Vaulen ennå ikke sikret
(12.10.13) Vaulen har tre poeng og seks mål å gå på før siste serierunde etter at man lørdag tapte 3-0 mot Vardeneset.
Daniel Lie
10 min

Joachim Baardsen
35 min

Joachim Baardsen 89 min

12. oktober – Vardeneset Tilsk.: 102 – Serie – Dommer: O Amland (Vedavåg)

27. Anders Dale

Joakim Førland er suspendert etter tre gule kort. Jon Nessa gjorde comeback i treningskampen mot Hinna i midtuken etter tre og en halv måned ute.
Vaulen (4–4–1–1): Tom Arne Bø Pedersen – Daniel Hadland, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Steffen Lyse Kevin Hodneland, Andreas Meier Strømme, Thomas Idsø, Fredrik Fossmark – John Sanne – Eivind Ovedal.
Vaulen skulle ligge bakpå og kontre med to kjappe spisser i John Sanne og Eivind Ovedal.
Vardeneset tok dermed initiativ fra start. Alexander Olsen avsluttet fra kloss hold etter fem minutter, men keeper Tom Arne Bø Pedersen var kjapt med.
Innlegg fra høyre etter ti minutter fant Daniel Lie som headet i lengste hjørne. 1-0.
Vaulen forsøkte å svare. Thomas Idsø hadde et skudd fra distanse som gikk over, mens Eivind Ovedal ble felt på 17 meter uten at dommeren brød seg om det.
Stian Tunge slo inn til Daniel Lie som headet like utenfor etter 14 minutter.
Vaulen flyttet frem laget på offensivt innkast fra John Sanne etter 16 minutter. Marius Fossmark var nær å få headet inn. Man holdt oppe trykket og Kevin Hodneland ble blokket.
VBK var litt fomlete i de bakre rekker og John Sanne var nær å snappe på 16 meter etter 19 minutter.
Joachim Baardsen var nær å heade in frispark etter 20 minutter. Så skummel ball så gikk like over Fredrik Fossmark som stod på fem meter.
Joachim Baardsen skjøt et frispark i muren etter 24 minutter. Daniel Lie ble blåst av for offside like etterpå.
Daniel Lie med frekt volleyforsøk fra 18 meter som gikk utenfor. I motsatt ende hadde Kevin Hodneland en kipp over etter 27 minutter.
John Sanne hadde nå tatt plass på kanten, mens Kevin Hodneland var midtspiss.
Vardeneset doblet ledelsen etter 35 minutter. Vaulen med corner som vertene kontret. Innlegget fra høyre fant toppscorer Joachim Baardsen som styrte inn lavt nede til venstre.
Eivind Ovedal fikk tak i et slapt tilbakespill mot keeper etter 37 minutter, men forsøket ble blokket.

VÅR STØRSTE SJANSE: Eivind Ovedal var uhyre nær.
Vaulen fikk lite til å stemme, man hadde lite rytme når man gikk fremover og slet med å vinne ballen mot Vardeneset som nok var et bedre lag.
Lagene gikk til pause på stillingen 2-0.
Vaulen uforandret etter pause. Gjestene tok mer tak nå. Andreas Meier Strømme ville ha frispark på 18 meter, men igjen ingenting fra dommeren.
Vardeneset fikk mer rom nå som Vaulen var på plan B. De hadde blant annet et innlegg som dalte oppå tverrleggeren. I motsatt ende hadde Kevin Hodneland en volley som gikk meteren utenfor etter 52 minutter.
Eivind Ovedal rundet på venstre etter 55 minutter, men skjøt heller ufarlig i nettveggen.
Eirik Hadland kom inn for Eivind Ovedal etter 57 minutter. Fredrik Fossmark var nå midtspiss, mens Hadland var på venstre midtbane.
Et John Sanne-corner etter 61 minutter ble halvklarert ut til Eirik Hadland på 20 meter, men han fyrte over.
Vaulen var best i denne perioden. Andreas Meier Strømme dro seg flott gjennom, men avsluttet svakt utenfor etter 65 minutter.

VARMET OPP: Tirsdag skal Andreas Meier Strømme spille mot Viking for Folkets lag.
Daniel Lie satte ballen over fra fem meter etter 68 minutter. Han var nok litt på etterskudd, men det var en stor sjanse.
Nå hadde VBK tatt over. Joachim Baardsen hadde et fantastisk skudd som gikk i krysstanga og ut etter 70 minutter. Etter 74 minutter var det Christoffer Bigseth Olsen som traff treverket med et fantastisk treff.
Stian Lima kom inn for Daniel Hadland etter 74 minutter.
Mirza Krljez erstattet Kevin Hodneland etter 76 minutter. Andreas Meier Strømme ble flyttet opp som midtspiss.
Vaulen hadde en liten sluttspurt. Eirik Hadland la til rette etter et corner etter 82 minutter og Andreas Meier Strømme var nære på.
Steffen Lyse fikk gult kort etter 84 minutter. Hans andre for sesongen.
Dommeren kom igjen i fokus etter 88 minutter da et innlegg fra Marius Fossmark gikk i hånden til Espen W. Håland. I motsatt ende testet Daniel Lie og Joachim Baardsen keeper, men Tom Arne Bø Pedersen var en levende vegg!
Joachim Baardsen økte til 3-0 etter 89 minutter da han headet inn et corner fra Stian Tunge.
Enda flere sjanser til hjemmelaget fulgte, men igjen reddet Tommen.
Kampen endte med 3-0 tap. Heldigvis mistet Austevoll 4-2 ledelsen mot FK Haugesund. Dermed har Vaulen tre poeng og seks mål å gå på før siste runde.

IKKE BLID: Tollefsen viser tommelen ned om dommeren som snøt Vaulen for straffespark og rødt kort?