Tapte høstpremieren
(12.08.19) Sola tok ledelsen like etter pause da en corner ble headet inn. Vegard Natland utlignet etter timen da han ble stukket fri av Morten Fløtre Solheim. Kort tid etter la Sola 2 på til 2-1 ved Kittinan Kaeophu da et innlegg spratt gjennom boksen. Her mente dog Vaulen at det skulle ha blitt vinket av offside for spilleren som hoppet over ballen i forkant. På slutten kaster man frem en del folk og skaper litt trøkk, både Aarstad og Tjøstheim kom meget nære.
SOLA 2
2–1
Steffen Steinskog Fuglestad
49 min

60 min Vegard Natland (Fløtre Solheim)
Kittinan Kaeophu 64 min

12. august – SR-Bank Mini Arena Tilsk.: 60 – Serie – Dommer: OG Hauge (Viking)

69. Vegard Natland

7. Sivert Erland –> 34 minutter (<– 75 min)

55. Gabriel Økland Retallack –> 51 minutter

99. Casper Tjøstheim –> 75 minutter

4. John Herman Ås –> 83 minutter

17. Eirik Haglund

40. Daniel Larsen Stensland

71. Trym Landråk Gjerstad

Daniel Lie gikk glipp av denne kampen, men skulle være tilbake til møtet med Nærbø. Alexander Nilsen Surdal har nettopp blitt far og stod over denne gangen.
Even Sandøy Nærum jobber offshore til 18. august. Felix Alinyoh og Fredrik Bokn Hansen har vært på ferie den siste tiden. Sebastian Mollan skulle jobbe.
Thomas Surdal Arnesen har karantene etter to gule kort mot Frøyland.
Idar Røed Randeberg fikk perm fra Madlaleiren.
John Petter Gilje stod over kampen sist med lyskeproblemer, men ble med her.
Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen – Morten Nygård, John Petter Gilje, Tobias Fosse Ekeland – Eirik Reiestad, Morten Fløtre Solheim, Vegard Natland.
Nyvalgt kaptein John Petter Gilje ledet ut laget denne mandagskvelden, som var en forsmak på høsten med regn og vind.
Det var en jevnbyrdig start hvor Vaulen viste litt tendenser. Etter fire minutter fosset Vegard Natland flott ned på venstre, hans innlegg fant Morten Nygård som vant duellen, men ikke maktet å styre ballen mellom stengene.
Lenge en midtbanekamp hvor lagene skiftet på å eie ballen.
Morten Nygård testet skuddfoten etter 17 minutter, men kanonkula gikk halvannen meter tilside.
Vegard Natland raidet så flott etter 20 minutter. Legget fant Ivar Evensen på 16 meter, med en mann i rygg la han igjen til Tobias Fosse Ekeland som skjøt en markkryper midt på keeper.
Motsatt fikk Sola 2 et frispark fra 20 meter som Geir Dahle Høyland skjøt i stolpe og ut!
Vaulen slet litt med å etablere lange angrep og måtte basere seg på kontringer.
Det var et lite avbrekk rett etter halvtimen grunnet skader på begge lag. Tobias Fosse Ekeland som hadde slitt med vonde hofter ble erstattet av Sivert Erland. Sivert som i sin tid debuterte for A-laget mot nettopp Sola på den samme banen.
Vegard Natland ble stukket fri etter 36 minutter, men keeper fikk kastet seg inn foran.
Solas Jens Torgersen Jonassen vridde så et ikke helt ufarlig forsøk i nettveggen etter 40 minutter.
Bedre av Vaulen igjen opp mot pause hvor man omsider bet seg fast, men det ebbet ut med 0-0.
Ingen stor forestilling, men alt å spille for i andre omgang.

Morten Nygård var nær ved å gi Vaulen en pangstart i starten av andre omgang, men vristskuddet fra 20 meter gikk like over høyre kryss!
Isteden tok Sola 2 ledelsen etter 49 minutter. Geir Dahle Høylands harde frispark touchet i en vaulenspiller og gikk ut til corner. Serven ble slått inn på første stolpe hvor det fra fem meter heades inn 1-0 ved
Steffen Steinskog Fuglestad.
Nytt bytte for Vaulen da Gabriel Økland Retallack erstattet John Petter Gilje på midten. "Johnsen" har slitt med vonde lysker den siste tiden.
Vaulen kom svært nær etter 52 minutter da Morten Nygårds frispark fra høyre ble slått inn i boks til Bendik Aarstad som stupte frem og headet like utenfor.
Sola var ikke ufarlige og Jens Torgersen Jonassens forsøk etter 54 minutter ble slått unna av keeper Endre Lien.
Sola 2 skjøt så via ryggen til Randeberg og til corner som igjen ble headet utenfor etter 59 minutter.
Litt ut av intet utlignet Vaulen etter timen. Morten Fløtre Solheim fikk kriget til seg ballen på midten og slo en kort stikker til Vegard Natland som fra 16 meter dunket ballen nede til venstre. En kald avslutning av Vegard!
Gleden ble kortvarig for Vaulen ettersom Kittinan Kaeophu satte inn et innlegg etter 64 minutter. Ballen ble slått over fra venstre og hoppet over av første mann som møtte, ballen spratt videre til Kaeophu som fikk en enkel oppgave. Her ropte Vaulen på offside for spilleren som hoppet over ballen og dermed var delaktig i spillet, men dommeren lot seg ikke affisere.
Vaulen slet med å svare. Man jobbet knallhardt, men det virket litt dødt fremover og Sola 2 hadde full kontroll.
Edvard Espeset Lie hos Sola 2 fikk gult kort etter 74 minutter.
Så et vågalt bytte av Vaulen som satte innpå stopperen Casper Tjøstheim som spiss. Av gikk midtbanespiller Erland. Samtidig la man om til 3-5-2.
Et nytt interessant bytte hos Sola etter 79 minutter da den tidligere vaulenkeeperen Mathias Anker Paulsen kom inn som utespiller.
Så alle sjansers mor for Casper Tjøstheim. Vegard Natlands innlegg fra venstre var perfekt, men Casper kom sklidene inn og fikk ikke presset skuddet ned under tverrlegger.
Morten Nygård hadde fått en smell i ribbeina og ble erstattet av John Herman Ås etter 83 minutter.
Vaulen hadde lagd mye mer trykk etter at man la om taktikken, men det åpnet også litt opp bakover. Sola 2 hadde blant annet to kjappe cornere etter 89 minutter.
Et utålmodig Vaulen kastet nå "alt frem". Ivar Evensen ble flyttet opp som tredje spiss i det man la om til 3-4-3.
Sola hadde nå masse folk bak ballen og det nærmeste man kom var tre-fire minutter på overtid da en halvklarert ball havnet ute hos Ivar Evensen på 20 meter, men skuddet ble for løst og havnet inn til keeper.
Ingen poeng i dag, men ny viktig kamp allerede på fredag når man møter Nærbø borte. Her må man klare seg uten John Herman Ås og Bendik Aarstad. Så får vi håpe at midtbanetrioen fra i dag blir friske i tide.