Tomba la Bomba!
(12.10.09) Latterlig bra spill av keeper Tom Arne Bø Pedersen holdt Vaulen med i kampen til 0-1. Før man snudde kampen på slutten etter mål av Stian Lima og Anders Dale.
HEVNET TAPET: Vaulen fikk hevnet 3-1 tapet for Ålgård 2 i sommer, men seieren satt langt inne.
2–1
ÅLGÅRD 2
31 min
Tommy Bergersen
Anders Dale (Staurland)
78 min
Stian Lima (Idsø)
87 min
12. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 40 – Serie Dommer: K I Hansen (Viking)
25. Henrik Jelsa <- 76 minutter
10. Magne Christiansen -> 45 minutter (<- 52 min)
22. Pål Jacob Nessjøen
Magne Christiansen var ikke helt klar etter skade og startet på benken. Fredrik Berntsen er bortreist hele uken. Marius Fossmark stod over med sykdom, mens David Møller er skadd. Alexander Landsnes, Jostein Eidem og Are Meling er ute for sesongen.
Vaulen (4–4–1–1): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Kartevold, Eivind Staurland, Stian Lima, Petter Søndenå – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Jarle Eike, Stian Falnes – Anders Idsø – Henrik Jelsa.
Ålgård: 3. Kim Andre Gåsland, 8. Anders Aase, 23. Tommy Tønnessen, 5. Roggvi Baldvinsson, 10. Daniel Grønning, 22. Sven Nesse, 7. Thomas Tveit, 16. Christer Reinertsen, 20. Kristian Lieng, 11. Tommy Bergersen, 4. Øystein Rugland. Benk: 2. Eirik Kalsås, 9. Thomas Høgemark, 15. Bård Heggem, 17. Moheb Habbibullah.
Gule kort: Roggvi Baldvinsson 26', Øystein Rugland 75'.
Ålgård 2 stilte med et sterkt lag med mange velkjente navn. Blant dem Norge G-19 spiller Daniel Grønning og tidligere Tippeliga-spiller Tommy Bergersen som fyller 37 år på fredag.
Gjestene kom da også best i gang. Dem spilte rask fotball langs bakken og Vaulen slet med å holde følge. Etter tre minutter var det et under at det ikke ble 0-1 på en firpelsjanse. Tommy Bergersen ble hindret to ganger, Øystein Rugland og Kristian Lieng hadde også forsøk, men Tom Arne Bø Pedersen i Vaulen målet var i det umulige hjørnet.
Stian Lima brøt spillet og satte i gang Anders Idsø etter seks minutter. Han fosset frem mot boksen på venstresiden, før han plafret av en retningsløs markkryper inn til keeper.
Like etter slo Petter Søndenå inn fra venstre, Henrik Jelsa fikk heade fra en 14 meter like utenfor høyre stolperot.
Men det var ÅFK 2 som hadde mest ballinnehav, anført av sine to sterke spisser Øystein Rugland og Tommy Bergersen som fikk masse boltreplass.
Christer Reinertsen sparket ned Anders Idsø etter 14 minutter. Dommeren lot spillet gå, men ved spilleavbrudd ga han tilsnakk til Reinertsen for taklingen og til Idsø for sitt temperament.
Øystein Rugland skjøt fra 16 meter i stopper Eivind Staurland etter 21 minutter. Ballen gikk opp i hånden mente Rugland og ropte på straffespark uten å få gehør.
Sven Nesse kastet inn fra høyre etter 22 minutter. Inne i femmeteren headet Anders Dale på tverrs av eget mål. Veldig skummelt.
Roggvi Baldvinsson fikk gult kort etter 26 minutter for obstruksjon på Stian Falens.
Stian Lima og en ålgårdspiller gikk opp i en luftduell på 30 meter, ingen traff og balen spratt videre til Tommy Bergersen som satte fart etter 31 minutter. Med et herlig driv fosset han inn på venstresiden av boksen før han kippet elegant over keeper til 0-1!
OVERLISTET: Tommy Bergersen kipper over keeper til 0-1.
Magnus Kartevold signaliserte til benken at han hadde fått seg en smell i leggen etter 32 minutter. Magne Christiansen ble sendt i oppvarming.
Tommy Bergersen kom alene gjennom etter 34 minutter, men keeper Tom Arne Bø Pedersen ruset ut og taklet på mesterlig vis.
Vaulen hang ikke med nå overhodet. Etter 37 minutter ville Tommy Bergersen ha straffespark da han falt i en duell med Stian Lima som viste pekefingeren til Tommy etterpå for å ha falt lett.
Like før pause kom Magne Christiansen inn for Magnus Kartevold. Nå rokkerte man kraftig på laget. Stian Lima overtok høyrebacken, Jarle Eike gikk ned som midtstopper, Anders Idsø tok over midtbanerollen, mens Magne gikk inn i hullet.
