Vaulen vant når dem måtte
(12.10.17) Vaulen startet sesongen med å gå ubeseiret i ti kamper før Austrått slo oss.
På de samme ti kampene i høst etter at man snudde bunken hadde Vaulen kun tatt fem poeng. Men etter 4-1 over Austrått i dag fikk man boosten man trenger før avslutningen mot Avaldsnes og Djerv 1919.

4–1
AUSTRÅTT
Alexander Surdal Nilsen (Lie)
1 min

Daniel Lie (Natland)
21 min

Ole Wick Henriksen
25 min

79 min
Eirik Stokka (str.)
Vegard Natland (Helland)
89 min

12. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: K Solhaug (Viking)

5. Kristian Gaard –> 60 minutter

29. Audrius Mirauskas –> 67 minutter (<– 85 min)

16. Chris André Mannes –> 75 minutter

4. John Herman Ås –> 85 minutter

97. Morten Nygård –> 90 minutter

98. Gabriel Økland Retallack –> 90 minutter

99. Trond Røed

Vaulen kunne få to debutanter i Morten Nygård (G16) og Gabriel Økland Retallack. Ellers var flere spillere tilbake, de eneste man savnet var Daniel Vatland, Anders Dale og Endre Lien.
Vaulen (3–5–2): Eric Ordaz – Sveinung Selås, Fredrik Stray Tjaum, Kristoffer Muri – Sivert Erland, Alexander Surdal Nilsen, Ole Wick Henriksen, Sander Oaland, Vegard Natland – Daniel Lie, Jørgen Helland.
Austrått tok avspark, men Vaulen presset knallhard og vant tilbake ballen. Daniel Lie slo flatt over til Alexander Surdal Nilsen som klemte ballen inn etter kun 16 sekunder!
Austrått så mye av ballen, men Vaulen lå kompakte og bortelaget slet med å komme til store sjanser.
Da var Vaulen mer kirugiske i sine prestasjoner. Etter kvarteret var Ole Wick Henriksen nær ved å vri et skudd i langhjørnet fra 18 meter.
Så bra forarbeid av Jørgen Helland hvor Vegard Natland får headet mot Daniel Lie, men fra tre meter så han ballen stryke over luggen.
Etter 21 minutter stod det 2-0. Man vant et innkast på venstre. Vegard Natland ble satt i gang nedover kanalen og slo inn til Daniel Lie som mesterlig scoret på halvspretten.
Nå var det åpent, men at det tredje målet skulle komme slik det gjorde var overraskende.
Ole Wick Henriksen sendte nemlig av et langskudd fra egen banehalvdel i det 25. minutt. Kontrollert og delikat gikk ballen over keeper og inn i mål. Det er utvilsomt verdensklasse på den foten!
Sivert Erland kunne ha økt ytterligere på en fet sjanse etter pass fra Lie, men ballen gikk himmelhøyt over i det 28. minutt.
Trettifire minutter nå og Sivert Erland slo fra dypet. Daniel Lie var sterk som vant til seg ballen, han sendte avgårde en dupper, men keeper var godt plassert.
Vaulen slo så en lur corner flatt ut på 16 meter hvor muligens det var Jørgen Helland som skjøt hardt på direkten, men keeper fikk reddet flott i det 40. minutt.
Et langt innkast ble så halvklarert ut i returrommet og det var vel Alexander Surdal Nilsen som skjøt med ryggen mot mål, keeper måtte kaste seg og gi til corner.
Vaulen gikk til pause med 3-0 ledelse. Effektivt da Austrått hadde vel så mye ball, men man viser nøyaktighet i avslutningsfasen samtidig som man virker trygge bakover.

Etter en litt tam start på andre omgang av Vaulen skjøt Sander Oaland fem meter utenfor etter 49 minutter. Austrått hadde vært friskest og etter 51 minutter avsluttet dem også like over fra 24 meter.
Ole Wick Henriksen var nær ved å øke på et frispark etter 52 minutter, han vridde over muren, men keeper var oppunder tverrlegger og slo til corner med en hånd.
Den påfølgende corneren ble headet vel utenfor av Sveinung Selås.
Daniel Lie meldte seg så på. Først fikk han ikke tyngde bak et litt vanskelig vinklet innlegg, slik at skuddet gikk utenfor. Deretter ble han dømt i offside da han var på vei alene mot keeper etter 55 minutter.
Kristoffer Muri fikk seg så en smell og Vaulen spilte omlag minuttet med ti mann før Kristian Gaard kom inn etter timen.
Ole Wick Henriksen forstyrret så keeper såpass at han klarerte rett i beina på Daniel Lie, men forsøket å løfte inn i åpent mål mislyktes i det 65. minutt.
Sander Oaland hadde slitt med beina nærmest fra oppvarming. Audrius Mirauskas kom inn etter 67 minutter slik at Daniel Lie ble flyttet ned på midten.
Jørgen Helland forte så Daniel Lie som kom alene gjennom etter 68 minutter, men keeper ruste ut og reddet med beina.
Et par halvsjanser til Austrått rundt 71 minutter, først hadde Eric Ordaz en flott involvering etter kross fra siden så satte Austrått en god frisparkmulighet svakt over.
Etter 75 minutter slo Austrått et innlegg fra høyre som tok i tverrleggeren og ut.
Chris Mannes erstattet Ole Wick Henriksen kvarteret før slutt.
Kristian Gaard hektet så en blå inne i boksen etter 79 minutter. Dermed straffespark som Eirik Stokka satte kontrollert til 3-1. Dermed spenning i kampen!
Innlegg mot Austråtts Kenneth Grøtteland som vant duell mot Tjaum, keeper Ordaz måtte rygge før han fikk kontroll.
Austrått trykket på, men Vaulen hadde noen gode kontringer rundt om fem minutter før full tid. På den første ble Mannes felt da han var i flott driv uten at vi fikk noe ut av frisparket, deretter tredde Jørgen Helland gjennom Mannes, men denne gangen kom keeper ut akkurat i tide.
John Herman Ås kom så inn for innbytter Audrius Mirauskas etter 85 minutter. Audrius holdt seg til låret og pådro seg muligens en strekk?
Så en lekker scoring av Vaulen. Man hadde et offensivt kast på høyre. Jørgen Helland fikk tak i ballen og førte på tverrs av sekstenmeteren før han smart trillet ballen gjennom til Vegard Natland som banket ballen oppe i korthjørnet til 4-1.
Tre minutter ble lagt til. Vaulen benyttet sjansen til å gi to sekstenåringer sin debut. Morten Nygård og Gabriel Økland Retallack erstattet Jørgen Helland og Sivert Erland.
I overtiden fikk Kristian Gaard seg en smell i hodet og han måtte av banen en stund før han fikk lov å komme innpå igjen.
Dermed endte det med 4-1 seier. Neste torsdag spiller man borte mot Avaldsnes.

Bilder fra kampen!
Livetekst fra kampen!

DAGENS BEACHBOY
Vaulens beste spiller ble Jørgen Helland som vant en times massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.