Ble kjempet ut av stilen
(12.08.16) Strandguttene ville tatt tabelltoppen med seier, men ble isteden kjempet ihjel av et robust Sunde-lag.
Vaulen hadde flere sjanser spesielt i andre halvdel av første omgang, men slet med effektiviteten.
Når i tillegg Sunde kunne gjenta sin oppskrift med innlegg på andre stolpe til fri medspiller ble jobben enkel. På tampen ble det drama og man pushet på for 3-3 bare for å se Sunde øke seks minutter på overtid.
2–4
SUNDE

27 min
Simen Hjelle

51 min
Thomas M. Haugland (S. Nilsen)
56 min

68 min
Mats Haugland
Alexander Surdal Nilsen
92 min

96 min
Yoel Bershane
12. august – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Dag Løvaas (Ganddal)

18. Erik Aasland

Anders Dale (41) var tilbake i A-troppen for første gang siden 2013!
Miran Serdarevic ble spilleklar i tide etter overgangen fra Hinna.
John Herman Ås stod over sammen med langtidsskadde Mirauskas og Tjaum. Thomas Monsen Haugland var tilbake fra karantene.
Kristian Gaard var tilbake her, men går glipp av FC Show-kampen sammen med Alexander Surdal Nilsen.
Sivert Erland har nå blitt fast medlem i A-troppen.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Miran Serdarevic, Vegard Natland – Sivert Erland, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Thomas Monsen Haugland Tony Tran.

Miran Serdarevic rett inn på laget hos Vaulen som stilte i 4-2-3-1.
Sunde hadde mest ball i starten og Vaulen lå litt bakpå, men vi har jo lykkest med kontringsfotball tidligere i sesongen.
To gode defensive bidrag av Vaulen i starten. Først en utboksing av Eric Ordaz foran Hornseth på femmeteren før minuttet, deretter en viktig klarering ut til corner av Miran Serdarevic etter seks minutter.
Midtspiss Tony Tran testet skuddfoten to ganger tidlig i kampen. Først et heller ufarlig skudd to-tre meter utenfor fra seksten meter i det tredje minuttet. Deretter i det niende minuttet ble han satt i gang av Thomas Monsen Haugland, keeper måtte gi retur uten at Alexander Surdal Nilsen fikk noe ut av det.
Ørjan Bergum satte i gang Tony Tran som skaffet Vaulen corner etter bra spill rundt kvarteret. Etterpress av Ole Wick Henriksens corner ga ny mulighet denne gang fra flagget på venstresiden. Ole Wick Henriksen slo inn igjen og denne gangen gikk ballen over hårtustene til Sivert Erland på femmeteren.
Bedre takter av Vaulen nå og Ole Wick Henriksen klemte høyt over på restene av Tony Trans duell med keeper på Natlands innlegg i det attende minuttet.
Så kjapt tenkt av Alexander Surdal Nilsen som slo igjennom Thomas Monsen Haugland på én berøring. Det flate innlegget var nær å nå Sivert Erland som hadde vært på blankt hold etter tjueto minutter.
Ole Wick Henriksen fosset frem på høyre og prøvde å vri den inn i lengste med venstra, han fikk ooh'er fra publikumssida, men skuddet var lengre utenfor enn som så.
Da Vaulen var på høyden i kampen tok Sunde ledelsen i det tjuesyvende minuttet. Et innlegg fra venstre fant en fri mann i boks. Ballen spratt videre og Vegard Natland var nær ved å takle, isteden gikk ballen videre til Simen Hjelle som plasserte flott i det venstre hjørnet.
To minutter senere ville bortelaget ha straffespark, men dommerne brukte skjønn da skuddet opp i en oransj hånd kom fra kloss hold. Isteden fikk dem nøye seg med corner.
Sivert Erland brøt sterkt på midten etter 32 minutter. Ole Wick Henriksen overtok, men skuddet hans bare steg og steg over venstre vinkel.
Vegard Natland stod så alene på åtte meter, men skled nærmest oppå innlegget fra Ole Wick Henriksen i det trettifjerde minuttet.
Ole Wick Henriksens stikker gikk forbi en offsideplassert Tran. Thomas Monsen Haugland var dermed alene gjennom, men fikk en lang touch og keeper ruste ut i duellen.
Vaulen bet seg fast og et innlegg fra venstre ble bredsidet halvmeteren utenfor fra Sivert Erland. Gedigen sjanse, men ros til Sivert som kom til sjansen etter et dypt løp.
Det var en hektisk kamp, med mye direkte frem og tilbake. Dårlig kommunikasjon bakover hos Vaulen etter trettiåtte minutter og man kunne prise seg lykkelige over å få ut til corner.
Thomas Monsen Haugland skaffet oss corner fra venstre. Ole Wick Henriksen slo flatt utover på et innøvd trekk, Monsen Haugland prikket inn med en delikat touch, men måtte se skuddet gå like over tverrleggeren i det førtitredje minuttet.
Like før hvilen hadde Beachboys nærmest powerplay som inkluderte to cornere og et par slappe utboksinger fra Sundes keeper.
Dermed gikk man til pause med 0-1. Vi hadde skapt en del så man hadde troen på andre omgang.

