen da han stusset inn 0-1, men Frøyland snudde til 4-1 seier. Det var på forhånd klart at Vaulen måtte vinne for å ikke rykke ned.
Bilder fra kampen her!
FRØYLAND
41

15 min
Vegard Natland (Reiestad)
Espen Ravndal
28 min
Rune Pedersen Bore (straffe)
41 min
Ørjan Karlson
50 min
Eirik Hadland
53 min
12. november – Frøyland kunst Tilsk: 30 – Serie – Dommer: Vermundsen (KIL)

12. Ridwan Ayada

Jan Philip Beto Aartun var bortreist. Håvard Nygård har brukket nesen. Henning Rimereit, Jonas Syvertsen, Jonatan Hebnes og Szymon Szczepianak manglet fra troppen sist. Daniel Nicol ble jo strøket fra den opprinnelige troppen sist og er ikke klar denne gangen heller.
Ellers er det gledelig å ha Hogne Heggheim tilbake i troppen for første gang på halvannen måned.
Mo Al-Zeini stod oppført på benken, men satt i sivilt.
Vaulen (4–3–3): Marius Kastet – Jama Moallim, Casper Tjøstheim, Aleksander Idland, Ørjan Bergum – Lars Berge, Even Kvame, Eirik Reiestad – Hicham Billa, Espen Breivik, Vegard Natland.
Enkle forutsetninger for kampen. Vaulen måtte vinne for å ha en teoretisk sjanse til å overleve i 4. divisjon.
Vaulen hadde kampens første store sjanse etter seks minutter. Etter et flott opprullet angrep ble det slått ut på venstre hvor Vegard Natlands skudd fra hjørnet av boksen strøk utsiden av stolpen.
Så en flott kontring av Vaulen etter ni minutter hvor Hicham Billa skjøt flatt mot lengste, men keeper avleverte en flott enhåndsredning. Vaulen bet seg fast før Espen Breiviks skudd fra 16 meter ble blokkert.
Ørjan Karlson skjøt så utenfor på en stor sjanse da han fikk stå fritt til venstre i boks, han burde ha gjort bedre der etter 13 minutter. Like etter kom det et innlegg fra høyre som fant Karlson rett foran mål, men Marius Kastet reddet stort.
Vaulen var skjerpet og ga alt, men Jama Moallim gikk over streken da han fikk tilsnakk for en susende takling.
Vaulen tok ledelsen etter kvarteret. Vegard Natland la tilbake til Eirik Reiestad på 30 meter. Reiestad løftet inn i boks hvor en feilvendt Vegard Natland stusset bakover, ballen gikk over keeper som stod på mellomdistanse. Dermed 1-0 fordel Vaulen. Et ørlite håp om at man allikevel skulle klare dette.
Hicham Billa hadde to resultatløse cornere etter 25 minutter.
Frøyland hadde preget kampen med stort ballinnehav, men sjansemessig var det rimelig jevnt.
Så 1-1 ved Espen Ravndal etter 28 minutter. En stikker inn til venstre i boksen fant Ravndal som satte nede i lengste.
Hicham Billa bredte så til venstre hvor Vegard Natland slot et flatt legg mot Espen Breivik på andre stolpe. Vi så den inne, men keeper reddet utrolig nok skuddet fra kloss hold i kampens 33. minutt.
Frøyland førte mye ball slik at bevegelsene rundt ballfører stoppet opp. Stopperen Rune Pedersen Bore var mye med opp i leddene for å skape ubalanse.
Vaulen brukte langt færre touch, noe som ga en del balltap, men når det først satt var det farligere.
Så straffespark til Frøyland etter 41 minutter da Eirik Hadland nærmest løp inn i kneet på keeper Kastet. Ballen var vel allerede ute over linja da Hadland gikk i bakken, så surt var det.
Rune Pedersen Bore var sikker fra 11 meter, dermed 2-1 fordel vertene.
Like før pause slo Even Kvame opp et frispark fra midten, Espen Breivik kom til en heading, men det var ikke nok kraft over det slik at det var keepermat.
Dommeren la ikke til noe og lagene gikk til pause med Frøyland et mål foran.
Ingen bytter i pausen, men kantene Natland og Billa hadde skiftet side.
Vaulen virket ikke helt skjerpet her. Aleksander Idland mistet ballen i eget forsvar. Frøyland spilte seg rundt boksen før det ble tappet inn av Ørjan Karlson etter 50 minutter.
Total kollaps da det ble 4-1 etter 53 minutter. En høy ball gikk over hodet på Casper Tjøstheim som timet feil. Ballen dalte ned i boks bak forsvarsleddet og Eirik Hadland satte nede til høyre.
Huff og huff. Joao Prates svarte med to kjappe bytter da Sondre Brokka og Hogne Heggheim kom inn for Jama Moallim og Lars Berge etter 58 minutter.
Nå stortrivdes Frøyland utpå der. Skuldrene var lave og spillet gled mye bedre enn i første omgang. Vaulen var under et voldsomt press.
Hva så med Vaulen? Man kom til en sjelden sjanse etter 59 minutter, men Espen Breiviks skudd ble blokkert.
Nytt bytte etter 61 minutter. Even Kvame måtte av med en skade, inn kom Harun Bashir Ali.
Pedersen Bore var nære etter 64 minutter, men Kastet parrerte flott på langskuddet.
Mer Frøyland da Mohn Kverneland dro av fra 20 meter, like utenfor etter 68 minutter.
Hicham Billa fikk gult kort etter 68 minutter da han tråkket på ankelen til Carlsen. En kraftig forvridning i ankelen på stakkars Carlsen som ble byttet av umiddelbart.
Vaulen visste hva som var på spill og stod oppe med en del folk. Etter 75 minutter hadde dem et mini-trykk. Heggheim fant Breivik inne i boks og det ble kippet inn foran mål, men det var ingen der.
Vårt siste bytte kom etter 77 minutter i et backbytte da Mathias Strunck Gundersen erstattet Ørjan Bergum som nyss var tilbake fra skade.
Vegard Natland ble så felt på siden av boksen etter 81 minutter. Han landet inne i boksen, men dommeren dømte frispark. God mulighet for Vaulen dette, men Sondre Brokkas frispark ble headet unna av Kristiansen Aske.
Håvard Alme var som en varm kniv utpå der. Han dro seg stadig forbi ledd. Etter 83 minutter dro han seg inn på tverrs i boksen før Marius Kastet reddet.
Et par muligheter fulgte for Vaulen rundt 86 minutter. Først fikk ikke Hicham Billa stokket beina på Breiviks legg. Deretter var det Aleksander Idland som slo inn fra venstre, men Breivik fikk ikke styrt headingen fra syv meter mot målet.
Vegard Natland fremskaffet Vaulen en corner etter 87 minutter. Sondre Brokka slo inn på første. Frøyland headet i hodet på Vegard Natland og ballen strøk utsiden av første stolpe!
Hogne Heggheim styrte et legg videre til Hicham Billa til venstre i boks etter 90 minutter, men det gikk litt for smått og han ble omsvermet nok til at det endte med nada.
Frøylands keeper gikk så frem for å ta et frispark fra 25 meter inne i overtiden. Småfrekt det, men forsøket gikk i muren.
Dermed endte det med 4-1 tap. Nedrykket var et faktum. En varslet katastrofe.
En epoke på et kvart århundre var dermed over. Siden opprykket i 1996 ble det 12 sesonger i 4. divisjon og 13 sesonger i 3. divisjon.
Neste sesong blir det 5. divisjon for de oransje.

Gjenstående kamper: 19.11 LURA, 26.11 Rosseland.