Vaulen blåst av banen
(12.08.05) Vaulen tapte fortjent for bunnlaget Varhaug. "Jeg er utrolig skuffet," sa trener Bent Lie etter kampen.
ALT SOM FØR: Varhaug slår alltid Vaulen på den forblåste prærien.
VARHAUG
2-1
43 min
Thomas Idsø
Harald Tjensvoll
66 min
Magnar Lode
70 min
12. august - Varhaug stadion - Tilskuere: 50 - Serie - Dommer: SJ Melby (Buøy)
11. Anders Idsø <- 37 minutter
12. Bjarte Rannestad -> 37 minutter (<- 81 min)
13. Johnny Erga -> 61 minutter
14. Eivind Staurland -> 78 minutter
15. Henning Frode Holm -> 81 minutter
16. Anders Schøyen
17. Stian Lima
Som vanlig var det sterk vind på Varhaug.
Vaulen med god og stor tropp, bare Landsnes (forfall) og Hauge (suspensjon) manglet.
Vaulen (4-5-1): Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Sverre Gjuvsland, Øystein Winsnes - Stian Husvæg, Thomas Idsø, Magne Christiansen, Jarle Eike, Anders Idsø - Tom Stian Sunde.
Vaulen var kanskje minst dårlig i første omgang. De spilte og spilte og kom til en drøss med cornere, men de kom sjelden til klare sjanser.
Etter 6 minutter slo Anders Idsø et corner fra høyre, ballen gikk helt over til Magne Christiansen på andre stolpe, men skuddet gikk i keeper til corner.
Vaulen holdt oppe trykket, mens Varhaug lå dypt og forsvarte seg godt. Tom Stian Sunde vant sterkt en duell i boksen på et innlegg fra Anders etter 13 minutter, men headingen ble gitt til corner.
Trillingen fortsatte og Magne skjøt en markkryper utenfor etter 19 minutter. Like etterpå kontret Varhaug og plutselig var det to grønntrøyer igjennom mot en ensom Robert Hovland i Vaulenforsvaret, men Vaulen fikk klarert i første omgang. På den påfølgende serven fikk den ene spissen skutt i nettveggen fra kort hold.
Anders fikk seg så en trøkk i ankelen etter at en Varhaug-spiller kom alt for sent inn i en duell, men Andi prøvde å fortsette.
Halvveis i omgangen kom Varhaug seg igjen gjennom etter en langpasning, men Tom Arne Bø Pedersen som var Vaulens beste fikk reddet til corner.
Etter halvtimen startet Stian Husvæg på et frekt raid fra sin høyrekant posisjon, men etter å ha forsert 30 meter skjøt han over.
Like etter fikk Anders Idsø en ball servert fra motsatt, men yttersideskuddet fra det venstre hjørnet av 16 meteren ble reddet av keeper nede ved første stolpe.
Så fikk en Varhaug-spiller fritt rom i feltet til å skyte, men Tommen leverte nok en bra redning.
Anders Idsø måtte gi seg med sin vonde ankel og gikk ut etter 37 minutter. Inn kom Bjarte Rannestad som gjorde comeback for Vaulen pussig nok på den samme plassen hvor han spilte sin forrige kamp for klubben i 2003.
Bjarte startet friskt med et raid på venstre før innlegget ble halvklarert til Magne Christiansen som fra 25 meter klinket til, men skuddet gikk utenfor.
Fire minutter før pause ble Thomas Idsø felt på drøye 20 meter rett foran mål. Varhaug-spilleren fikk gult kort for forseelsen.
Thomas Idsø tok fart og skjøt ballen oppe i høyre vinkel! En perle og dermed viktig mål før pause!
STRAFFEKONKURRANSEN
Det ble en dark horse som vant straffekonkurransen i pausen. Ronny Hauge overrasket nemlig alle utenom seg selv og var sikrest fra krittmerket.
Ledelsen virket som en sovepute for Vaulen som virkert uinspirert i andre omgang.
Det skjedde lite eller ingenting i startminuttene, nærmest var man da Tom Stian Sunde headet en Thomas Idsø corner mot mål etter 53 minutter.
Like etterpå fikk Varhaug en kanonsjanse da to spisser slengte seg frem for å heade et hardt slått innlegg, men heldigvis traff de ikke skikkelig og ballen gikk utenfor.
Vaulen maktet nå ikke å holde like mye på ballen og Varhaug satt i førerstolen.
Etter 58 minutter ble Bjarte Rannestad felt og dommer ga gult kort til en fra Varhaug. Like før var det også en episode utenfor spillets gang hvor en Vaulenspiller ble slått etter og det ble en del tulmulter rundt den episode. Dommeren så ikke episoden.
Etter 61 minutter ble spissen Tom Stian Sunde byttet ut med Johnny Erga. Erga tok høyre kant, mens Stian Adamsen ble den enslige svalen på topp.
Varhaug nærmet seg for alvor. Først et skudd som Tom fikk parrert, så like etterpå gikk en lobb like over.
Varhaug ville mest og etter et varig press reduserte de fortjent etter 66 minutter. En ball ble slått inn i feltet, en duell ble vunnet og Harald Tjensvoll kunne skyte inn 1-1 fra 8 meter.
En sjelden Vaulensjanse kom etter 68 minutter da Robert la igjen et innlegg fra Thomas, men Jarle Eike skjøt over. Like etterpå ble det nok et gult kort til Varhaug da Sverre Gjuvsland ble tatt sent.
Vaulen klarte ikke å få ro i pasningspillet og ble løpt over. Etter 70 minutter tok de ledelsen. Gøran Håland slo inn fra høyre og Magnar Lode fikk heade inn 2-1.
Noe måtte gjøres og Eivind Staurland kom inn for Magne Christiansen etter 78 minutter, samtidig gikk Vaulen over til 3-5-2.
Da ni minutter gjenstod slet Vaulen med å få klarert og men Tommen fikk reddet en avslutning etter et innlegg fra siden. Like etter kom spissen Henning Frode Holm inn for Bjarte Rannestad, samtidig gikk Stian Husvæg ned på venstre flanke.
Husvæg kom svært nær etter 83 minutter. Han fikk ballen på hjørnet av boksen og la an til skudd, men keeper slo ballen via tverrlegger og over!
Corneret ble det lite ut av isteden kontret Varhaugs to spisser mot de to Vaulenforsvarerne. Vaulen orket ikke å jobbe tilbake og man var fire mot to, da Tom fikk gitt til hjørne.
Det fjerde gule kortet til Varhaug kom da ballen var død og var for en episode utenfor spillets gang. Corneret ble reddet av Øystein Winsnes på streken.
De siste fem minuttene fikk Vaulen mer ro over spillet med Eivind som ballfordeler fra sin ankerposisjon, men man kom ikke til noen store sjanser.
Nærmest kom Varhaug på et frispark fra 25 meter, men keeper Tom fikk slengt seg opp i hjørnet og ga til corner.
Dermed 2-1 tap, men nye lodd og nye muligheter allerede på mandag da man møter SIF hjemme.