Ingen endringer i pausen.
Som i første omgang startet Sunde med høyt press. Etter femtien minutter måtte Vaulen unngjelde da et legg fra venstre ble satt momentant på volley av Simen Hjelle på andre stolpe. Igjen virket det litt enkelt da man ikke hang med i markeringene.
Målet ga Sunde blod på tann og de trødde voldsomt til. Jørn Hornseth fikk gult kort for de gule og sorte etter femtifire minutter.
Sivert Erland var i overkant optimistisk da han førte frem og fyrte av fra tretti meter, ballen gikk føyk vel en fem meter utenfor.
Plutselig var Vaulen med i kampen igjen da man reduserte til 1-2 etter femtiseks minutter. Alexander Surdal Nilsen kriget seg fremover på høyre og det flate innlegget på andre stolpe ble satt inn fra kort hold ved Thomas Monsen Haugland.
Andreas Jonassen kom inn for Sivert Erland etter femtini minutter. Dermed la man om til 4-3-3 med Wick Henriksen og Jonassen på sidene av Tran.
Røffe Sunde virket ennå litt farligere med sin tyngde. Eric Ordaz hadde en god redning på et nytt forsøk fra Hjelle, den var det litt Gordon Banks over. Vegard Natland fikk headet returen til corner.
Så dobbelsjanse til Alexander Surdal Nilsen da Tony Tran pent fikk stusset han gjennom. Alex dro seg fri og fikk skutt, men en utrusende keeper blokket før Vaulens nummer 10 skjøt returen over!
En i overkant tøff takling av Miran Serdarevic på midten av banen ga gult kort til debutanten etter sekstitre minutter.
Sunde hadde blant annet fått to store sjanser blåst av for offside tidligere i omgangen. Nye store sjanser oppstod og Vegard Natland hadde to viktige blokkeringer!
Nytt bytte for Vaulen da Espen Sivertsen erstattet Ole Wick Henriksen etter sekstiseks minutter. Dette ga mer fart fremme hos Vaulen. Sivertsen tok forøvrig plass på venstre slik at Jonassen gikk over på høyre.
Igjen trykte Sunde på kopiknappen da Mats Haugland økte til 1-3 etter sekstiåtte minutter. Legg fra kant og upresset skudd fra motsatt side av boksen.
Vaulen skal ha for at dem ikke ga opp her. Først hadde Tony Tran en markkryper som keeper fikk en relativt enkel jobb på. Så brøt Espen Sivertsen sterkt. Igjen var det et langt touch som ødela, keeper kastet seg inn i beina på Sivertsen og begge to ble skadd. Sunde fikk tilbake ballen etter dropp hvor Tony Tran slo ballen inn til keeper.
Lasse Hauglands skudd tok så i Vaulens Miran Serdarevic og strøk utenfor etter søttito minutter.
Alexander Surdal Nilsen skaffet så corner for Vaulen. Thomas Monsen Haugland slo inn fra høyre hvor Sundes Christer Håland handsa, men hjemmelaget fikk nada.
Motsatt var Eric Ordaz på bærtur etter søttifire minutter. Det ble løftet inn mot relativt åpent mål, men ballen dalte heldigvis ned like bak mål.
Olav Hovstad slo flatt opp på Tony Tran som tverrvendte, men ballen endte vel utenfor fra tjuefem meter i det søttisjette minutt.
Sunde kunne ha punktert kampen da Simen Hjelle igjen var nære på, men headingen gikk rett på keeper Eric Ordaz. Gutta fra den mokkasinfylte bydelen hadde så flere sjanser i etterkant av et frispark.
Bo Andersen gikk så for kun tre mann bak da Daniel Vatland ble flyttet frem som spiss sammen med Alexander Surdal Nilsen i noe som lignet på 3-2-3-2.
Tony Trans skudd ble blokket og ballen gikk over til Espen Sivertsen, men igjen traff man en sort spiller.
Sundes keeper måtte så ut på en løpetur og hadde skikkelig stivnet til etter duellen med Sivertsen tidligere i omgangen.
Vegard Natland ble så felt på seksten meter, men dommer Dag Løvaas frøs til is!
Jørn Hornseth hos Sunde headet så like utenfor etter åttiåtte minutter.
Alexander Surdal Nilsen må ha sett mye på strandvolleyball under OL for etter 90 minutter hoppet han opp og tok en smash. Hans tredje gule kort og karantene i neste kamp.
Så fikk Daniel Vatland frispark på seksten meter på noe som virket billig.
Alexander Surdal Nilsen gjorde det enkelt og plasserte inn nede til høyre og 2-3 etter 92 minutter.

En overivrig vaulenspiller hentet ballen ut av målet og etter klaging av Sunde måtte dommeren rådføre seg med linjemann.
Etter den totale forvirring hvor dommeren ikke helt forstod hvem av de oransje som hadde hentet ballen ut av nettet ble Daniel Vatland utpekt i det nittifjerde minutt.
På 2-3 øynet Vaulen en mulighet og man jobbet knallhardt for utligning.
Seks minutter ble lagt til og på kampens siste berøring satte Yoel Bershane inn 2-4.
Det var vel ikke helt ufortjent at Sunde vinner. Råskapen og antall kilo ble for mye denne gangen. Sunde står rett og slett dårlig til Vaulen. Neste kamp er om en uke borte mot Siddis på Siffen.