Anders Idsø prøvde seg med en frekkis fra avspark da han skjøt fra midten, keeper måtte helt oppunder tverrlegger og fange noe som faktisk var Vaulens beste sjanse til da.
Tom Arne Bø Pedersen reddet Vaulen etter 50 minutter da han fikk unna en heading fra Sven Nesse på et Tommy Bergersen-corner. Samtidig slo Magne Christiansen opp strekken i møljespillet foran mål.
Christian Lyse kom inn for Magne Christiansen etter 52 minutter. Henrik Jelsa gikk ned i hullet, mens Lyse var helt på topp.
Daniel Grønning satte avgårde i en syk fart på venstesiden etter 56 minutter. Han skar innover, men Tom reddet Vaulen igjen.
Øystein Berge Gjellestad forserte etter 58 minutter og slo ut til Stian Falnes på venstre, hans skudd på direkten var nær ved å gå inn ved første stolpe, men keeper fikk slått til corner.
ÅFK kom med et farlig frispark etter 64 minutter. Det oppstod kaos foran mål og både keeper og stolper måtte til for å holde ballen ute.
Anders Idsø slo et frispark ut til Stian Falnes på venstre etter 66 minutter, med yttersiden slo han på tverrs til Anders Dale som kom i fart bakfra. Skuddet fra 14 meter ble bredsidet lavt mot mål, men keeper reddet.
Dobbeltbytte av Vaulen etter 68 minutter da Erik Hildén og Ronny Hauge kom inn for Stian Falnes og Øystein Berge Gjellestad. Ronny tok plass på høyrekanten, mens Erik tok over venstrebacken til Petter Søndenå som igjen fylte Stians plass.
Christer Reinertsen slo så kort til Øystin Rugland hos de sorte og grønne, fra 22 meter skjøt den rødhårige i oppsiden av tverrlegger og over.
Ny fantomredning av Tom Arne etter 75 minutter da han reddet et skudd fra 5 meter.
Øystein Rugland fikk gult kort like etter.
REDDET VAULEN: Spillerne kretser seg rundt Tommen som nok reddet poengene for Vaulen i dag.
Så Vaulens siste bytte og rokkering som skulle snu kampen. Tarald Øvrebø Kleppa kom inn for Henrik Jelsa. Tarald gikk inn på midtbanen, mens Anders Idsø igjen gikk frem i hullet slik at man fikk mer muskler på topp.
ÅFK kom nær igjen etter 77 minutter da Kristian Lieng fant Tommy Bergersen like foran mål, men Tom reddet stort før returen ble satt himmelhøyt over av samme mann.
Nå var det høy temperatur i kampen med mange hissige spillere.
Petter Søndenå førte ballen over midten inn mot sentralt etter 78 minutter og ble felt. Eivind Staurland slo inn et høyt og langt frispark til Anders Dale som fra fem meter stusset inn 1-1! Ikke helt fortjent, men slik er fotball.
Målet ga Vaulen tenning og plutselig var det en helt annen kamp.
Thomas Tveit stjal med seg ballen i en duell med Jarle Eike i feltet etter 81 minutter, men Tom Arne Bø Pedersen vartet opp med en benparade!
Petter Søndenå var plutselig helt gjennom etter 83 minutter da ÅFK satte offsidefelle på Vaulen, så var spørsmålet om det var Petter som var på feil side da ballen ble slått.
Christian Lyse skaffet Vaulen innkast en 20 meter fra mål på høyre etter 87 minutter. Ronny Hauge kastet inn i feltet til Anders Idsø som stusset videre til Stian Lima som fra fem meter headet til høyre i mål til 2-1!
Halvminuttet på overtid var plutselig Roggvi Baldvinsson helt fri på høyre side i boksen, men Tommen reddet til corner!
Etter 92:10 var det slutt! Seier for Vaulen etter ny røvertokt, men spillerne må prise sin sisteskanse Tom Arne Bø Pedersen for seieren.
PIZZAPRISEN
Uten tvil! Keeper Tom Arne Bø Pedersen får gavekort på pizza fra Pizzabakeren på Gausel.
DAGENS STATISTIKK
Etter dagens seier har Vaulen tatt poeng fra ti av tretten lag.
1. plass Viking 2 3 av 6 mulige poeng, 2. FKH 2 0/6, 3. Hinna 0/3, 4. Klepp 4/6 ... 6. Vedavåg 3/6, 7. Skjold 3/6, 8. Nord 4/6, 9. Frøyland 0/6, 10. Hana 6/6, 11. Ålgård 2 3/6, 12. Åkra 4/6, 13. Avaldsnes 3/6, 14. Djerv 1919 6/6.