Slo Siddis på svak dag
(12.11.08) Vaulen skrekkelig svake helt til Are Meling ga ledelsen kvarteret før slutt. Da raknet også Siddis og Christian Lyse pyntet på resultatet til 2-0 med en perle i vinkelen.
Nå avslutter man mot Hundvåg 2 tirsdag 17.30. Fire av seks lag i puljen går videre til kvartfinaler.
MER ENN BARE SHOW: Siddis er også kjent som FC Show.
SIDDIS
0-2
46 min
Are Meling (Anders Idsø)
57 min
Christian Lyse (Are Meling)
12. november - Tasta kunst - Tilskuere: 10 - POL - Dommer: Ronald Urban (KFUM)
25. Christian Lyse
Vaulen igjen med lite folk, denne gang ingen på benken. De gamle heltene Christian Lyse og Stian Refvik var hentet inn.
På Siddis spilte tidligere vaulenback Jan Erik Ahlstrand Pedersen.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Magnus Torgersen, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Refvik - Stian Falnes, Alexander Surdal Nilsen, Anders Idsø, David Møller - Are Meling, Christian Lyse.
Christian Lyse ble stukket gjennom etter 2 minutter, han løp seg fri, men satte ballen halvmeteren utenfor venstre stolpe fra 16 meter.
Det var lite som skjedde i kampen. Vaulen hadde ballen mest, men spilte for vanskelig og fikk lite til fremover.
En halvsjanse etter kvarteret tilfalt David Møller som plukket opp en klarering på 16 meter, men skuddet gikk meteren utenfor.
Like etter slo Espen Klette opp en presis ball til Are Meling som fikk lagt tilbake til Alexander Surdal Nilsen, det flate utsideskuddet gikk like utenfor.
Vaulen var nær ved å score selvmål etter 23 minutter da et innlegg fra Siddis ble headet mot eget mål av Alexander Surdal Nilsen. Keeper Ørjan Olsen stod langt ute og fikk med nød og neppe fistet til corner.
Dommer Ronald Urban overså et soleklart tilbakespill til keeper av Siddis etter 26 minutter.
Om første omgang var fæl, var starten av andre omgang skrekkelig. Det var laber fotball med lite samspill mellom leddene.
Første sjanse ble først notert etter 44 minutter da Magnus Torgersen fant Alexander Surdal Nilsen i midten. Den sentral midtbanespilleren førte i 25 meter, før han inne i boksen prøvde å sette ballen nede i høyre hjørne. Der dukket keeper opp og fikk slått ballen til corner med en benparade.
Det påfølgende corneret fra venstre ved David Møller fant Espen Klette på andre stolpe, men headingen gikk like utenfor høyre stolpe.
Vaulen tok ledelsen etter 46 minutter da man fikk ballen til å gå langs bakken. Anders Idsø slo gjennom Are Meling som var på løp litt til høyre for mål. Han kom like innfor boksen da han satte ballen lavt nede i venstre hjørne på toppscorermanér. Der fikk Vaulen vist litt magi slik vi liker å se dem.
Et langt utspill fra Ørjan Olsen i mål spratt gjennom til Christian Lyse som satte fart, men fra 16-meterstreken skjøt han rett på keeper.
Et bra innlegg fra Stian Falnes etter 52 minutter fant Are Meling på 8 meter, men headingen gikk i tverrlegger og ut. Are var nær ved å vinne returen også, men keeper raget høyest.
Luften hadde nå gått ut av showgutta og det var enveiskjøring. Are Meling var god på topp og etter 53 minutter la han tilbake til Alexander Surdal Nilsen som ikke er skuddredd, men denne gangen gikk avslutningen på keeper.
En Siddisstopper headet så feil vei og Christian Lyse var igjen på farten. Alene mot keeper til venstre for mål, prøvde han å runde på ytre høyre, men en forsvarer hadde kom seg inn i midten og fikk klarert til corner.
Vaulen doblet ledelsen etter 57 minutter da Are Meling kontrollert headet på tverrs til Christian Lyse på 25 meter, han førte mot 16 meteren og smalt avgårde et vristskudd som gikk oppe i venstre vinkel! Ay-ay-ay, perlescoring av Vaulens toppscorer i 2006-sesongen.
Kampen ebbet ut med 2-0 seier til Vaulen som dermed er tilbake i kampen om avansement til kvartfinaler.